Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi vesz rá valakit hogy...

Mi vesz rá valakit hogy önszántából császármetszést kérjen?

Figyelt kérdés
Nem lenézek bárkit is csupán érdekel. Nekem most így második babánál felmerült a császár lehetősége mert faros, ha úgy néz ki a dolog megpróbálják a faros szülést, ha nem úgy áll a dolog akkor császár. Én rettegek a császártól, leginkább az altatástól, hogy csövet dugnak le, meg félek nem ébredek fel ilyenek. És csak ezért nem értem, hogy akinek nincs akadálya a természetes szülésnek, miért választ inkább császárt. És tényleg csak érdekel. Ők, ti nem féltek ettől a nagy műtéttől?
2014. jún. 29. 17:21
1 2 3 4
 1/35 anonim válasza:
35%
Ez ma már nem nagy műtét, nem beszélve az esztétikáról, ha marad bőr a hasadon azt is megcsinálják szépen, én is így fogok "szülni" a hegem begyógyul de nekem nem csinálnak gátmetszést meg hasonló finomságokat lent!
2014. jún. 29. 17:28
 2/35 anonim ***** válasza:
58%

Általában csak sürgősségi császárnál altatnak, amikor már nincs idő a gerincérzéstelenítéssel vacakolni.

Nekem az első szülésem császár volt, sürgősségi, igaz nem altattak.

Most Angliában élünk, és várjuk a második babánkat. Ha fizetnének érte, akkor sem szülnék itt természetesen. 10 szüléstörténetből 8 borzalom ebben az országban. Az egészségügy egy katasztrófa. A szülést szülésznő vezeti le, orvos csak akkor jön, ha már nagy a baj. 18-20 éves lányok már szülésznők. Az orvosok alulképzettek. Tisztelet a kivételnek. Mondom ezt úgy, hogy sajnos már műtöttek ebben az országban is, méhen kívüli terhességgel.

Ezen kívül volt még egy altatásos műtétem, mindkettőből felébredtem.

Inkább vállalom a császár kockázatát, de akkor a babám sérülése a minimálisra redukálódik, szemben a természetes szülés kismillió veszélyével (ebben az országban).

Ha otthon szülnék most, és az orvosom nem látná akadályát megpróbálnám a természetes szülést. De itt semmiképp.

2014. jún. 29. 17:31
 3/35 anonim ***** válasza:
29%
Én meg a szetszakado huvelytol rettegek, hogy tönkremegy a szexuális életünk. Inkább legyen egy császár.
2014. jún. 29. 17:34
 4/35 anonim ***** válasza:
73%
Nálunk az 1. baba simán született. Négy napig kínlòdtam,mire vákummal kivették a babát. Agyvérzést kapott. Most 23 éves és teljesen 'életképtelen'. Mindenben rám van utalva. Nem is akartam több gyereket, de véletlen becsùszott egy. /Mostmár hálistennek/ Elvetetésről szò nem volt, de a simás szüléstől nagyon féltem/féltünk. Eszünkbe sem jutott,hogy mégegyszer természetes ùton szüljek. Nem akartak megcsászározni,de mi nagyon ragaszkodtunk hozzá. Háromhavi fizetésem adtam az orvosnak,hogy megcsászározzon. A 2.baba teljesen egészséges lett. Nagyon örülök neki.
2014. jún. 29. 17:39
 5/35 anonim ***** válasza:
34%

az anglibana elo kismama rosszul vagy tajekoztatva

aZ ANGOL SZULESZNOK JOL KEPZETTEK!!!

ugye nem gondolod komolyan hogy egy ORVOS jobban ert a szuleshez mint egy szuleszno aki csak ezt tanulta es ezt csinalja naponta 10-15x??

Sajnalom ha hiszel a sok buta pletykanak ott kinn.

A csaszar utani huvelyi szulest angliaban mindig korhazban tortenik allando felyugyelet alatt.

De hajra vagasd csak fel magad nagy okossan ennek minden komplikaciojat vallalva (vastag heg kovetkezo terhesseg esten hegszetvalas embolia trombozis stb)

Neha nagyon meglepodok a kulfoldon elo magyarok alt tajekozottsagarol.

2014. jún. 29. 17:48
 6/35 anonim ***** válasza:
100%

En csak a csaszarrol tudok nyilatkozni, masfel eve volt surgos csaszarom. Szuleshez volt meg egy honapunk, de a lanyom nem vart, iszonyat lett a szivhangja, azonnal ki kellett vehni ot. Nem altattak igaz, hanem erzestelenitettek. Semmit nem ereztem belole, sokkot kaptam szerintem. Levegot a sokktol egesz csaszar alatt nagyon nehezen vettem. Halalra voltam remulve. Szerintem ha felkeszulhetek ra h ez lesz akkor nem visel meg a dolog ennyire. Fogalmam sincs milyen a termeszetes szules, igaz alulrol ep maradtam, a hegem nem is latszik. A csikok a hasamon sokkal csunyabbak maradtak. :-)

