Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha itthon folyik el a magzatví...

Ha itthon folyik el a magzatvíz kimennyi idő után ért be a korházba? és milyen pózban utazott a kocsi elsö vagy hátsó ülésén?

Figyelt kérdés

mindenki mást mondd légyszi segitsetek,ha az elsö ülést jol hátra huzom és lefektetem az jo ,vagy inkább hátul a hátsó ülésen feküdjek el amennyire tudok?ilyesztgetnek h a babának igy me ugy.....

39 hétben lévö kismama

2009. nov. 28. 22:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Pózolni?:)

Én bevezettem két fájás között a kórházba és megszültem.

2009. nov. 29. 08:11
 12/25 anonim ***** válasza:
Nekem elfolyt a magzatvizem hajnali 2.15-kor.Faros volt a babám.Első ülésen ültem.Nem lett semmi baj.3.30ra meglett a baba.
2009. nov. 29. 08:40
 13/25 anonim ***** válasza:
84%
Ha a gyerek fejvégű, és rögzült a feje, ezt megmondják előtte a vizsgálaton, a köldökzsinór már nem tud előre esni. Nekem elfolyt, és elég ráérősen mentünk be, ott is az ügyeletes orvos minimum fél óra után került elő, még fél órát poénkodott, mire megvizsgált, addig ültettek a váróban. És utána sem hívta azonnal a saját orvosomat. Egyébként simán, ülve kell bemenni, azon az ülésen, ahol jól esik, előtte zuhanyozni lehet, fürdeni nem, és ha beraksz egy szülés utánra tervezett nagy méretű Tena-ladyt, átázni sem fogsz, mert ha elfolyt a nagyja, utána már csak szivárog. Első szülésnél már csak azért sem eshet előre a köldökzsinór, mert többnyire nem vagy még elég tág, a méhszáj tágulása csak ezután szokott kezdődni. Persze más a helyzet, ha a baba faros vagy túl magasan van, de első szülésnél ott sem tudsz elég gyorsan tágulni. 2 órán belül illik beérni, nem a kölökzsinór, hanem az esetleges fertőzésveszély miatt. De még akkor sem fognak kapkodni, hacsak nem panaszkodsz 2 perces fájásokra vagy tolófájásokra. Ha nem indult még meg a szülés, antibiotikumot adnak, felvesznek a kórházba és várnak 24 órát, utána oxitocinnal indítják. Azalatt azt csinálsz, amit akarsz, csak az utcára nem mehetsz ki. Sétálni, ülni továbbra is szabad. Sőt, az segíti a fájások erősödését, ha mégis beindulnának.
2009. nov. 29. 09:58
 14/25 anonim ***** válasza:
Reggel fél nyolckor zuhanyozás közben repedt meg a magzatburok. Kb. fél óra alatt elkészültünk, hívtunk egy taxit, és fél kilenckor már a kórházban voltunk. Én simán ülve utaztam hátul, Tena betéttel, és az ülésre raktam egy törölközőt, de semmi gond nem volt. Ahogy már előttem leírták, fejvégű fekvésnél, beilleszkedett fejnél semmi ok a köldökzsinóron parázni.
2009. nov. 29. 10:39
 15/25 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem kb. 4kor folyt el magzatvíz, akkor kezdtem el előszedni a táskámat, + lezuhanyoztam, párom haza száguldott volt fél 5, utána mentünk be a kórházba kocsival ez volt kb. háromnegyed 5kor, simán ültem a kocsiban is, tudom hogy mondják hogy le kell feküdni stb. de annyira izgatott lettem hogy inkább pakolásztam:) a babám este 9re lett meg nem történt semmi komplikáció a köldökzsinórral!
2009. nov. 29. 10:39
 16/25 anonim ***** válasza:
53%
Ha elfolyt a magzatvíz, le kell feküdni és mentőt hívni, mert csak az szállíthat.
2009. nov. 29. 10:50
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, és csak leírom....én azért kicsit felelőtlennek érzem azt a hozzáállást, hogy nekem se lett semmi bajom, mikor bevezettem, bevillamosoztam, stb. elfolyt magzatvízzel, tuti neked se lesz.

Mert egyáltalán nem biztos! Ha az a szabály, hogy le kell feküdni és mentő szállíthat, akkor én a helyedben ehhez tartanám magam. Lehet, neked se lenne semmi bajod (és a babádnak se), ha futva vagy lóháton mennél elfolyt vízzel szülni, de én nem kockáztatnék! Legfontosabb a baba biztonsága! Gondolom, nem véletlenül találták ki ezt a szabályt, hanem mert volt, akinél súlyos problémát okozott. Vigyázz magatokra! Könnyű, szép szülést!

2009. nov. 29. 11:16
 18/25 anonim ***** válasza:
11:16: ez nem szabály, védőnők mondják... szülésznők, orvosok nem ezt mondják! :) de persze mindenki döntse el maga
2009. nov. 29. 13:40
 19/25 anonim ***** válasza:

ma 11:16-os: én irtam a bevillamosozást - ezelött 30 évvel szültem, ha én akkor lefekszem és várok a mentöre, még most is várhatnám...

Akkoriban senkinek sem jutott volna eszébe, hogy ha elmegy a magzatviz, akkor várjon otthon, amig valaki érte jön. Ha el akartál jutni a kóházba, akkor nehettél gyaolg vagy villamossal.

2009. nov. 29. 22:16
 20/25 anonim ***** válasza:

Nekem is a doki, háziorvos és a védőnő is a mentőt mondta.

Én éltem is a lehetőséggel, nem taxira vártam stb.

A mentőknél a diszpécser elmondta mit csináljak, míg kiér a mentő és ennyi. Azért ő csak egy hozzáértő volt...

Anyukám 30 évvel ezelőtt szült engem, rá 5 évre a húgomat, faluban laktunk, mégis kiért a mentő, azért nem volt olyan tragikus az az idő sem...

2009. nov. 29. 22:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!