Kismamik! Nálatok apás szülés lesz?
Szia.
Nálunk 6 éve amikor a Fiúnk született akkor is apás szülés volt, és Ő akarta. Én nem kérleltem, Ő már a legelején közölte, hogy bent szeretne lenni velem, mellettem.
Most januárba jön a Hugi és most is mellettem, velem lesz.:)
27/N, 32/F
En nagyon szerettem volna, hogy mellettem legyen, de pechemre baratom vegignezett egyet az Otthon szuletett babak c. musorbol, es akkor kozolte, hogy felejtsem el, o ezt biztos nem vallalja :(
20 eves vagyok, o 21.
Én mondtam, hogy nagyon szeretném ha bent lenne, de nem erőltetem, neki kell döntenie.
Azt mondja nem kérdés, ott akar lenni végig.
Pár alapszabály megbeszéltünk:
-Csak és kizárólag a fejemnél áll, oda nem néz. Nem fotóz szülés közben, pláne nem videóz. Ha kérem, kimegy. Ha ki akar menni kimehet. Nem tesz fel rólam infúziós véres, frissenszült fejes fotót, a kicsit teheti fel, de nem meztelenül. A szülés közben történő esetleges balesetekről,kényes dolgokról (kaki, esetleg kiabálás, félrebeszélés, vagy bármi más) nem beszélünk soha többet.
Szerintem a férjem végig ott lesz (márciusban szülök, 1. baba), az ismerősöktől gyűjtött tapasztalat az, hogy abban a pillanatban, bármit lát, hall az apa, nem fog eszébe jutni, hogy az ott egy szexuális örömforrás. csak a gyereke egészsége, és a párja fájdalma, kitartása, fogja lekötni. Ő is átszellemül és örök élmény marad.
Mire legközelebb intim együttlétre kerül sor, elmúlnak a sebek, elhomályosul a szülés negatív része, és úgy ki lesz éhezve, hogy eszébe sem fog jutni, mi történt odalent :D
Szerintem a döntést bízd rá a párodra és abban támogasd. Hisz nem tudod neked milyen szülésed lesz, előtte meddig fog elhúzódni a vajúdás és ezek mennyire viselik meg párodat.
Nekem szerencsém volt. Apás gyors és probléma mentes volt a szülésem. Bár úgy indultunk, hogy apa csak a vajúdásnál lesz bent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!