Oxitocinnal a szülés mindig fájdalmasabb? Tényleg nagyon erős fájásokat csinál, amit egy "sima" vajúdásnál nem érez a nő, mert ott lassabban haladnak a dolgok? Vagy hogy van ez?
nekem semmit nem ért, előtte sem haladt a dolog semerre és utána sem. És császár lett, mert a baba már súlyos oxigénhiányban leledzett.
Fájást sem csinált, semmit.
Erre sneki nem tud válaszolni, mivel aki oxival szül, az nem tudja milyen lett volna UGYANAZ a szülés oxi nélkül.
A fájások a végén mindneképp erősek, az oxival kimarad a gyenge fájásos szakasz, szerintem. Tehát sima szülésnél a végső fájások pont olyanok lennének, mint az oxival, csak nem fárasztod le magad közben 3-5-10 óra enyhbb fájásos időszakkal.
Ha a sima szülés rendben halad, akkor nem adnak oxit, de ha kifáradna anyuka, akkor jobban jár vele.
Az utolsó válaszolóval értek egyet, hogy ezt nem lehet megmondani. Én mindkét gyermekemet oxitocinos rásegítéssel szültem, és mégis más volt mind a kettő. A lányomnál nem csinált hatalmas fájásokat, a fiamnál meg akkorák voltak, hogy levegőt is alig kaptam tőle.
Minden szülés más, sajnos nem lehet semmit előre megmondani. Pedig milyen jó is lenne! :-)
Szia!
Az elsőt oxi nélkül szültem, nagyon hosszú szülés volt, vajúdással együtt 14óra. Semmit nem kaptam, ez volt 12évvel ezelőtt. Aztán a kislányomat túlhordtam, 41+2hetesen indították, először burokrepesztéssel, majd oxitocinnal, mert a repesztés nekem nem csinált fájásokat kb 3órán át vártunk vele. Az oxitól kb 10perc után már éreztem a fájásokat, először csak mensi szerü fájdalom volt, de kb fél óra alatt már elég kemény fájásaim lettek, a falat tudtam volna kaparni. Ahogy haladt az idő, egyre jobban fájt, leírhatatlanúl...Nekem 6óra alatt lett meg a második baba így oxival, sokkal dúrvábbak voltak a fájások, mint az elsővel, pedig vele többet is vajúdtam. Jobban fáj, de hamarabb vége!
nem rögtön kötnek be oxit.
nekem 4 cm-es volt a méhszájam, amikor megindították a szülést (megrepesztették a burkot) Addig jóslóim sem voltak.
Burokrepesztés után kezdőddtek a fájásaim, 10, 5 majd 3 percesek. 4 óra elteltével, mivel nem tágultam semmit sem, bekötötték az oxit. A fájásam erőssége maradt, továbbra is 3 perceseek voltak. És kb 20 perc múlva 5 ujjnyira kitágultam.
Tehát nekem a fájást egy picit sem erősítette fel, viszont a tágulást nagyon jól segítette.
remélem válaszolok a kérdésre is:
1.fiam 40+2napra született simán fájásokkal indult,és vacummal segítették a végén,mert nem akartam tágulni.éjfélre értem be 5percesekkel,és szépen fokozatosan erősödtek a fájások,főleg a hajnali 3kori burokrepesztés után.onnantól elég erősek és sűrűek lettek,és 6kor már tolók voltak.(első gyerek,0 tapasztalat,iszonyatosnak éreztem),majd jött a doki a vacummal,és 6:42re meglett a baba.
most júniusban a 2.fiam úgy döntött nem akar kibújni,és 41+2hetesen oxitocinnal indították.olyan laza 10perces fájásoknál kötötték be az infúziót,9:35kor.fél óra múlva emeltek a cseppszámon,mert nem erősödtek,sűrűsödtek a fájások.Na akkor egyből 3percesek lettek,a mérő szerint "csak" 20as erősségű,de én ezeket sokkal erősebbnek éreztem mint a 40-,meg ami nekem volt max 60as erősségűeket.De mivel már tudtam a légzéstechnikát,és abal oldalamon feküdtem(elsőnél végig hanyatt)jobban el tudtam viselni.Nem emlékszem pontosan de olyan fél 12/12óra előtt/körül repesztettek burkot,és onnantól,hiába csak 20at mutatott a gép,nagyon erős lett a fájás.vagyis nem maga a fájás,hanem az ahogy jöttek a tolók,és sokkal intenzívebben éreztem,ahogy jön lefele/kifele a baba.Bár akkor azt mondtam,ha még egyszer szülök,császárt kérek,a végén módosítottam,a 3.babám is így szeretném megszülni.Végül is nem egész 4 óra alatt,13:20ra meglett a kicsi
szóval nem fájdalmasabb annyival,csak gyorsabb,és egybefüggőbb,ezért érezni erősebbnek-szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!