Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet kibírni a szülést?

Hogy lehet kibírni a szülést?

Figyelt kérdés
3 hetem van szülésig, most kezdek félni. Ti is így voltatok vele? Tegnap ültem ctg-re várva, de az egyik szülőszoba ajtaja nyitva volt, + a lengőajtón éppen toltak ki egy anyukát. Olyan hangot hallottunk a szülőszobából, hogy azt elmondani nem lehet. Elkezdtem parázni. Ráadásul azon is elkezdtem agyalni hogy ha nagyon fáradt vagyok mert nem alszom, hogy lesz energiám végigcsinálni? !
2013. aug. 2. 08:51
 1/10 anonim ***** válasza:

:)

Nem sok választásod van már :)

Én is ilyenkor jöttem rá kb. hogy szülni kell és az fájni fog és onnantól mikor 42 hetesen szülni vittek is kértem még 1-2 nap haladékot :) Természetesen nem kaptam... :D

Ne legyél hős, kérj fájdalom csillapítást (én nem tettem és repkedtek a b betűs szavak)...

2013. aug. 2. 08:54
 2/10 anonim ***** válasza:

elküldtem közben :)

lesz energiád is.. vigyél szőlőcukrot, vizet és simán lenyomod :) Én se aludtam csak 1-2 órát már a végén (főleg a 42. hétben)... De még most is a legjobb emlékem... :)

2013. aug. 2. 08:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Simán megcsinálod! :) Gondolj arra, hogy már csak pár óra, ennek vége lesz és a baba a kezedben lesz, ez emberfeletti erőt képes adni! :) Kiabálni is lehet, csak nem érdemes, viszi az erőt. Én is hallottam érdekes dolgokat szülőszobából, de volt ismerősöm, aki bár szenvedett, egy hang nélkül csinálta végig, odakoncentrált és csak azt mondogatta magának, hogy "kemény vagyok, sima ügy lesz, mindjárt kint vagy, ezaz..." , és mire tényleg elfáradt és kiborult, addigra megvolt a pici :) Adj bele mindent, testileg és lelkileg és akkor előbb túl vagytok rajta!:)
2013. aug. 2. 09:17
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem este 10-kor kezdődtek a fájások, egész éjjel nem aludtam és másnap este 8-kor lett meg a babám. Azt jelenti, hogy majdnem 48 órát nem aludtam és mégis volt energiám, valahogy az adrenalin segített :)

A vége felé a fájások már tényleg durvák. Meg amikor kijött a feje, na akkor azért felordítottam, de úgy hallottam, hogy más is, mert amíg a vajúdóban voltam megszületett pár baba és 1-1 ordítást mindig hallottam, de ez velejár. Ne aggódj, minden rendben lesz, ki fogod bírni!!

2013. aug. 2. 09:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát lányok, igaz betöltött 32 hetes vagyok, de nincs az az isten, hogy szüléses videót megnézzek:D vagy hogy esélyt adjak arra, hogy szülőszoba közelébe menjek. Gondolom ezt sokáig már nem csinálhatom:D

Én úgy vagyok vele, hogy ami bement az ki is jön:D

Gondolom nem egy filmszerű nyögök kettőt és ott a baba a szülés, de hát ez is egy folyamat. Lehet ordítani fogok, lehet nem. Mint mindennel ezzel is úgy vagyok, hogy majd az idő elintézi:D erre abszolút igaz:))

2013. aug. 2. 09:45
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én még csak 8 hetes terhes vagyok, nagyon nagyon várt baba, de egyenlőre még úgy vagyok vele szülni nem biztos hogy szeretnék :D Szóval okés kihordom, de ezt a szülés dolgot még nem döntöttem el :D

Persze csak poén, onnan alakult ki, hogy amikor először mondtam a nőgyógyásznak hogy abbahagytam a gyógyszert stb.., akkor kérdezte, hogy írhatja a papíromra, hogy szülni szeretne?

Én erre: Nem doktorúr, én szeretnék egy kisbabát, de szülni nem szeretnék, ha nem lenne muszáj, kihagynám :)

A férjem is jó fej, mindennap emlékeztet rá, hogy azon a kis lyukon, ahová korábban a tampont dugdostam, ki fog jönni egy akkora fej.

100 szónak is 1 a vége, szerintem erre nem lehet felkészülni, csak túlélni. És én nem leszek hős, meg ősanya, epidurál, gáz, jöhet bármi, csak jó nagy mennyiségben :)

2013. aug. 2. 10:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Pont úgy ahogy több millió nő is kibirta. A gyerek szülés természetes dolog, csak a mai világban túl van kompenzálva. A leendő anyukákba pedig túl sok rém sztorit magyaráznak be. Nem kell félni, gondolj arra hogy anya leszel. Higyj magadban. Erős vagy hisz nő vagy. Nem véletlen hogy nem a férfiak szülnek.
2013. aug. 2. 12:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Én megértelek. Én jóval túl a 30-on még teherbe esni sem mertem a szüléstől való rettegés miatt. (Hogy valami baja lesz a gyereknek vagy nekem.)

Megjelent 2 ősz hajszál, rájöttem, hogy tovább nem várhatok. (Viccen kívül, ebből jöttem rá.)

Teherbe estem, és elment a baba a 10. hét előtt. Miközben műtétre vártam (amitől szintén rettegtem), arra gondoltam, hogy van, ami a szülésnél is rosszabb. Nem tudtam, hogy eljutni a szülésig (meg azon parázni, lehet-e még gyerekem és hogy egészséges lesz-e) nehezebb, mint szülni...

2013. aug. 2. 14:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Szia,

Ket hete szultem.

Azért h elkeruljem a parát, bele sem gondoltam mi fog rám várni. Egy dolog járt az eszembe amit egy ismerősöm mondott.

Minden egyes fájdalommal közelebb kerülsz ahhoz h a karodban tarthasd a várva várt babadat!!! Tehát jöjjenek csak a mehosszehuzodasok! Nem tart örökké.

Nekem a kezdetektől 5 perc alatti (!) fajasaim voltak. Így csináltam végig 12 órát. De így is mondhatom h az utolsó órák voltak csak azok amikor nagyon fajt.

Tuleltem! :-) most az éjszakákat próbálom túlélni! :-)

Szerintem te is a fentebb leírt mondatra koncentralj, hidd el segíteni fog!

Minden az agyban dől el!

Könnyű szülést kívánok!

2013. aug. 2. 18:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 6. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!