Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális, ha ennyire rettegek...

Normális, ha ennyire rettegek a szüléstől? Tényleg nagyon fáj?

Figyelt kérdés
Igaz még elég fiatal vagyok (20 éves) és még legalább 10 évet várni szeretnék, de sokszor az jár a fejemben, hogy nem fogok szülni, mert rettenetesen fáj, és ez elijeszt. Mindig azt hallom, hogy a szülésnél fájdalmasabb dolog nincs. Mikor pl megjön a menszeszem, nagyon görcsölök, majdnem elájulok a fájdalomtól, de azt mondják ennél a szülés 100szor rosszabb. Vagy az anyai ösztön miatt ez abban a pillanatban nem fog foglalkoztatni?
2014. márc. 26. 00:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Túl lehet élni, ne aggódj, én is féltem kicsit, de abszolút megéri a babáért, és rögtön törlődik a fájdalom emléke. Arra emlékszem, hogy szenvedtem mint egy kutya, és óbégattam és nagyon szégyelltem, hogy ilyen nehezen viselem, de a fájdalmat nem tudom felidézni. Csak egy nap az életedből, ki lehet bírni.
2014. márc. 26. 04:13
 2/12 anonim ***** válasza:
79%
Elso gyereknel nem feltem. De a masodiknal rettegtem mert tudtam milyen lesz. Szornyu. Semmi koze a menzesz gorcshoz. De latod mindig szulnek nok neha tobbet is.
2014. márc. 26. 05:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Én 2 gyereket szültem, és a mai napig fogalmam sincs hogy tudtam rávenni magam..főleg 2x!!! :D

Tényleg rohadtul fáj...most ezen nincs mit szépíteni.De vannak nagyon jó fájdalomcsillapítók, érzéstelenítők..arról nem is beszélve, hogy mire szül az ember, pont a púpja tele van már a 9 hónappal, és semmi másra nem vágyik, csak hogy kint legyen az a gyerek! :)

Nekem tini koromban mesélt anyukám a szüléseiről.Nálam akkor se az volt a kérdés hogy szülök-e, hanem hogy mikor, és hogy fogom túlélni!! :D

2014. márc. 26. 05:12
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Háááttt...az elsőt 11 óra alatt szültem meg,a másikat csak epidurális mellett vállalom be.Találó mondás: annyira fáj,hogy éppen csak hogy ne halj bele!
2014. márc. 26. 07:29
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, borzalmasan fájt. Nem is a kitolás, mert az meg volt 30 perc alatt, hanem az előtte eltelt majdnem egy nap vajjúdás. A végén már járni sem tudtam. Azonban érdekes módon cseppet sem éreztem azt, hogy én ezt nem akarom. Akartam, hogy fájjon, mert tudtam, hogy ez visz előre, ìgy jutunk el ahhoz, hogy a végén kezemben foghassam a kisfiamat. Talán csak a végén gondoltam arra, hogy ezt soha többet nem akarom átélni, de ez pár pillanat alatt elszállt, mert megláttam a mellkasomon azt az édesen síró, maszatos, szürkés színű kis lényt, aki a fiam. Szerelem volt első látásra! Érte minden fájdalom megérte. Hidd el, egy nő sok mindent kibír! A szülési fájdalomra pedig ne úgy gondolj, mint bármilyen más fájdalomra, például egy jó kis fogászati beavatkozásra. Ez egy édes fájdalom és az a tudat hajtja ilyenkor a nőt, hogy hatalmas lesz a jutalom érte! Két hónapos a kisfiam és amúgy 25 vagyok.
2014. márc. 26. 07:34
 6/12 anonim ***** válasza:
42%
Aki még nem élte át, az el sem tud képzelni akkora fájdalmat... Engem szó szerint lesokkolt, egy év kellett mire fel tudtam dolgozni. Mondjuk nekem nagyon alacsony a fájdalom-küszöböm. Aztán a vége császár lett, de azt mondom szerencsére. Nem tervezünk emiatt több gyereket, de ha majd egyszer meggondoljuk magunkat kifizetjük magánklinikán a programozott császárt, hogy ne engedjenek vajúdni.
2014. márc. 26. 08:09
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
A fájdalom átmeneti, legtöbbünk hamar elfelejti, a hormonok is segítenek ebben.- a gyerek meg örökre van, szóval egyértelmű hogy egy ilye szuper dolog nem ingyen van. Piszkosul fáj, igen, volt hogy úgy gondoltam közben hogy inkább vágják le a karomat érzéstelenítés nélkül. De másnap is újra végig csináltam volna. Nekem nagy élmény volt, és még ha hülyeség is, büszke voltam magunkra. Meg lehet csinálni. Nézz körül, ahány embert látsz magad körül, mind megszületett valahogy.
2014. márc. 26. 09:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Fájt nagyon de csodálatos volt.
2014. márc. 26. 11:02
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Szia. Igen normális hogy ennyire rettegsz, és akkor fogsz még csak igazán amikor már terhes leszel, de még is akarni fogod a szülést.Amikor már a 9.hónap végén fogsz járni és fájni fog mindened a tehertől önként akarsz majd menni szülni. Én pl 24 órát vajúdtam(első babám),de türelemmel viseltem a fájásokat, egy pillanatra sem mondtam hogy most már elég.Igaz szívtam gázt, de fegyelmezetten viselkedtem az egész szülés alatt. Érdekes módon a szülés előtti napokban is még ideges voltam hogy milyen lesz mennyire fog fájni,de ahogy bekerültem a szülőszobára szülni, elöntött a nyugodtság :) Tudtam hogy pár óra múlva megláthatom a kisfiamat, és ez bátorságot és erőt adott :) A kitolás kb 10 perc volt,kb 5 nyomásra kint is volt, igaz segítséggel mert akkorra már nagyon gyenge lettem. A gátvarrás nem fájt se a metszés mert kaptam helyi érzéstelenítést, szülés után 4 órával az ágyon tudtam vele ülni, sétálni is simán tudtam, azután sem fájt hogy kiment az érzéstelenítő.A következő babámmal is félni fogok a szüléstől mert tudom már hogy milyen, de én már azt sem bánnám ha holnap szülném a másodikat :) Úgyhogy nyugi, ne félj, mire oda kerülsz akarni fogsz szülni és nem fogsz rettegni, pláne hogy a szülőszobán ilyenekkel már nem lesz időd foglalkozni :)

Egy 24 éves nő aki 10 hónapja anyuka :)

2014. márc. 26. 11:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Én menstruációs fájdalomtól többször elájultam, többször volt, hogy ügyeletet kellett hívni, volt, hogy az ügyeletes orvos hívott mentőt, mert már ő is kevés volt a probléma megoldásához.

Két gyereket szültem, az elsőt nagyon könnyen, a kitolás előtti fél óra volt csak nehéz, de az sem kibírhatatlan. A második jobban fájt, de az sem volt elviselhetetlen.

2014. márc. 26. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!