Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy fogom így kibírni a szülést?

Hogy fogom így kibírni a szülést?

Figyelt kérdés
Már mensikor is rettenetesen fáj a hasam, meg amikor meg kell, hogy jöjjön, sokszor rámjön a hasmenés, és nagyon görcsölök. Szinte félholt vagyok utána és nagyon kiszáradt. Ma is ez volt, és elgondolkodtam. Amúgy nem vagyok terhes, na de ha egyszer. A császárt altatással csinálják?

2014. máj. 21. 20:27
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 A kérdező kommentje:
baaaaaaaaaaaaaszki... amúgy meg a puncim lesz zokni....:(
2014. máj. 21. 20:36
 12/71 anonim ***** válasza:

Nem tudom kit miért altatnak a császárnál de manapság ez már nem szokás. Igaz én simán szültem de akik császárral szültek akkor senkit nem altattak. Csak gerincbe kaptak érzéstelenítőt.

De én is olyan voltam mint te kérdező. Meg tudtam volna halni egy-egy havi baj alatt. :)

Ma már van lurkóm és túléltem. Más az a fájdalom de igaz,hogy százszor erősebb/rosszabb! :)

De mégis más és tudod,hogy van értelme. És nekem ilyenkor azt a biztatást mondta anyu ha fájt, hogy ha szülök utána nem lesz a havi fájdalmas többet. Volt igazság benne! :)

2014. máj. 21. 20:37
 13/71 anonim ***** válasza:
A császárt legtöbbször nem altatásban csinálják. És a legtöbb helyen kérni sem lehet, hogy császározzanak meg. Ha meg mégis fizetsz jó sokat a magánklinikán a császármetszésért, a gyerek érdekében előtte legalább 2órán keresztül fájásokat fognak neked csinálni infúzióval.
2014. máj. 21. 20:38
 14/71 A kérdező kommentje:
Fájásokat? Infúzióval? Azt meg minek?
2014. máj. 21. 20:39
 15/71 anonim ***** válasza:
Nem altatnak császárnál, hanem érzéstelenítenek, ez biztos. De ne aggódj, egy nőnek elég nagy a fájdalomküszöbe, el se hinnéd, hogy mekkora. Én 2 gyereket szültem simán, és nekem nem volt egy nagy dolog, pusztán az utolsó 2-3 nyomás volt ami fájdalmasabb volt, de az az utáni 2-3 nap, amíg a varratokat ki nem szedték nekem sokkal rosszabb volt. És én se gondoltam volna, hogy mekkora fájdalmat vagyok képes kibirni és tessék.....Úgyhogy ne parázz ezen, nők milliói csinálják ezt nap mint nap, ha odakerülsz te is túlleszel rajta, ne félj :)
2014. máj. 21. 20:40
 16/71 A kérdező kommentje:
Meg nincs is nagy motivációm szülni... nekem se volt tesóm, és nem is mozogtam sokat gyerekek között... hát mi lesz így? Ja meg aztán mennyire rosszabb a szex a pasitokkal?
2014. máj. 21. 20:45
 17/71 anonim ***** válasza:

Amíg ezek a kérdések okozzák a legnagyobb gondot, és nem törpülnek el amellett, hogy gyereket szeretnél, addig ne is foglalkozz a kérdéssel. Ha eljutsz odáig, majd bevállalod minden fájdalom és egyéb probléma mellett is.

Egyébként nekem is alacsony a fájdalomküszöböm, már egy kis fejfájástól is teljesen kidőlök, mégis meg tudtam csinálni, sőt nem is féltem tőle. Amikor már terhes voltam, nem foglalkoztam vele tovább. Tudtam, hogy túl kell rajta esni, minél jobban stresszelek, annál rosszabb lesz, szóval egyszerűen csak vártam az időt, amikor odajutottam, kibírtam. Ennyi. Két óra sem volt, hogy az első fájástól számítva megszületett a fiam. Ennyit szerintem ki lehet bírni. De többet is, ha úgy alakul.

Nem ment szét semmin, nem vágtak fel, nem lettem csíkos, nem szakadtam szét, nem lóg rajtam a zsír.

Nagyban hozzáállás kérdése is, de amíg ezeken problémázol, ne vágj bele.

Ja, és nem altatnak ma már a császárhoz, csak kapsz a gerincedbe érzéstelenítést, és alul nem érzel semmit. Én biztos nem választanám ezt, ha nem muszáj. A császár egy hasi műtét annak minden hátrányával és fájdalmával. Lehet, hogy közben nem érzel semmit, de utána sokkal rosszabb. Sima szülés után én mászkáltam, a mellettem lévőt csajt meg úgy kellett kivakarni másnap az ágyból, annyira kínlódott.

2014. máj. 21. 21:06
 18/71 anonim ***** válasza:
40%

az agyad zokni...

és sok helyen nem altatnak sectióhoz.

2014. máj. 21. 21:09
 19/71 anonim ***** válasza:
Akármilyen alacsony a fájdalomküszöböd a szülést másképp érzed, azt kibírod, mert akkor egy másik "világban" vagy. A császárt pedig csak sürgős és nagyon indokolt esetben végzik altatással, simán gerincbe kapott érzéstelenítővel működik ami ott és akkor nem fáj, ez tény, utána viszont a való világban érzed hetekig a pokoli fájdalmat.
2014. máj. 21. 21:33
 20/71 anonim ***** válasza:
2x szultem csaszarral.Nem altattak es nem kaptam infuziot dem,hogy legyenek fajasok.Ausztriaban megkerdezik,hogy hogyan akarsz szulni.....
2014. máj. 21. 21:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!