Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Engem nem érdekel, hogy Te...

Engem nem érdekel, hogy Te hogy szülsz, Téged miért érdekel, hogy én hogy szülök?

Figyelt kérdés

NEM EGY ÚJABB CSÁSZÁR KONTRA HÜVELYI VITÁT SZERETNÉK!

Mikor megkérdezik (mondjuk ezt se értem, mert mi köze hozzá??), hogy hogy szülök, hogy szültem, és megmondom, hogy programcsászárral, jön a húúú meg a hááá, hogy hasi műtét, meg rosszabb a babának meg a szokásos dumák.

Kérdezem én: ha én nem beszéllek le téged a természetesről, nem taglalom, hogy 20centi hosszan is repedhetsz, ne adj isten fogóval kell kiszedni, vagy komplikáció lesz (mert jajj lenne nekem, ha ezt kezdeném taglalni), akkor nekem miért kell más véleményét mosolyogva eltűrnöm?

Az életben is, és itt a gyik-en is ezt tapasztalom. Azt még sose olvastam, hogy "hülye vagy te, hogy simán szülsz, manapság egyre több orvos van a császár mellett - szakcikkekkel alátámasztva" de azt már ezerszer, hogy hanyag, nemtörődöm, minek neki gyerek...

Oké, ha valaki tanácsot kér, az más.

De tulajdonképpen mi közünk is van nekünk más szülésélményéhez, szüléséhez, gyerekéhez??? Honnan vesszük a gondolatot, hogy jobban tudjuk, mi a jó neki és a babájának, mint saját maga??

Titeket ez nem idegesít???

2013. okt. 9. 00:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
89%

Azért írnak történetet, hogy meggyőzzenek császár ellen,vagy mellett. Nem tudom, hogy mit nem lehet ezen megérteni. Mégis mi mással érveljen az ember, ha nem saját tapasztalattal? Egyikünk kezében sincs egyértelmű tudományos felmérés egyik vagy másik szülés előnyeiről, ill. hátrányairól.

A természetes pont azért természetes, mert egyelőre még az a szokás. Minden természetestől eltérő az fura, nem megszokott, esetleg ellenszenves a többségnek. Amúgy engem pont nem érdekel, hogy programcsászárral szültél. Egészségetekre.

2013. okt. 9. 10:52
 22/36 A kérdező kommentje:

" Én még egyszer sem olvastam olyat, hogy egy császáros nekitámadt volna egy hüvelyi úton szülő nőnek."

erre írta egyik válaszadó, hogy debizony, volt EGY darab programcsászáros, aki győzködött... az a baj, hogy a term. szülők megmagyarázzák, hogy a császár szar... pedig át se élte, hogy magyarázza meg??

Én max annak a véleményére adok, aki mind a két típusú szülésen túl van.

És valóban, azt nem értem, hogy miért magyarázzuk meg egymásnak, egyik-másik mivel jobb vagy rosszabb?? Még orvosok sem merik 100%ra kijelenteni, mi miért mernénk??

2013. okt. 9. 11:30
 23/36 anonim ***** válasza:
92%
Én írtam a programcsászáros nőről. Javítok, ő tette fel a kérdést, de bizony talált magának hasonló felfogású társakat, akikkel minősíthetetlen stílusban szólták le a természetes úton szült nőket. Szóval nem EGY emberről beszélünk, Kérdező. Nekem mellesleg tényleg tök mindegy, hogy ki hogy szül, nincs is közöm hozzá és nem is érdekel, de nehogy már szegény szerencsétlennek kiáltsátok ki a császárosokat, akiket mindenki csak bánt, bezzeg ők maguk a megtestesült jóindulatok, akik csak szépet és jót mondanak másokról. Ez így nem fair. Mindkét oldalon vannak másokat leszóló, rosszindulatú emberek.
2013. okt. 9. 12:35
 24/36 anonim ***** válasza:
59%

A természetes pont azért természetes, mert egyelőre még az a szokás.

ROFL, no rég nevettem ekkorát. Egyelőre??? Úgy kb. 6 millió éve ez a 'szokás' valóban...

