Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nektek hogyan teltek a szülés...

Nektek hogyan teltek a szülés előtti napjaitok? Minden ugyanolyan volt, vagy éreztétek?

Figyelt kérdés
Tudtatok aludni,türelmetlenek voltatok,sokat wc-ztetek,hánytatok,idegesek voltatok,fájt valamitek,hát,has stb.Vagy milyen volt,vagy semmi "jel" nem volt?Vagy ha volt hány nappal előtte?
2012. nov. 17. 18:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Sűrűbben jártam a WC-re,és előtte két éjjel már nemigen aludtam a jóslóktól.
2012. nov. 17. 18:29
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

A lányomnál úgy alakult, hogy amikor elkezdtem fájogatni, nagyon megörültem, hogy na végre itt vannak a jóslók amiről mindenki annyit beszélt... aztán erősödtek és sűrűsödtek, nem múltak el melegvizes fürdőre sem lépcsőzésre stb, és akkor meg megijedtem, hogy még korai ez, hisz csak 36 hetes voltam. Tipródtam a fél éjszaka, a párom nem is volt itthon, a kh-i pakk félig készen... aztán összepakoltam és bevitettem magam, biztos ami biztos alapon. Haza akartak küldeni, mert teljesen zárt voltam, de kierőszakoltam egy NST-t és kiderült ,hogy alig tudja mérni olyan erős fájásaim vannak, így bent tartottak mégiscsak. De mondták, hogy ebből holnap ilyenkorra se lesz baba szerintük, mert első gyerek stb...

Ehhez képest: reggel nyolckor elment am agzatvíz és totál zárt voltam, 10.40-kor megvolt a lányom úgy, hogy nem repedtem, nem vágtak semmi beavatkozás nem volt, sőt: orvos se látott egyáltalán és akárhányszor szóltam a szülésznőnek szinte kiröhögött, hogy nem fájhat úgy ahogy mondom, nem, nem lehet tolóm stb. Egy kanapén szültem a vajúdóban egyébként. no comment...

Utólag gondolkoztam, hogy azért voltak ám jelek, csak én nem vettem annak őket, fel sem merült bennem, hogy szülésre készülődik a szervezetem, hisz még volt 4 hetem a kiírt időpontig.

A szülést megelőző napon kb 25x voltam nagywc-zni, pedig nálam ritka a napi 2.. állagát tekintve nem volt igazi hasmenés, de a gyakoriság meglepett, és nem lettem semmi olyat ami indokolta volna. Előző napokban nagyon levert voltam ,amolyan semminekse örülős, energiátlan... szülést megelőző napon viszont olyannyira kicsattanóan éreztem magam, hogy nekiálltam végigtakarítani a lakást (amit amúgy utálok :d), még az ablakokat is lepucoltam mind egy szálig. Este már fájtam keményen...

a nyákdugóról nem tudok, nem találkoztam vele, étvágyam ugyanolyan volt kb, a hátam nem fájt de amúgy sem voltam itt-ott fájós a várandósság alatt (kivéve a viszonylag friss műtéti hegemet de az más kérdés). Aludni akkortájt már nemigen tudtam hetek óta a forgóm miatt, előtte is voltak ilyen időszakok és azóta is, szóval ez sem volt különösebben mérvadó.

A fiamnál pedig már nagyon nyögvenyelős volt a vége, 39 hétre született ,de az utolsó kb 3 hetet végigszenvedtem, nagyon meg akartam már szülni. Itt is előjött, hogy a korábbiakhoz képest a szülést megelőző napon hirtelen nagyon energikus voltam, hajnalban már fájtam, de olyan intenzíven, hogy tudtam azonnal mi a szitu. Főleg, hogy kb egy héttel azelőtt megbeszéltem a babámmal, hogy egy bizonyos napon születik és annak a napnak a hajnalán jártunk :D

Jóslóim egyáltalán nem voltak egyiknél sem, legfeljebb kis nyilallások amikor a középidőben nyúltak a szalagok stb.

2012. nov. 17. 18:45
 3/15 anonim ***** válasza:
Jóslóim voltak, előtte egy héttel kezdődtek,azután,hogy elment a nyákdugóm egy ask következtében. Nem reménykedtem semmiben,9 nappal hordtam túl,10. napon amúgyis indítottak volna,így azt a napot vártam. Már bent feküdtem a kórházban,indítás előtti napon meneteltem vígan oxi terhelésre,mondván belőlem ez sem fogja kihozni ezt a babát :) tévedtem. Az első "fájás",ami inkább keményedés volt nem tett semmit,a második megindította kifelé a magzatvizem. Hihetetlen boldog voltam. Na, de lényeg a lényeg, semmi olyan előjele nem volt,amire azt lehetne mondani,hogy ebből gondolhattam volna. Igazából már akármi volt,mindig vártam,hogy na majd most,de semmi ...
2012. nov. 17. 21:43
 4/15 anonim ***** válasza:
Ja és igen,két percenként jártam pisilni ( nem túlzok ) , nem tudtam rendesen aludni,mert állandóan azon járt az agyam,hogy milyen lesz a szülés és hogy meddig fog tartani,mennyire fog fájni,milyen lesz a kisfiam.. :)
2012. nov. 17. 21:45
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem az ég világon semmi jel nem utalt arra,hogy én valaha megszülök (sem gyakori vizelés,sem fájások,sem egyéb szokatlan dolog,stb.).Túl hordtam a kisfiamat 1 héttel és már minden bajom volt,mert annyira szerettem volna a karomban tartani.Gyakorlatilag már az is megszült a városban,aki nem volt terhes,csak én nem.Aztán mikor már kezdtem feladni,hogy ebből valaha is baba lesz,egyszer csak magától elfolyt a víz szombat hajnalban.És csodák csodájára megszületett a Kincsünk! :)
2012. nov. 17. 22:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Szülés előtti napon olyan voltam mint a duracel nyuszi. Egész nap pörögtem, ágyneműt húztam, takarítottam stb. Aznap éjjel nagyon jól aludtam, (terhesség alat nem igazán, mert pisilnem kellett, itt fájt, ott fájt, rugdosott stb). Hajnal fél 3-korr pedig elfolyt a magzatvíz:-)
2012. nov. 18. 09:51
 7/15 anonim ***** válasza:
Szia,mikorra vagy kiírva?én 28-ára,de már alig bírok magammal,jó lenne,ha már kibújna...
2012. nov. 18. 10:19
 8/15 anonim ***** válasza:
en is 28.-ara vagyok kiirva, de sehol semmi jel nalam sem. 9 nap van hatra es neha olyan erzesem van mintha nem is lennek terhes, leszamitva az oriasi pocakot :) remelem nem fog kesni, mar nagyon nagyon izgatottak vagyunk!
2012. nov. 19. 02:29
 9/15 A kérdező kommentje:

28.:)

Én már mindent jelnek veszek,e sehol semmi. XD

2012. nov. 19. 04:41
 10/15 anonim ***** válasza:

7es vagyok,lányok,akkor mind a 3-an 28-án szülünk-elviekben?

De jó!!!!Szóval már Ti is alig bírtok magatokkal..hát én is. Valamiért úgy gondoltam,hogy tegnap megindul a dolog,de csak jóslók voltak,itt van fél 10 aztán semmi..pedig már annyira kíváncsi vagyok, hogy nézhet ki. Egyébként most én is sokkal jobban figyelgetek,de még így sincs semmi.Nyákdugótok elment már? Nekem sztem lehet,de nem vagyok biztos..ilyen barnás-sárgás folyás szerű dolog jött szombaton...

2012. nov. 19. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!