Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok arról hogy a...

Mit gondoltok arról hogy a babát ablakon keresztül mutogatják és 3 óránként viszik etetni?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm szült olyan helyen ahol :

- ha látogatóba megy ( akár az apuka) csak 2 percre az ablakon keresztül megmutatják..akkor fényképezhet stb.....ez az ismerősöm 6 napig csak így "érintkezhetett" a lányával

-valamint hogy az etetésen kívül nem lehet anyukával a baba...tehát 3 óránként viszik a babát fél órára..

Ti mit gondoltok erről ?

Elbírnátok viselni.?

2013. dec. 15. 11:21
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
33%

Nincs ebben semmi különleges. Első babánál babás szobát kértem, de nem volt hely, külön az általad leírt szobába raktak.

Nyilván a baba érdeke, hogy nem engednek be hozzá idegent , de még az apát sem, mert megóvják a baciktól.

Éjszaka nem tápszert kapnak,hanem semmit sem. Ötkor hozzák az első etetésre. Nekem jó volt, mert kicsit tudtam pihenni, és a gyermekem az első perctől megtanulta, hogy éjszaka aludni kell.

A második kisfiammal ilyen szobát kértem, de akkro meg babásba volt hely. Ott is jó volt, ott meg ugye az, hogy egyből látod a babát, de sokkal kevesebb lehetőség van pihenni.

Ha lenne harmadik, nem tudom melyiks szobát választanám, mert mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya is.

Mellesleg , ha valakit császároznak, ott automatikusan kerül az anyuka a sima szobába. Nincs olyan,hogy elbírná -e viselni. Másodnapos császáros örül hogy lélegzik, nemhogy ellássa a babát!

2013. dec. 15. 12:20
 12/21 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk 0-24 rooming inn van. Szülés után megkaptam a babát, csak fürdetni és vizsgálni vitték el. 2 ágyas szobában voltunk. A látogatók a folyosón nézhetik meg a babát. Bárki kézbe veheti. Utáltam volna ha 3 óránként láthattam volna csak. A tejtermelésnek sem tesz jót ez a módszer, meg szerintem a kötödésnek sem. Aludni én tudtam éjjel, a gyerek meg legalább nem ordított valahol magában tök egyedül. Érdekes, hogy ahogy magam mellé tettem az ágyban, minden nyikorgás abbamaradt. Szóval gyakorlatilag mi is együtt aludtunk.Itthon már külön. De nekem valahogy nem szimpi, hogy rögtön elvigyék a gyerekemet, akivel 9 hónapig a nap minden percében együtt voltunk. Naeg elvárjuk, hogy ezt a baba is elfogadja rögtön?Ha egészségügyi állapot indokolná, akkor oké az elválasztás. De a picibabás időszak nem arról szól, hogy nyugodtan alszunk éjjel. A fertőzések, megbetegedések aránya pedig nem kisebb az üvegfalonkeresztülmutogatós kórházakban sem.
2013. dec. 15. 12:37
 13/21 anonim ***** válasza:
85%
Régen mindig mindenhol így volt, és ez számított természetesnek. Én agybajt kaptam volna, ha elviszik tőlem a kicsit... Viszont akik annó így szültek, azok állítják, hogy úgy jobb, mert az anyuka ki tudja pihenni a szülést. Ez is egy érthető szempont, na de akkor hogyan működik az igény szerinti szoptatás? Vagy hagyják 1,5 órát üvölteni az éhes babát, mert még nem jött el a szopi ideje? Vagy adnak akkor neki pótlást? El sem tudom képzelni hogyan működnek ezek a dolgok, de tény ami tény: nagyon fontos, hogy a baba első perctől kezdve érezze az anyuka érintését, illatát, közeldégét. És még egy rakat más indok is van, amiért ez az új módszer jobb, legalábbis én jobbnak tartom. Hálás vagyok, hogy már ebben a felfogásban szülhettem.
2013. dec. 15. 13:25
 14/21 anonim ***** válasza:
85%
13-as vagyok újra. Ahol én szültem, ott semmire nem viszik el a babát. Amikor vizsgálni kell, vért venni, vagy BCG-t beadni, hallásvizsgálatot csinálni, stbstb, akkor is az anyuka viszi be a neonatológiára a babát, és úgy csinálnak mindent, hogy anya ott van végig. Fürdetni sem viszik el, bejönnek az ápolók a szobába, ott fürdetik, megmérik, és adják vissza anyának, hogy pelenkázza, öltöztesse.
2013. dec. 15. 13:29
 15/21 Julie S ***** válasza:
82%
Én ilyen helyre nem mentem volna szülni.
2013. dec. 15. 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem ott az első két napban 3 óránként hozzák szopizni a babát de éjszakára nem. Majd a 3.napon volt velem egész nap-csak éjjel nem. De be lehetett tolni a csecsemősökhöz bármikor.

