Mindenki azt mondja ugyanolyan a hüvelye szülés után, mint előtte akkor miért csak második babánál engedik a gátvédelmet?
Más nevében nem tudok nyilatkozni, de nekem bizony nem lett olyan a hüvelyem, mint szülés előtt volt. Készültem is nagyon, hogy kérni fogom a gátvédelmet, mert a mi kórházunkban sajnos rutinból vágnak, első szülésnél is, de többediknél is gondolkodás nélkül... Gondoltam, talán meg lehet beszélni a dokival. Erre másodjára is vágni kellett, csak a hasamat... Szóval én megnyertem, van egy tág hüvelyem meg egy hülye császáros hegem. De kit érdekel, mikor van 3 egészséges gyerekem?
És miért nem mész el te ahhoz a védőnőhöz, akihez tartozol körzetileg, akkor ott letudnád a terhesgondozás védőnői részét, és megúsznád a családlátogatást is. Én nem értem, én mindig személyesen ballagtam védőnőhöz, azelőtt pár nappal, hogy a dokimhoz mentem. És csak a terhességem végefelé jöttek egyszer, mert hát jönniük kell. Annak mondjuk külön örültem, hogy az első pár hónapban az ikreimmel nem kellett havonta elcuccolni a védőnőhöz, hanem mindig volt olyan rendes, és kijött személyesen, babamérlegem volt itthon, a mérésekhez elég annyi meg egy szabócenti :)
Bocsi csak kicsit ki voltam akadva tegnap. A kérdés a gátvédelemre vonatkozott elsősorban, aztán jött maga után a többi az már csak az idegesség miatt és nem akartam új kérdést ezért kiírni.:) Konkrétan egyébként Szegedről beszélek, máshol nem tudom hogy működik de ezek szerint akkor teljesen másként. "Elvileg" itt is mérlegelnek, gyakorlatilag meg azt mondták, hogy első gyereknél 99%-ban vágnak. Fogadott dokim van egyébként aki az elmondások alapján az egyik legjobb, de a vágást azt mondták nemigen lehet elkerülni ugyanúgy ahogy az oxitocint sem. Az a baj, hogy vérvételnél is nagyon rosszul tudok lenni (a császárba bele se gondolok inkább:( magától a szüléstől nem félek, teljesen természetes dolognak tartom, de ezzel a vagdosással egyszerűen nem tudok megbékélni:( persze ha muszáj akkor vágjanak, de hogy alapból így indulnak neki...
Írta valaki hogy járjak a területi védőnőhöz. Hát igen.. a területi védőnőhöz is járni kell, meg terhesgondozásra is (minimum 4 pecsét ugye kell a kiskönyvbe...). A területi védőnőnél egyébként annyi szokott lenni,hogy megméri a súlyomat, vérnyomást mér és ennyi. Se vizeletet nem vizsgál, elvileg a baba szívhangját is néznie kellene, de egyik se nézi meg. Terhesgondozás meg abból áll, hogy odab@sszák szó szerint a beutalókat, elhadarja hogy mikor hova menjél, de még súlyt mérni is lusta csak beírja azt amit utoljára a körzetis mért... És ilyenkor itt kötelező jelleggel meg kell vizsgálnia egy dokinak is.
Hát igen, én nem az SZTK-ba jártam terhesgondozásra, így én csak a körzetis védőnővel találkoztam, és mindig ő adta a beutalókat, a dokihoz a privátrendelésre meg vittem tovább lepecsételtetni. És a védőnőm, ha elfelejtettem vizeletet vinni, kezembe nyomta az indikátorcsíkot, hogy akkor most célozzam be a WC-n :) Mindig leellenőrizte.
Szülés előtt egyébként én is ugyanígy voltam, elborzasztott a gátmetszés gondolata is, már gyerekkoromban sokként ért, mikor először hallottam róla. A császárról meg szintén ne is beszéljünk... Aztán látod, túl vagyok mindkettőn, élek és virulok. Szerencsére az ember úgy van összerakva, hogy a fájdalmas részletekre emlékszik :)
NEM KELL a védőnőtől négy pecsét. Az orvos szülés után ír egy papírt, hogy négy terhesgondozáson megjelentél, aláírja és az elég. A védőnőt teljesen ki is lehet hagyni a terhesgondozásból, csak ezt ők maguk nem reklámozzák.
Ahol én fogok szülni, nem vágnak azonnal, mérlegelnek az adott szituációban. Ha szükséges, akkor vágnak, mert jobban gyógyul egy egyenes sebszél, mint egy cikk-cakkban szétrepedt felület. De ha úgy látják, hogy nem fog repedni, akkor nem piszkálják.
sajnos mindegy hogy vágnak-e vagy sem... a hüvely nem lesz ugyanolyan. kivéve ha minden szülés császáros volt.
de én megtanultam ezt a hüvelytornát és bitang erősen össze lehet szorítani a hüvelyt, szóval lehet a tágságát kompenzálni ha megedzed az izmokat.
most ilyen változásokra is gondolok, hogy pl. hiába volt gátvédelem, a dolgok ott jobban fognak látszani, pl. lehet sajnos hogy látszani fog hol volt a szűzhártya, ilyen cafatok belőle a maradványai. szóval, hogy esztétikusan nem lesz olyan szép sajnos, lehet ilyen is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!