Mindenki azt mondja ugyanolyan a hüvelye szülés után, mint előtte akkor miért csak második babánál engedik a gátvédelmet?
Gátvédelemről nem tudok nyilatkozni,a császárról is majd csak olyan 2 hét múlva :-) akkorra talán talán már ketten leszünk.
Szóval a VÉDŐNŐ NEM KÖTELEZŐ! Ezt sokan nem tudják,le is lehet mondani,én is megtettem.Írsz egy nyilatkozatot,melyben kifejted az indokod(elég annyi,hogy te feleslegesnek érzed,az is indok) és egyben le kell mondani a családlátogatást is,ha azt sem akarod,hogy hozzátok járjon.(szóval: a szolgáltatások teljes körét,bele értve a családlátogatást is köszönettel lemondani szándékozom...)
Egyszer kimegy egy gyerekjólétis,környezettanulmányt csinál és ha minden rendben elvileg többet nem zaklat.
Ezzel szemben nálunk ez úgy nézett ki,hogy volt 3x,ebből 2x voltam otthon.Minden rendben pedig,anyagilag is nagyon rendben vagyunk,ezt bele is írta és látta is,de meg volt róla győződve,hogy neki tartani kell velünk a kapcsolatot.
Hát,mi ezt másképp gondoltuk,felé sem megyünk,így egy ideje nem jön.Ezt azért csinálta,mert felénk ilyen nem volt az elmúlt 30 évben,hogy valaki lemondta a védőnőt és egyből felelőtlen,rossz szülőnek könyvelnének el.
Összességében én már megvárnám a szülést(mivel már nem sok van azért),aztán mikor otthon vagyok a babával és úgyis vinni kell a drága védőnőhöz,akkor lemondanám,amennyiben tényleg szükségtelennek érzed.Egy gonddal kevesebb lenne.Attól orvoshoz,státuszra hordanád,ahová szeretnéd,mert az orvos szabadon választható.
En gatvedelemmel szultem, pedig elso baba volt. Mondjuk volt fogadott dokim, meg szulesznom.
Amugy sok helyen tullihegik a terhesgondozast. Mashol meg le se sz*rnak. Egyik veglet sem jo. De elvileg van lehetoseged mas dokit valasztani. Es a vedonot is le lehet elvileg mondani.
Azért mert a hüvely NEM lesz soha ugyanolyan, max a nők úgy érzik, a férfiak meg nem akarják megbántani őket. Nem azt mondom, hogy rosszabb lesz, de rugalmasabb biztosan. Ezért nem kell vágni sokszor a másodiknál.
A várakozás meg nagyon jó kis edzés a terhesség alatt, a babához ezerszer több türelem kell majd.
A védőnőt meg nyugodtan lemondhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!