A császármetszést lehet választani?
Nem én vagyok a beteg korcs (szavaid idézve), hanem te, hogyha ennyire nem tudsz semmit a biológiáról.
Nem írtam egy szóval sem, hogy aki császárral születik, az mind degenerált lesz, csupán azt, hogy a babának a lehető legjobb a természetes születés élménye.
Akinek meg oxigénhiánnyal született a gyereke, nos, az állatvilágban is előfordul, hogy halva, vagy betegen születik egy utód, ez előfordul. Ettől még igaz amit írtam és nem én találtam ki, utána lehet olvasni, feltéve, hogy fel bírjátok fogni.
Bár valószínűleg ti is császárral születtetek anno, hogy ennyire kicsi az agyállományotok...
Így teljes a kép:
Az, hogy szakmailag mi indokolt, illetve, hogy milyen terápiás eljárást alkalmaznak, a kezelõorvos kompetenciájának körébe tartozik:
"129. § (1) A kezelõorvos joga, hogy a tudományosan elfogadott
vizsgálati és terápiás módszerek [119. § (3) bekezdés b) pontja] közül - a hatályos jogszabályok keretei között - szabadon válassza meg az adott esetben alkalmazandó, általa, illetve az ellátásban közremûködõ személyek által ismert és gyakorolt, a rendelkezésre álló tárgyi és személyi feltételek mellett végezhetõ eljárást.
(2) A választott vizsgálati és terápiás módszer alkalmazhatóságának
feltétele, hogy
a) ahhoz a beteg e törvény szabályai szerint beleegyezését adja, valamint
b) a beavatkozás kockázata kisebb legyen az alkalmazás elmaradásával járó kockázatnál, illetõleg a KOCKÁZAT VÁLLALÁSÁRA ALAPOS OK legyen."
Összefoglalva, a beteg kérésére császármetszést csak akkor szabad elvégezni, ha az szakmailag indokolt, szakmailag pedig akkor indokolt, ha a hüvelyi szülés kockázata nagyobb vagy közel azonos, mint a császármetszésé.
Az utóbbi esetben (azonos kockázat) a császármetszés alternatív eljárásnak minõsül, és ekkor a beteg joga megválasztani a számára legelfogadhatóbb beavatkozást:
"15. § (1) A beteget megilleti az önrendelkezéshez való jog, amely
kizárólag törvényben meghatározott esetekben és módon korlátozható.
(2) Az önrendelkezési jog gyakorlása keretében a beteg szabadon döntheti el, hogy kíván-e egészségügyi ellátást igénybe venni, illetve annak során mely beavatkozások elvégzésébe egyezik bele, illetve melyeket utasít vissza, figyelembe véve a 20. §-ban elõírt korlátozásokat."
Kedves 11-es! A szövegértéssel még vannak gondjaid, nem azt mondtam, hogy te vagy a beteg korcs, hanem az a gyermek, aki császárral születik, szerinted.
Most meg azt mondod, hogy ha az állatvilágban is meghalnak, vagy oxigénhiánnyal születnek a kölykök, akkor mit rinyál az, aki hasonlóan jár egy sima szülés alatt?
Tehát, ha neked azt mondják szülés közben, hogy ha nem császároznak meg, halva fog születni a gyermeked, akkor te azt mondod, hogy jó, akkor megszülöm halva?
Mérhetetlenül buta vagy és fafejű. Mert neked megadatott a természetes szülés, el sem tudod képzelni, hogy más sem önszántából választja a császárt.
Felháborító a gondolatmeneted!
5-ös, persze, szerintem is vissza kéne állítani a tajgetoszt, nem? Azért jó, hogy fejlődik az orvostudomány, mert pl a császármetszéssel, elhúzódó, nem progresszív vajúdás esetén elkerülhető a baba sérülése, oxigénhiányos állapota, miért ne éljünk a lehetőséggel, ha így elkerülhető a gyermekünk sérülése? Az utolsó mondatod meg az egészségesebbek, lelkileg, testileg a természetes úton született babák, teljességgel alaptalan feltételezés, egy baromság. Én természetes úton szültem az első gyermekemet, de számomra traumatikus élmény volt, így a másodikat császárral fogom szülni, és nagyjából leszarom, ki mit gondol.
Kérdező, attól ne félj, hogy összenyomódik a teste, ez egyáltalán nem árt a babának, az meg hogy alul ki mennyire viseli meg ez egyéni. Van aki teljesen jól regenerálódik, és van aki kicsit tágabb marad. ez a kötőszövetek rugalmasságától is függ. Én p egy kicsit tágabbnak érzem magam, de elenyésző, és a párom sem panaszkodik :)
Hát ti nem vagytok normálisak, komolyan mondom!
Hol írtam azt egy szóval is, hogy aki császárral születik, az mind beteg, buta stb???
Nálatok hozzáértőbb emberek tanították nekem szakmámból kifolyólag, hogy miért megfelelő a csecsemő számára a természetes szülés.
Ezen nincs mit vitatkozni, ez tény.
Az más, hogyha életmentés miatt szükséges a császár, dehogy az anyuka azért kérjen komoly hasi műtétet, mert fél a fájdalomtól, vagy félti a vagináját, az felháborító, mert ezzel a kisbabájának árt.
Részemről lezártam ezt a meddő vitát, mert úgy látom, elvakultan véditek a saját, valósnak vélt igazatok.
50 kg-s 158 cm-es nő vagyok, szültem egy 3,4 kilós babát. Nem lett baja a kis testének, a lenti dolgok pedig regenerálódnak.
ssemmi esetben nem kértem volna csak ezért császárt, pedig itt egy papír kitöltésével már csinálják is, indoklás nélkül. A császármetszés, nem hiába olyan dolog, melyhez indok kell, hisz műtét..
Azért szeretném, hogy ne nyomódjon a a teste miközben áthalad a csatornán. Másrészt azt sem szeretném, ha én "tönkremennék" alul emiatt
Hidd el, kell neki, hogy "összenyomódjon". Akkor a hüvelyed "átmasszírozza" a bőrét mindenhol, ezzel mégjobban elősegíti a vérkeringést. És a tüdejéből is kipréselődik a magzatvíz. Ha minden rendben zajlik, ez a legjobb, legkönnyebb megoldás.
Nem fogsz tönkremenni alul emiatt, max 1 év, és teljesen regenerálódik a szervezeted. Nem fogsz "kitágulni" sem.
Az természetes, hogy félsz, mindenki fél előtte.
De a természetes szülés akkor is jobb. A császárt arra találták ki, hogy ha komplikáció van, akkor a nagyobb baj elkerülése miatt inkább műtenek. De annak maradandó nyoma van! Maradjon az meg vész esetére B verziónak, ne kérj egyből műtétet!
Ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!