2013. okt. 9. 14:23
 25/36 anonim ***** válasza:
21-eskétől idézve, ez lemaradt...
2013. okt. 9. 14:23
 26/36 anonim ***** válasza:
48%

Nem a kérdésre válaszolva, de talán a témához kapcsolódik, hogy gyógypedagógusnak tanultam, és az előadásokon, amikor a fejlődési rendellenességekről, szülés körüli komplikációkról tanultunk, többször elhangzott, hogy Magyarországnak nagyon rossz a statisztikája, magas a koraszülöttek száma, magas a szülés közben fellépő komplikációk és az abból eredő fogyatékos gyermekek száma, mindez annak a politikának köszönhető, hogy nálunk nem divat a császár. Külföldön minden indok nélkül választhatja ezt a kismama, nálunk orvosi indok kell hozzá, de még az orvosok sem egyeznek meg sokszor. Ha egy sima szülés elhúzódik, komplikációk lépnek fel, túl sokáig várnak, halogatják a végsőkig a császárt, ami sokszor sajnos a baba maradandó károsodásához vezethet. És itt nemcsak a látványos, közismert dolgokra gondolok, hanem egy átmeneti oxigénhiány, minimális bevérzés az agyban, látszólag semmi baja a babának, csak később jönnek elő a problémák, lehet, hogy iskolában derül ki, hogy magatartászavaros, tanulási problémája lesz, dislexiás, vagy ne adj' Isten epilepsziás beteg lesz.

Sajnos ennek a súlyát az orvosok sem fogják fel. Ha én orvos lennék, minden esetben császárt javasolnék, ahol csak egy icipici probléma is felmerül, mert belevágni egy sima szülésbe úgy, hogy van esély az elakadásra, és akkor vagy sikerül vagy nem, hát ez kockáztatás, a baba életének és jövőjének kockáztatása.

A kérdésre válaszolva:

Engem azért érdekel, hogy más hogyan szült, hogy tanuljak belőle. Hogy mást miért érdekel, azt nem tudom, de amíg az orvosok között nincs megegyezés, addig az anyukáknak sem lesz egyértelmű és tisztánlátott ez a témakör, addig mindig lesznek olyanok, akik okosabbnak érezve magukat támadják vagy bírálják a másikat.

2013. okt. 9. 14:25
 27/36 anonim ***** válasza:
66%

Még mindig azt gondolom kedves kérdező, hogy bizony vitatkozni akarsz.

Nyilvánvaló, hogy senki sem szereti, ha beleszólnak az eletebe, akar abba, hogy hogyan szült. Tehat nem sok értelme van a kérdés feltevesenek, hacsak nem akarsz vitazni, vagy magadat megnyugtatni.

2013. okt. 9. 15:22
 28/36 anonim ***** válasza:
65%
De, engem is roppantul idegesítenek az "És hogyan szültél?" "Van elég tejed?" és társai kérdések. Magánügy.
2013. okt. 9. 18:25
 29/36 anonim ***** válasza:

Én nem szültem Mo-on, de csodálkozva olvastam/om, hogy lehet választani. Igaz sokan írják, hogy nem, de van olyan aki választ.

Angliában szültem az első kisfiamat, most várom a másodikat, holnapra vagyok kiírva.

Itt nem lehet választani! Ha valami komplikáció akad a terhesség során, akkor az orvos császárt ír ki, de ha semmi, akkor nem.

A túlhordást 1 hét + 5 napig engedik. Nincs magzatvízvizsgálat. Az utolsó hetekben is csak heti egyszer megy az ember szülésznőhöz, aki megnézi a baba helyzetét, meghallgatja a szívhangját és vérnyomást mér az anyukának.

Annyit csinálnak, hogy a kiírt időpont után (helye válogatja) 1-3 sweepet csinálnak (kézzel megpróbálják leválasztani a membránt a méhnyakon) így adva egy esélyt a természetes szülésnek.

Tehát igazából fogalmam sincs, hogy jól van e a baba odabent vagy nem. Azt mondják, ha kevesebbet mozog, akkor menjek a kórházba. De én nem tudom eldönteni, hogy többet mozog e egy nap vagy nem. De próbálok nem aggódni.

Az első kisfiamnál indítottak 41+5 napra.

Egyébként, ha szülés közben bármi komplikácó van, akkor egyből császároznak.

2013. okt. 9. 20:55
 30/36 A kérdező kommentje:

"Még mindig azt gondolom kedves kérdező, hogy bizony vitatkozni akarsz.

Nyilvánvaló, hogy senki sem szereti, ha beleszólnak az eletebe, akar abba, hogy hogyan szült. Tehat nem sok értelme van a kérdés feltevesenek, hacsak nem akarsz vitazni, vagy magadat megnyugtatni."

ne haragudj, de ha 25 válaszadóból csak te gondolod így, akkor nem én vagyok a...

Igen, nyilvánvaló, hogy senki se szereti, ha beleszólnak az életébe... akkor itt miért teszi ezt a válaszadók 70-80%-a? Amit én nem szeretek, azt nem is csinálom... ilyen egyszerű szerintem.

2013. okt. 9. 21:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!