Az oxitocintól sokkal fájdalmasabb lesz a szülés mint normálisan? Vagy "csak" ugyanolyan fájdalmas?
Sokkal fájdalmasabb. Tapasztalat és van összehasonlítási alapom.
Viszont piszok gyors volt nálam. Én nem órákban mértem a szülést, hanem percekben.
Negy szulesem volt. Mindegyiknel kellett oxitocin, tulhordas miatt. Az elso nagyon-nagyon fajt, amig nem kaptam erzestelenitest. A tobbi fajt, de nem nagyon, azoknal nem is kellet az EDA.
Mindenesetre beallitottsag es hozzallas kerdese szerintem, hogy mennyire faj. Az elsoneln nem tudtam, hogy mire szamitsak, igy nem tudtam lazitani, ez volt a baj. A tobbinel tudtam, hogy mi lesz es sokkal jobban viseltem.
A szulesznom elmondta, hogy nem az oxitocinnal van a baj, nem attol faj jobban, hiszen ez a hormon termeszetesen is termelodik szuleskor (es meg szamtalan alkalommal). Az, hogy mennyire faj, ill. mennyire nem azon mulik, hogy az orvos milyen modszer szerint emeli az adagot. A reszletekbe most nem mennek bele, mert hosszu, a lenyeg az, hogy ha tul gyorsan es nagy leptekkel noveli az adagokat, akkor eros lesz a fajdalom es varhatoan gyorsabb a szules. Ha fajassuruseget, tagulast figyelve, lassan kis lepesekben teszi ezt, akkor normalis marad a fajdalom. Az en orvosom ilyen volt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!