A mutogatás meg ugy volt, hogy a látogatási időn belül bármikor megmutatják DE!! egy nap csak egyszer, uyhogy az egész család egyszerre menjen.

2013. dec. 16. 09:32
 17/21 anonim ***** válasza:
75%
Őszintén? Azt az anyát egy utolsó szemétnek tartom, aki nem csak, hogy elfogadja, hogy a védtelen csecsemőjét más idegenek tömjék tápszerrel, fürdessék, vizsgálják, akármi mást csináljanak vele, hanem még örül is neki!!! Kérdezted, én mondom, lehet lepontozni. Az is undorztó, hogy a saját apja nem láthatja, foghatja. Otthon sem karanténban van a gyerek. Az egész semmire nem jó, csak arra, hogy megszüntesse a korai kötődést és megerősítse az idióta tápszer, éjszaka aludni kell, nemveszemfelhasír szülőket.
2013. dec. 16. 22:47
 18/21 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled 17-es

Soha nem bírnám ezt elviselni....ahogy a bnőm mesélte az ottani dolgokat...háát.....és látszott rajta hogy neki ez tetszett,nemvolt vele gondja

Ráadásul mesélte hogy amikor elvileg hozták etetni őket,már nemvolt éhes a pici mert nembírta ki 3 óráig,éhes volt,így kapott tápszert.viszont így meg nem szopizott és nem indult be a teje

Csak fejte-fejte az anyja de ugye az nem olyan....és szegény pici azóta is tápis

Mondtam is a bnőmnek hogy ha valami nagyon nagy dolog miatt ott kellett volna szülnöm ( 5 km-re van tőlünk..de én inkább mentem 30 km oda ahol szültem )... tehát ha ott kellett volna szülnöm,akkor nagy valószínűséggel én lettem volna az. első nő aki ordítva követeltem volna vissza a fiamat...olyan nincs hogy ez itt nem így van...adják ide vagy én bemegyek érte és megyünk át máshova

2013. dec. 17. 07:40
 19/21 anonim ***** válasza:
az anyuka legalább tud pihenni, nagyon jó!!!
2013. dec. 17. 08:10
 20/21 anonim ***** válasza:

11-es vgyok!

Akkor kedves kérdező és 17-es, engem elítélhettek, mert nem volt gondom a mi kórházunk ellátásával. Két egészséges kötődő fiam van mégis, a nagy 13 hónapig szopizott, a kicsi 15 hónapos még mindig szopizik. Egyáltalán nem zavart be a kötődésbe, boldog, egészséges, értelmes gyerekeknek tartom őket. (Sőt a nagynál az oviból elég pozitív kép jön vissza)

Tápeszert egyik sem látott soha, még mutatóba sem, (korházban sem), tehát nem feltétlenül ezzel van összefüggésbe a "jó anyaság".

A látogatókról már leírtam a véleményem, jó hogy nem hozzák be a bacit. Apuka meg ott volt a születésükkor meg utána két órát együtt volt a család. Aztán legközelebb már csak otthon.

Én spontán szültem, de ezek szerint Ti minden császárost elítéltek, mert "engedi" hogy elvégyék a gyerekét??

Nálunk pl. volt egy anyuka, aki ragaszkodott a rooming-in-hez, de utána olyan rosszul viselte a méhösszehúzódásokat, a gyereke sem aludt éjjel, valamint 24 órát vajúdott, hogy 3. napon átkérette magát sima szobába, mert teljesen kimerült. Ezek után biztos nem hiszitek, de ő is - mint én is- szeretetben, következetesen neveli azóta is BOLDOG gyerekét!

2013. dec. 17. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!