Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha olyan kórházban szülnétek,...

Ha olyan kórházban szülnétek, ahol a szülés alatt bármikor kérhető az EDA (epidurális érzéstelenítés), élnétek a lehetőséggel?

Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 19:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%
Olyan kórházba szültem ahol kérhettem volna. Inkább nem éltem vele, de meg se fordult a fejemben a terhesség alatt ilyesmi.
2013. okt. 22. 23:50
 12/17 anonim ***** válasza:
38%
nem elnek vele. 20 orat vajudtam de eszembe se jutott a fajdalomcsillapitas, pedig nem volt egyszeru "menet".
2013. okt. 23. 13:51
 13/17 anonim ***** válasza:
40%
Én soha nem kockáztatnék. Úgy gondolom minden asszony kibírja - így voltam ezzel én is - és nem kértem semmit, egyiknél sem. 5,5 óra alatt megszültem mind a kettőt. Természetes úton, minden fájdalomcsillapító vagy bódító gáz nélkül...nagyon jó élmény volt, nekem is és a férjemnek is. A tested amúgy tesz róla, ha nem bírod már annyira a fájdalmat. Nekem pl. rejtélyes módon 2 óra hossza kiesett az emlékezetemből... egyszer még este féltíz volt az órán aztán hirtelen éjfél lett.... :D Szóval sztem a természet megoldja.
2013. okt. 24. 07:48
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok. Látom itt mindenki le lett pontozva, aki nem kért/kérne EDA-t.. :D Gratulálok :D
2013. okt. 24. 12:39
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy tesz róla a szervezet. Az előző szülésemet indították, kaptam oxitocint.... semmire nem emlékszem az egészből, csak néhány halovány emlékképem van. A férjemet kértem, hogy meséljen mi is történt. :) Utolsónak: én sem értem ezt a lepontozgatást, de mindjárt felpontozok mindenkit. :)
2013. okt. 24. 13:10
 16/17 anonim ***** válasza:
78%
14-es vagyok. Na látod! Ha te is így voltál vele először akkor meg minek?! :) Én mindig úgy gondolkodtam: minden amit pluszban bejuttatnak a szervezetedbe csak árt a babának. Ő - általában - max 3,5 kg....és ugyan te kapod azt a kemikáliát, de amíg a méhlepény összeköt benneteket....ő is. Én nem akartam, hogy akár egy hajszálnyit is rajtam múljon, hogy a későbbiekben valami gondja legyen ebből. Sok gyerek hiperaktív, viselkedészavaros stb... ki tudja nem attól-e ami rögtön a szülés közben éri a pici szervezetét? Ezt senki nem tudhatja. Jobb a természetes úton való szülés, és miután te az elsőt is így szülted, nagy esélyed van arra, hogy menni fog a második alkalom is... talán még könnyebben is! :) (Igyál málnalevél-teát, az segít a tágulásban!):) sok sikert!
2013. okt. 25. 07:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia, engem megnyugtatott, hogy olyan helyen szültem, ahol lehet kérni EDA-t (SOTE I), de - lehet, hogy pont a nagy nyugalom miatt - végül nem is volt rá szükségem... :)

Szóval jó, ha megvan minden kórházi háttér, szerintem.

2013. okt. 25. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!