Rövidlátó kismama szülését befolyásolja az erős szemromlás? Azt olvastam, hogy bizonyos dioptria felett veszélyes lehet a természetes szülés, mert megpattannak az erek a szemben az erőlködéstől. Igaz ez?
-7,5-es szemem van, de természetes úton szültem (nem volt könnyű szülés), lényeg, hogy becsukd a szemed, mikor nyomsz.
Voltam én is szemészeten, hogy ne kekeckedjenek velem a szülőszobán, mivel mindenképpen természetes úton szerettem volna megszülni a Kislányunkat, gyönyörű élmény volt!
Már régi a kérdés de leírnám, hogy nekem mit mondtak a szemész orvosok.
13 éves koromban lett 4,5 dioptriás szemüvegem.
A szemüveg az egy dolog, de hogy a géppel mit mérnek az egy másik...az mindig a valós látásromlást mutatja.
Mivel a két szemmel együtt kell látni, ezért levszenk pár diotriát egészen addig amíg, a két lencsével, biztonságos közlekedést és kényelmes, komfortos látást tesz lehetővé.
Nekem a gép most -13-at mér....
Az - 8 dioptriás szemüveg és - 6 dioptriás kontaktlencse.
Szóval a - 6 dioptria, az nem mindegy hogy mi?
Amit viselsz, vagy amit a gép mér?!
A lényeg, hogy nekem egy igen ismert szakorvosnő, azt mondta már 13 évesen, hogy csak császármetszés, és semmit súlyzózás, megerőltetés, vizes vödör cipelés, mert elképzelehtő hogy 50 éves koromra annyira leromlik a szemem, hogy egy igen drága műtéttel lehet - 8-ra visszavarázsolni.
Olvasom a sok hülyeésget, hogy - 10 felett, meg - 8- tól, ez már nagyjából fehér bot, és igen jelentős kockézata van a természetes szülésnek - 5 dioptriás látás esetén.
De ez nagyjából - 3 dioptriás szemüveget jelent.
Ha a szemüveged - 5-6-8 akármi,az már igen nagy gáz....
Hallottam olyan anyukáról akinek romlott másfél dioptriát a szeme, és hát egy vak anyukánál rosszabb nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!