Akkor amikor megszuletett a lanyom es ment ki az erzestelenito, na meg fel kellett allnom, kozben a kateteres zacskot fogni, a fejem majd szetszakadt mert nem mondtak h nem emelhetem meg. Na akkor azt mondtam soha az eletbe en ezt meg egyszer nem csinalom vegig. Borzalom volt. De mar eltelt masfel ev es nem erdekel, emlekszem arra h feltem, tudom azt h rossz vokt de maga az a fajdalom elfelejtodott. Mar most egesz jo emlek az egesz. Ha akkor termeszetesen kellett volna megszulnom maradando baja lett volna, az is lehet h nem eli tul. Onszantambol elsore biztosan nem kertem volna a csaszart, de ha meg egyszer szulok szivesen kiprobalnam milyen termeszetesen szulni, de akkor se fogok falnak menni ha csaszarom lesz. :-)

Ne aggodj kerdezo, semmi baj nem lesz ha csaszarra kerul a sor. Sokan a szobaban akkor is azt mondtak h soha tobbe, pedig ok termeszetesen szultek. :-)

Egyik sem egy leanyalom. De a vegeredmeny karpotol, ez legyen elotted. Manapsag mar egy csaszar semmiseg. :-). Ha gondolod privatban kuldok kepet milyen hegem maradt.

2014. jún. 29. 17:51
 7/35 anonim ***** válasza:
76%

A császáros szülésnek rengeteg pro-ja van, és kb ugyanannyi kontrája. Ki ettől fél, ki attól. Ja, ma már valóban rutin, de az mégis csak egy hasi műtét. Én szerettem volna rendes szülést- már volt egy nagy nőgyogyi műtétem, így tudtam milyen a császár-, de sajna az égiek másként akarták. Engem hosszában vágtak, és pont olyan volt, mint az előző nagy műtét. Végig úgy voltam vele, nekem tök mindegy hogyan szülök, csak egyikőnknek se legyen baja.

Mellesleg a császárt ÉN SZEMÉLY SZERINT, egy durva beavatkozásnak tartom. A fiam nem is készülhetett fel a megszületésre, egészen egyszerűen ajtót vágtak neki, és kiszedték onnan. Mikor kiemelték, szerintem még akkor is aludt. Amikor tisztogatták, na akkor kezdett el bömbölni. Túl sok választásom nem maradt, császár kellett.

2014. jún. 29. 17:53
 8/35 anonim ***** válasza:
55%

En a rossz szules elmeny miatt hajlok a csaszar fele,bar meg nem dontottem.Mindkettonek utana olvastam,es szamomra ugy tunik,hogy a termeszetes szules soran sokkal komolyabb komplikaciok adodhatnak.Elvegre a csaszar eredeti celja,hogy ilyen komplikaciok eseten eletet mentsen.

Ketlem,hogy tobbet kockaztatnek,ha meg sem varom a komplikacikat.Az elso szulesemnel leallt a fiam szive,a muto fele feluton rangattak ki belolem,hogy benne legyunk a 3 percben es megusszuk a maradando karosodast,kozben en elajultam a fajdalomtol.

Szerencsere megusztuk,de 1 honapig nem tudtam ulni vagy normalisan jarni.Egy hasi seb ennel csak jobb lehet.

2014. jún. 29. 18:21
 9/35 anonim ***** válasza:
85%

Kedves 5-ös! Te Angliában élsz? Egy másik kérdésnél láttam a hozzászólásod, tudom, hogy szülésznő vagy.

Ha nekem egy magyar anya elmeséli, hogy a gyermeke olyan oxigénhiánnyal született, hogy örök életében tolószékben fog ülni, nem tud beszélni, mindig is ellátásra szorul majd, azt nem nevezném pletykának. Ráadásul úgy, hogy 5 év pereskedés után a kórház elismerte, hogy hibázott.

És még számtalan példát tudnék felhozni.

Ott a saját esetem a méhen kívüli terhességemmel. Orvoshoz jutni ebben az országban csak akkor lehet, ha már nem állsz a lábadon. Addig kedves, vörösre rúzsozott, 20 éves szülésznők mosolyognak, majd hisztisnek neveznek, mert aggódóm, hogy ömlik belőlem a vér, úgy, hogy az 5 nap után kikönyörgött Uh-on nem látszik semmi a méhemben, a HCG mégis az egekben van a véremben. Majd 10 nap után rohannak velem a műtőbe.

Nekem senki ne mondja meg, hogy milyen itt az egészségügy, mert a magyarnak a lába nyomába nem ér.

A terhesség alatti bőrgyógyászati problémáimat egy nőgyógyász vizsgálja meg, majd azt mondja, hogy semmi komoly. A háziorvos nem tud kiértékelni egy vérképet, telefonos segítséget kér hozzá. A méhen kívüli terhességem során egy belgyógyász szakorvos végez nőgyógyászati vizsgálatot, majd közli, hogy a méhszáj zárva van, menjek haza és ne pánikoljak, ő nem tudja honnan jön a vér.

Rengeteg baba születik itt oxigénhiánnyal, akármit is mondasz. Örülj neki, hogy neked nincsenek rossz tapasztalataid, mert nekem csak az van. Ebben az országban a szerencsén múlik csak, ha az ember túlél egy komolyabb betegséget.

2014. jún. 29. 18:32
 10/35 anonim ***** válasza:
24%

nem angliaban elek de en is praktizalo szuleszno vagyok egyetemi vegzetseggel sajat praxissal.

Es kifejezetten serto amit a szulesznoi szakemberekrol irnak egyesek minden tudas nelkul.

ket foiskola es egy masterkepzes utan azt hiszem szakembernek nevezhetjuk magunkat.

2014. jún. 29. 18:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!