Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet valahogyan növelni a...

Lehet valahogyan növelni a fájdalom-tűrő képességet, hogy könnyebb legyen kibírni a szülést?

Figyelt kérdés
2010. márc. 12. 10:32
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, sokat segít, ha kipohenten mész.
2010. márc. 12. 10:35
 2/5 anonim ***** válasza:

én nagyon rosszul tűröm a fájdalmat.már a legrosszabbra készültem.barátnőm elmesélte a szülését,és már attól majdnem rosszul lettem.mondtam a páromnak,h ne haragudjon ha leordítom a fejét a helyéről,de csak a fájdalom fog belőlem beszélni.ennek ellenére egy hangom nem volt.fájni fájt,mert ha azt mondanám h nem hazudnék.szerencsémre nagyon jól viseltem,pedig a legrosszabbra készültem.

arra kell gondolni,h nemsokára meglesz minden szenvedésed eredménye,és ahogy nekem a szülésznő mondta,hogy ott a kezembe a fájdalomcsillapító(varrtak össze,persze kaptam fcsillapítót akkor,de akkor is nem volt kellemes)

könnyű és gyors szülést kívánok neked.

/S/

ja lehet kérni fájdalomcsillapítót,érzéstelenítőt(nem tudom h melyek vannak,mert én nem kaptam)

2010. márc. 12. 11:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Figyelem-eltereléssel hatásosan. Gondolj bele, mennyire fáj, ha egy papírlap szélével megsérted az ujjadat és erre koncentrálsz, míg ha észrevétlen vágod meg egy éles késsel akár sokkal jobban is, addig nem kezd el fájdni, amíg észre nem veszed és rá nem koncentrálsz.

Sokat segíthet a fájdalom elviselésében, ha pl viszel be magaddal zenét mp3 lejátszón, és arra koncentrálsz, nem pedig arra, hogy mikor lesz már vége. Az is segíthet, ha átadod magad a fájásoknak abban a tudatban, hogy minden egyes fájással tovább tágulsz, és közelebb kerülsz a kicsikédhez.

2010. márc. 12. 11:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Csatlakozom.Az az egy segitett át ezen hogy csak a fájásokra figyeltem (hiába szólt nyugtató zene)és azt gondoltam hogy minden fájásnál egyre közelebb leszek a lányomhoz.És valóban, a tested ott van, de az agyad nincs.Legalábbis én nem nagyon emlékszem arra amikor már javában vajúdtam.A kitolás az meg a megváltás:D
2010. márc. 12. 13:09
 5/5 anonim ***** válasza:

szia nem olyan rossz, kilehet bírni hidd el megéri!!!

Én is a legrosszabbra készültem (anyum felkészített)

De, hál istennek kellemesen csalódtam persze fájt,de rosszabra számítottam vagy csak ílyen jól bírom, mindenestre amikor megszületett a kisfiam.Hihetetlen élmény volt. 21 évesen szültem, és most lesz 6 hós az én királyfim.Még valami én még szülés elött sokmindenen gondolkoztam milyen lesz hogy lesz . de én már annyira vártam túlhordtam. Azt hittem sose szülök meg.

Üdv:Szilvi

2010. márc. 12. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!