Kismamik, van e valami bevállt tippetek könnyebb legyen a vajúdás és maga a szülés?
Az elsőhöz hasonló gondolataim vannak.
Az első szülésem nagyon hosszúra nyúlt és komplikáció is adódott a végén. BIztosan tudom visszanézve, hogy a legnagyobb baj az volt részemről, hogy amikor jöttek a fájások, akkor magammal voltam elfoglalva és görcsösen összeszorítottam az izmaimat is, mintha attól kevésbé fájna. Ez hiba volt.
Második-harmadik egyre jobb lett, mert tudatosan készültem és tudtam, mit kell csinálni.
A fájások alatt arra gondoltam, hogy "ez az, nagyon jó, most mozdul előre a babám", és még biztattam is, hogy "gyerünk".
Nagyon fontos, hogy fájás közben gondolj az alsó izmok ellazítására, mert akkor sokkal gyorsabban megy a tágulás. Ha a szájad laza, akkor alul is laza leszel, így tudod ellenőrizni, mert a sima izomzat összefüggésben van a többivel.
A megfelelő légzés elsajátítsa lehetséges, ezzel mindenképp készülj, tényleg segít. Fájás alatt a lassú kilégzés, kitolás alatt meg a levegő benntartása nyomás közben, ha kell levegő csere, akkor meg irtó gyors kifúvás és újra belégzés kell, de ezt a felkészítőkön általában megmutatják.
A megfelelő pozíció megtalálása is fontos, ha bírsz függőleges helyzetben lenni, akkor segít nagyon a gravitáció is, de jó lehet labdán ülni (ha van), vagy más eszközt használni.
Nekem így már jól ment és tényleg gyors szülések lettek.
1 hete szültem.
Amik sokat segítettek:
- a helyes légzés
- párom jelenléte
- párom masszírozta a derekamat, de csak két fájás között, mert fájás alatt zavart, ha hozzámér, akkor inkább arra volt szükségem, hogy szoríthassam a kezét - az utolsó fájásoknál meg arra, hogy ő szorítsa az enyémet
- a labda is jó, bár nekem állva, kissé előre hajolva enyhült a fájdalom, a labdán nem nagyon
Emellett nekem kifejezetten jó volt, hogy férjem nézte az nst-n, hogy mikor jön a következő fájás, és szólt, hogy készüljek, lassan vegyem a levegőt és mélyen. Szóval tudtam előre, hogy jön a következő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!