Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Elso babas kismamik! Ti is...

Elso babas kismamik! Ti is feltek a szulestol?

Figyelt kérdés
34 hkm vagyok, eddig nem feltem, marmint nem is gondoltam a szulesre. Most egy hete csak ez jar a fejembe es be kell valljam, hogy rettegek. Persze nagyon varom, hogy a karomban tartsam a kisbabam.
2013. dec. 10. 06:57
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem féltem. A doki kora este közölte, hogy másnap szülök. Akkor sírva fakadtam, de csak sok hét feszültsége jött ki azt hiszem. Kaptam pipolphent, meg egy lehetőséget nst-re, de utóbbival nem éltem. A pipolphentől jót aludtam. Egyszer ébredtem fel éjjel, amikor a doki bejött megnézni, hogy rendben vagyunk-e. Másnap kis cókmókommal leballagtam a szülőszobára... és mire az előkészítésen túlvolam, már ott is volt a kedves :) Egyáltalán nem féltem :)
2013. dec. 11. 14:47
 22/30 anonim ***** válasza:

30-34 hétben van a szülés para, én már észre vettem, meg azt hiszem, olvastam is róla. a kismamák többségénél ezekben a hetekben a szülés gondolatára szinte páni félelemmel reagálnak. de nyugi, ez a "félelem" hamarosan elmúlik, és amikor jönnek majd a szülés jelei - fájások, magzatvíz, nyákdugó, akkor azon fogsz csodálkozni, hogy inkább izgatott vagy, mint ijedt! :)

amúgy nem olyan fájdalmas a szülés, csak akinek rossz volt az élmény, az telekürtöli a világot a panaszaival, van, akit annyira sokkol a szülés okozta fájdalom és szenvedés, hogy úgy beszél róla, mintha a világ legnagyobb fájdalma lenne, pedig dehogy. nekem a vakbélgyulladás okozta fájdalom sokkal erősebb és keményebb volt! :) nyugi

2013. dec. 12. 15:46
 23/30 A kérdező kommentje:
koszonom a megnyugtato szavakat! Hat nagyon remelem el fog mulni ez az erzes! :)
2013. dec. 12. 16:10
 24/30 Nitókrisz ***** válasza:

Kedves kerdezo, szerintem normalis dolog, hogy felsz :) de nem kell! Azt hiszem, ilyenkor inkabb az ismeretlentol fel az ember, hogy mi var ra.

En nem feltem, bar nem mondom, hogy nem volt egy kis para bennem :D amikorra meg mar odakerultem arra figyeltem, hogy mi tortenik velunk, hogy leszunk tul rajta a babaval es jaj, csak mar kint lenne :) Annyira valtozo, hogy kinek hogy alakul, de gyorsan tul leszel rajta! En eleg jol turom a fajdalmat, de bevallom nem olyanra szamitottam, nekem csak a hasam fajt, de az nagyon - viszont a vegere megis csaszar lett a picur szivhangja miatt. Most varom a masikat, de meg az elejen tartok :) A vegeredmeny a fontos es hidd el jo kezekben leszel! Ami nekem hianyzott, bar jol esett volna (pedig Magyarorszagon szultem es fogadott szulesznom volt!) hogy legyen velem valaki, a vajudas alatt, de a szulesznom kesve ert be es utana elment kavezni, mondvan van meg nem vagyok elegge kitagulva, pedig jo lett volna, ha akkor velem van valaki.

2013. dec. 12. 16:44
 25/30 A kérdező kommentje:

Kedves utolso!

A vajudasnal a ferjem velem lesz. Szulesnel nem! :( En nagyon szerettem volna ha bent van, de nem akar es nem is eroltetem!

2013. dec. 13. 09:39
 26/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én is most várom első babámat, májusban érkezik.

Nem mondhatnám, hogy félek. Eléggé felkészültem a témában, már amit fel lehet lelni a neten, technikákat, helyzeteket.

Így már pontosan ismerem a folyamatot. Pozitívan állok hozzá, elképzelem, ez amolyan agykontroll féle, amit majd szülésnél is alkalmazni szeretnék.

Januártól megyek hipnoszülés felkészítő tanfolyamra, gyakorlom a légzési technikákat, csak lesz valahogy:) Ha meg nem sikerül természetesen úton és főleg háborítatlanul, akkor lesz ahogy lesz, nem érdekel, csak a babával legyen majd minden rendben.

Próbálj ne félni, mert a félelem erősíti a fájdalmakat, pozitívan kell hozzáállni.

Erre nagyon jó volt az a könyv, amit olvastam.

2013. dec. 13. 17:16
 27/30 A kérdező kommentje:

Koszonom kedves utolso neked is a valaszt!

Gratulalok a babahoz es bolgog babavarast! :)

2013. dec. 14. 08:23
 28/30 anonim ***** válasza:

Neked is, és kellemes szülést kívánok.

Azért majd leírhatnád, hogy történt, ha van kedved:)

2013. dec. 14. 10:47
 29/30 A kérdező kommentje:
Persze le irom, hogy, hogy alakult! Koszonom a jokivansagot! :D
2013. dec. 14. 11:51
 30/30 anonim ***** válasza:
Én is várom h megírd, de biztos vagyok benne h ügyik lesztek! :-))))
2013. dec. 14. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!