Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha olyan kórházban szülnétek,...

Ha olyan kórházban szülnétek, ahol a szülés alatt bármikor kérhető az EDA (epidurális érzéstelenítés), élnétek a lehetőséggel?

Figyelt kérdés
2013. okt. 22. 19:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Attól függ, mennyi ideig vajúdok, és mennyire bírom.
2013. okt. 22. 19:32
 2/17 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ott dönteném el, ahogy a helyzet megkívánja.
2013. okt. 22. 19:37
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Igen és éltem is vele :-). Bár itt a gyakorin ezt lepontozzák, de én nem érzem kevesebbnek magam azért, mert nem szenvedtem végig az amúgy viszonylag gyors (7 órás) szülésemet.
2013. okt. 22. 19:40
 4/17 anonim ***** válasza:
62%
Én éltem vele de sajnos leálltak tőle a fájások, így nem kaphattam többet, viszont cserébe kaptam egy tonna oxitocint, amitől azt mondják még fájdalmasabb a dolog (mindamellett, hogy gyorsítja persze). Úgyhogy legközelebb nem kérek...
2013. okt. 22. 20:35
 5/17 anonim ***** válasza:
73%

én szóltam az orvosnak és a szülésznőnek is, hogy kérni fogok. aztán vajúdás közben rájöttem, jól bírom a gyűrődést, mondtam, hogy köszi, inkább nem fogok kérni EDA-t... amúgy gyorsan zajlott minden...

ha szenvedtem volna, akkor kértem volna, fizetni kell érte pl. a szt.istvánba 5eFt-ot - de nincs szövődménye, hátránya (elméletileg) szóval miért ne?

2013. okt. 22. 21:05
 6/17 A kérdező kommentje:
Pont a hátrányai miatt nem vagyok benne biztos, hogy kéne. (Amit én tudok: elhúzódik a szülés, így megnő a császár, fogó esélye, baba szívműködése radikálisan csökken, oxigénhiányos állapot léphet fel, ha rossz helyen szúrnak meg, hónapokig fáj a gerinc.)
2013. okt. 22. 21:13
 7/17 anonim ***** válasza:
77%
Én is éltem a lehetőséggel és nem bántam meg.
2013. okt. 22. 21:19
 8/17 anonim ***** válasza:
79%

3.vagyok.

Nekem 2x adták be, mert először rossz helyre adta a doki, mégsem fájt egyáltalán a hátam, gerincem. A fejem fájt, az lehetett az EDA-tól, de az sem biztos. Nálad lehet, semmi mellékhatása sem lesz. Ha ott leszel, majd eldöntöd akkor :-)

2013. okt. 22. 21:21
 9/17 anonim ***** válasza:
28%

Én kérni akartam... Hívtuk a dokit aki beadja... Azt mondta ő beadja, de tudjam, kockázatai vannak. Kérdeztem h mik azok. Nem válaszolt rá, csak azt hajtogatta, h ő beadja, de... Lényegében lebeszelt róla. Szóval nem kértem.

Vajudtam tovább... Amikor már nagyon fájt akkor hivattuk újra, mondván nem érdekel mit mond, csak adja be! A dokim megvizsgált előtte... Már nem kaphattam meg, mert több mint 3 ujjnyira nyitva voltam.

Egyébként végig nyomták belém az oxit! :-( így 12 óra alatt szuletett meg a fiam.

Utólag termeszetes nem bánom h nem adták be az edat, főleg mert én lettem a "hős" a kórházban, aki volt olyan bátor h minden nélkül szült. :-) (állítólag mindenki kéri)

2013. okt. 22. 21:49
 10/17 anonim ***** válasza:
82%
En eltem is vele, aminek nagyon orulok:) Nem latok benne semmi rosszat.
2013. okt. 22. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!