Oxitocinnal a szülés mindig fájdalmasabb? Tényleg nagyon erős fájásokat csinál, amit egy "sima" vajúdásnál nem érez a nő, mert ott lassabban haladnak a dolgok? Vagy hogy van ez?
Erősebb lesz az oxitól a fájás. De persze függ attól is, hogy ki, hogy reagál rá. Van, akinek erősödnek a fájások, van aki jól tágul tőle, van hogy mindkettő, van hogy egyik sem.
Oxi nélkül szépen fokozatosan jöttek a fájásaim, ami a szülés végéhez közeledve egyre erősebb lett.
Másik alkalommal egyből oxit kaptam (indított szülés túlhordás miatt), rögtön 2 perces fájásaim lettek, és nagyon fájt. Sajna ez így ment 8 órán keresztül, de valamiért nem tágultam, így végül császároztak. Dokim azt mondta, hogy aki ilyen jól reagál az oxira, annak jó esetben 3-4 óra alatt meg is születik a baba. Nálam sajna nem jött be. :( Szóval erősebb a fájás, de gyorsabb is a szülés. Legalábbis nagyátlagban.
S az előzőnek is igaza van: mivel egybefüggő fájdalom, ezért is erősebbnek érezni.
Nekem két oxitocinos szülésem volt,ezt tudom leírni.
Elsőnél ahogy bekötötték,brutális és egybefüggő fájásaim lettek,levegőt se kaptam,de szerencsére másfél óra alatt megszületett a fiam.
Másodiknál épp emiatt szerettem volna elkerülni az oxitocint,de sajnos nem így alakult,elfolyt a magzatvizem,fájás alig,úgyhogy ismét oxi.Na itt jött a meglepődés,ugyanis nagyon enyhe 10 perces fájásaim lettek csak,aztán már 3 perces,de még az se volt vészes és már meg is lett a kisfiam.Ez is másfél óra volt mindössze,de itt még csak el sem fáradtam.
Összegezve szerintem nem az oxitocintól függ,hogy mennyire fáj,lehet anélkül is így alakult volna,nem tudom.
Nem csinál nagyon erős fájásokat, az én esetemben nagy dózisban sem csinált semmilyen fájást. Sőt egyáltalán semmit, burokrepesztés előtt nem volt nyitva a méhszáj,repesztettek, nyomták belém az oxitocint órákon keresztül és nem tágultam semmit és semmi fájás se volt.
Úgyhogy nem mindig fájdalmasabb a szülés oxitocinnal.
Úgy tűnik én sem a kérdésre fogok válaszolni...
Nálam sem csinált semmit. Ugyanúgy jártam, mint a 10:11-es, akárcsak én írtam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!