Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után van lehetőség...

Császár után van lehetőség arra, hogy a baba velem legyen?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki,hogy császározni fognak.Utána megőrzőben leszek.Császárosoknál van lehetőség arra,hogy ezután majd maguk mellé kérjék a Kicsit,ne pedig 3 óránként hozzák?Ha igen,mikortól?Vagy csak azoknak lehet ezt,akik természetes úton szülnek?

Vagy könnyebb lenne,ha inkább 3 óránként hoznák?Mert ahogy hallottam eléggé megtudja viselni a császár a kismamát,nem mindenki viseli jól...

Elnézést a sok kérdés miatt,de kíváncsi vagyok a véleményetekre,tapasztalatotokra.Köszönöm előre is! :)

2013. okt. 16. 13:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Pécsett szültem császárral délután 5kor, epidurális érzéstelenítéssel. 2 óránként hozták a fiamat, éjjel is. Reggel felkeltettek 6kor, zuhanyzás, vizit és hozták, onnantól végig velem volt, 2. napon 1 ágyasba kerültem és egyedül láttam el a manót. Nagyon hamar felépültem, 1. nap délután, már ha lassan is de ment minden. 12 órán át nem kapod meg, az érzéstelenítéstő is függ mennyi ideig, de nem biztonságos egyikőtöknek sem. Epinél bordáktól lefelé mozogni sem tudsz, nekem kb 5-6 óra múlva kezdett múlni a zsibbadás és jött a brutális fájdalom, de kértem fájdalomcsillapítót és nem fájt, szobatársam mondta hogy kérjem, ne várjam meg, amíg fáj, ez jó tanács, nem kell mártírkodni, pihenj a műtét után a felkelésig, utána viszont legyen nálad a babád: gondold el, kiveszik a pocakodból és nincs anya....csak egy fényes szoba, az addigi sötétség, meleg, szívverés helyett.
2013. okt. 16. 16:40
 12/15 anonim ***** válasza:
En reggel szultem, delutan mar teljesen nekem kellett ellatni a babatmat, ejjelre is nalam hagytak. Nagyon nehez volt rendesen torodni vele, mert mindenem fajt, allandoan attol feltem, hogy elejtem vagy elajulok, orultem volna ha legalabb egy ejszakat tudok pihenni.
2013. okt. 17. 08:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Nekem behozták de csak néhány percre. Igazából örültem hogy élek. De nagyon jó volt látni és simogatni ha csak kicsit is.
2013. okt. 17. 11:51
 14/15 anonim ***** válasza:

Hát császár után 12 órán át még tuti nem kaphatod meg, mert fel sem kelhetsz. De nálunk már a megőrzőben odahozta a nővér, vagy ha apuka benn van ő foghatja, odaviheti az anyukának, akár szoptatni is lehet. Majd másnap mi akkor kaptuk meg, amikor elég erősnek éreztük magunkat, az volt a feltétel, hogy el tudjunk sétálni a folyosó végéig, és vissza, anélkül, hogy rosszul legyünk. Ha ez sikerült odaadták a babát. Onnantól kezdve csak fürdetni vitték el, meg vizsgálatokra. Ha le akartad adni, hogy pihenhess, akkor a csecsemősök csak berakták egy kocsiba, és ott hagyták sírni, amíg vissza nem mentél érte. Éjszakára azt mondták, hogy senki nem viheti leadni a gyereket, de azért párezerért mégis meg lehetett oldani. Én jól viseltem a császárt, de a szobatársam nem. Segítettem neki, ha kellett, vittem neki az ebédet, ha megette kivittem a tálcát, ha leesett valamije felvettem, ha kibotorkált a mosdóba bennmaradtam a babákkal. Persze egymást babájához soha nem nyúltunk, ez amolyan íratlan, kimondatlan szabály volt közöttünk. Mivel nekem már másnap nem voltak fájdalmaim, nem okozott gondot, hogy elvigyem a pelenkázóig a babát, vagy ha végzett a szopizással, felkeljek, beletegyem a kiságyba. Viszont a szobatársamnak nem nagyon mentek a dolgok, így ő egész nap maga mellett tartotta a babát, ha sírt akkor elkezdte szoptatni, pelenkázást is az ágyon csinálta, és amivel nem értettem egyet de persze nem szóltam, az, hogy vele aludt. Azon imádkoztam csak rá ne feküdjön szegény babára. :) A babák persze mindig felkeltették egymást, így éjjelente én kivittem sétálni a folyosóra, ott jó levegő volt, csendben volt, hogy a szobatársam tudjon pihenni.

Egy szó mint száz, az is megoldja, aki nehezen viseli, csecsemősök nélkül is. :)

2013. okt. 18. 09:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Császár után bababarát kórházban végig veled lesz a pici,miután felkelhetsz.Ez nálam kb.6 óra volt.Ezután ki kellett mennem zuhanyozni,átöltöztem,majd hozták,és csak a hajnaki 3 órás fürdetésre vitték el,meg leadtam,ha wc-re,vagy zuhanyozni mentem.Ezen kívül nem adhattam le,mert rám förmedtek.Pedig jó lett volna pihenni,mert 5 nap alatt összvissz 5 órát aludtam.Mindig jött valaki,nővér,orvos,látogató,stb...nem volt 1 óra nyugalom sem.Vagy a szobatárs gyereke sírt,vagy a wc ajtó nyikorgott...Pihenni nem lehetett,örültem,hogy a kialvatlanságtól,néha a fájdalomtól kiláttam a fejemből...
2013. okt. 18. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!