Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az oxitocintól sokkal fájdalma...

Az oxitocintól sokkal fájdalmasabb lesz a szülés mint normálisan? Vagy "csak" ugyanolyan fájdalmas?

Figyelt kérdés
2012. jún. 20. 15:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Sokkal fajdalmasabb, de legalabb gyorsabb.
2012. jún. 20. 15:33
 2/14 anonim ***** válasza:
Én kétszer szültem, egyszer oxitocinnal, egyszer annélkül. Az "oxis" tényleg sokkal fájdalmasabb volt. Mondjuk akkor a magzatvíz elment a legelején, az oxitocin nélküli szüléskor meg csak a legvégén, és állítólag az is fokozza a fájdalmat ha valaki "szárazon" szül.
2012. jún. 20. 15:34
 3/14 anonim ***** válasza:
Elméletileg ugyanúgy fáj. De az intenzitás miatt sokkal erősebbnek hatnak, ugyanis olyan, mint egy "körhinta" -akár a semmiből is hatalmas fájásokat csinál. Alapesetben a "természet" úgy intézi, hogy a kismamának legyen ideje hozzászokni az egyre növekvő fájdalomhoz.
2012. jún. 20. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy gyorsabb. Nekem az a szülésem, amikor nem kaptam oxitocint, gyorsabban lezajlott.
2012. jún. 20. 15:35
 5/14 anonim ***** válasza:

Itt sok választ kapsz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Nekem oxitocinnal és anélkül is volt tapasztalatom. Nekem oxival jobban fájt, de mint a szüléssel kapcsolatban mindenben, itt is számít az egyéni fájdalomküszöb, hogy miként reagálsz a külső rásegítésre, hogy alkalmaznak-e az oxi mellett még mást is, ami pluszban fájdalmat okozhat...

Összességében szerintem nem fogsz egyértelmű választ kapni, mert másképp reagáltunk az oxitocinra, mert más volt a szülésünk, és másképp is éljük meg a helyzetet.

2012. jún. 20. 15:36
 6/14 anonim ***** válasza:

Nincs összehasonlítási alapom, egyszer szültem, oxitocint adtak. Iszonyú, szinte elviselhetetlen fájdalmaim voltak. Nem tágultam, az orvos meg mindig, amikor odajött, feltekerte az oxitocin-adagolót. Már könyörögtem, hogy inkább ne tegye. Aztán amikor már 19 óra múlva sem tágultam, császár lett belőle. Na az egy megváltás volt nekem. Szóval nekem nem gyorsította meg a szülést.

Viszont azt valóban hallottam, hogy akkor jobban fáj. (a méh izom összehúzódásáért felelős az oxitocin)

2012. jún. 20. 15:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Én 5 hete szültem. Sajnos oxival. Hát mit is mondjak borzasztó volt. Hajnali 4:50-kor még nem tágultam, erre bekötötték azt a sza*t és 3/4-ed 8-ra meg lett a fiam. Tehát röpke 3 óra alatt tágított ki, ami szerintem nagyon gyors. Szét is repedt a méhszájam. Úgyhogy következőt nagyon nem szeretném oxival szülni.
2012. jún. 20. 16:02
 8/14 anonim ***** válasza:
Szamomra borzaszto volt oxival szulni. Este es masnap reggel kotottek be az infuziot, ketszer eltem at igy azt az elviselhetetlen fajdalmat. Maga a szules gyerekjatek volt a fajasokhoz kepest (amitol ugy legyengultem, hogy elajultam, bentszakadt a mehlepeny, altattak, a babam szivhangja nagyon leesett stb)
2012. jún. 20. 16:15
 9/14 anonim ***** válasza:
Oxival fájdalmasabb, de könnyebb. Én 18 óra vajúdás után kaptam oxit, mert nem erősödtek illetve nem sűrűsödtek a fájások. Na oxi beköt, 25 perc múlva kint volt a babám.
2012. jún. 20. 18:06
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én eddig 2x szültem, a napokban fog jönni a harmadik vagy még ma. :) Sokkal fájdalmasabb, és nem minden esetben használ. Az első kisfiamnál +2 hétre indítottak oxival. De még így is jó pár órát töltöttem szülőágyon másfél perces fájásokkal. Vagyis igazán vajúdni sem lehet, mert csak fekszel a bekötött infúzió miatt. Viszont valószínű, hogy enélkül sokkal jobban elhúzódott volna a szülés. Egy másik hátránya a második fiamnál jelentkezett. Nála az elsőhöz viszonyítva, vártam a 'falkaparó' görcsöket, de túl gyengének éreztem ahhoz őket, hogy elinduljunk a kórházba. Majdnem el is késtünk. :)

2012. jún. 20. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!