2. Baba vállalás- emelés!? A kislányunk 14 hónapos 3. emeleten lakunk, nincs lift, nincs tárolási lehetőség! Naponta föl-le kell cipelni a babakocsit a babával (kb.23 kg)!
20 hós fiam van. 13 kg. Babakocsit már nem használunk, úgyhogy arról levan a gond.
Mi 10 hós korában vettünk neki egy ilyen tolókaros biciklit, csak azzal volt hajlandó közlekedni. Jóval könnyebb, mint egy babakocsi.
Viszont az egyik csajszi a lépcsőházban leláncolja a babakocsit.
Gondolj bele, amire megjön a kistesó, addigra a nagy már futkorászni, motorozni fog.
szerintem ha minden más a babavállalás mellett szól, akkor ez ne legyen akadály!
de a babakocsis változat tényleg nem a legjobb. lehet, hogy addigra már a saját lábán is fel-, le tud menni a lépcsőn a nagy. (rá kell majd számolni plusz fél órát, de meg tudja csinálni, ha edzed rá). vagy valamilyen hátihordozóba teszed a nagyot amíg föl-, lemész a lépcsőn.
Miért olyan fontos, hogy a 2. szülinapig megszülessen?
Én nem vállalnám így be, de én túlaggódós vagyok.
Nekem cipelés nélkül is kinyílt a 2. babánál a 25. héten a méhszájam.
Szerintem amelyik baba meg akar maradni, az megmarad. Akkor is ha cipekedsz.
A kislányod pár hónap múlva abszolút ügyesen fog közlekedni, a babakocsit felejtsd el, vagy esetleg, mint itt valaki írta is, vegyetek használtan egy pár kg-s összecsukhatót. A lépcsőzés tök buli egy kisgyereknek, akkor is, ha neked unalmas hogy 5 perc helyett fél órába telik az út.
Ja, és ugye nem lehetsz benne biztos hogy rögtön össze is jön a tesó, lehet hogy egy fél év kell majd hozzá. Szóval ha csak a cipekedés miatt aggódsz, akkor nyugodtan vágjatok bele. Az a terhesség "hozzászokik" majd a cipekedéshez, szerintem akkor lenne nagyobb baj, ha mondjuk félidősen kezdenél el súlyt emelni... Ha úgymond nem is foglalkozol azzal, hogy terhes vagy, sokkal könnyebb. És mire oda juttok, a kislányodnak is meg tudod majd mondani, hogy most anya nem tud felemelni mert nehéz vagy, meg fogja érteni. Általában. ;)
Egy 36 hetes, 21 hónapos kisfiát (meg 20 literes vizes vödröt, 15 kg-s szénabálát) emelgető-cipelő, trágyás talicskát tologató kismama.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!