Ha olyan kórházban szülnétek, ahol a szülés alatt bármikor kérhető az EDA (epidurális érzéstelenítés), élnétek a lehetőséggel?
én szóltam az orvosnak és a szülésznőnek is, hogy kérni fogok. aztán vajúdás közben rájöttem, jól bírom a gyűrődést, mondtam, hogy köszi, inkább nem fogok kérni EDA-t... amúgy gyorsan zajlott minden...
ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, fizetni kell érte pl. a szt.istvánba 5eFt-ot - de nincs szövődménye, hátránya (elméletileg) szóval miért ne?
3.vagyok.
Nekem 2x adták be, mert először rossz helyre adta a doki, mégsem fájt egyáltalán a hátam, gerincem. A fejem fájt, az lehetett az EDA-tól, de az sem biztos. Nálad lehet, semmi mellékhatása sem lesz. Ha ott leszel, majd eldöntöd akkor :-)
Én kérni akartam... Hívtuk a dokit aki beadja... Azt mondta ő beadja, de tudjam, kockázatai vannak. Kérdeztem h mik azok. Nem válaszolt rá, csak azt hajtogatta, h ő beadja, de... Lényegében lebeszelt róla. Szóval nem kértem.
Vajudtam tovább... Amikor már nagyon fájt akkor hivattuk újra, mondván nem érdekel mit mond, csak adja be! A dokim megvizsgált előtte... Már nem kaphattam meg, mert több mint 3 ujjnyira nyitva voltam.
Egyébként végig nyomták belém az oxit! :-( így 12 óra alatt szuletett meg a fiam.
Utólag termeszetes nem bánom h nem adták be az edat, főleg mert én lettem a "hős" a kórházban, aki volt olyan bátor h minden nélkül szült. :-) (állítólag mindenki kéri)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!