Ki hogyan? Hányadik héten Szült? Honnan tudtad hogy ez már a szülés? Minden apróság érdekel! Milyen volt a szülés? Mekkora volt a babátok cm kg?
Én 39 hetes kismama vagyok és nagyon izgulok hogy milyen lesz a szülés.Első baba és nem tudom honnan fogom tudni hogy mikor kell menni a kórházba.
Előre is köszönöm a válaszokat.
39+ 5 hétre szültem. Elfolyt a magzatvíz és bementünk a kórházba. 14 óra múlva lett baba. Oxi, meg EDA, meg mindenféle lazító injekció, kézzel tágítás. Gondolhatod... Nagyon durva volt. Tudtam, h fáj, de ennyire... :)
3890 g és 56 cm volt a baba. :)
3 fiam van.
1:3650g-52cm- 39+6napra született simán,magától indult
2:3800g-52cm- 40+1napra született simán, magától indult
3:3600g-53cm- 40+5napra született simán, de nem indult ezért indították burokrepivel.
Fogod érezni a fájásokat ahogy sűrűsödnek és egyre erősebbek lesznek. Nekem az elsőnél megrepedt a burok és szivárgott a magzatvíz.
Nyugi!!! Könnyű és gyors szülést kívánok!!
36. héten megrepedt a magzatburok. Épp kijöttem a zuhanyozóból, és leguggoltam kihúzni egy fiókot a fürdőben, egy kis pattanást éreztem belül, aztán kicsorgott némi magzatvíz. Rögtön bementünk a kórházba, jó alaposan megvizsgáltak, akkor kezdődtek a fájások, este 11 körül. Reggel 7 után született meg a kisfiam 51 centi és 3100 gramm volt. Kértem epidurális érzéstelenítőt, mivel nem akart tágulni a méhszáj, így nem lehetett tudni, meddig húzódik. Csak a harmadik adag hatott, addig kegyetlen volt, de utána már csak nevetgéltünk a férjemmel meg a dokival, bár nagyon kimerült voltam. Szerencse volt, hogy megindult a szülés, mert volt a köldökzsinóron egy csomó, és ha nőtt volna még egy kicsit a babám a pocakban, akkor megfeszül a csomó, elzáródik és megfulladt volna.... Gátmetszés nem volt szerencsére, így nem kellett a sebbel is utána szenvednem. Mikor az első napokban húzódott össze a méhem, az nagyon fájt, erősen görcsölgetett a hasam. Az aranyerem is kijött a szüléskor, ez is iszonyúan fájt, nem tudtam ülni napokig.
Ne izgulj, tudni fogod, mikor kell menned, de ha bizonytalan vagy, akkor inkább menjetek be a kórházba, legfeljebb hazaküldenek:) Közben meg nem lesz időd izgulni:) Sok boldogságot a kicsihez!:D
a 39. héten szombaton hajnali 2 körül távozott a nyákdugó, onnantól kezdve rendszertelen fájásaim voltak egész nap, de megfordult a fejemben, hogy esetleg nemsokára szülök, így hajat mostam és eltávolítottam a szőreimet.:D a fájások estére rendszeressé váltak. először 10 percesek, majd 7-8, utána 5 percesek. vasárnap hajnali 2 körül felhívtam a szülésznőmet, aki mondta, hogy próbáljak meg aludni. hát nem nagyon jött össze, de a párom ébren maradt velem és masszírozta a keresztcsontomat, ami nagyon jól esett. reggel ismét telefonáltam a szülésznőmnek, még mindig 5 perc körüliek voltak a fájások, így azt mondta, reggelizzek még, meg menjek el zuhanyozni. mivel a zuhanyzástól sem maradtak abba, végül megbeszéltük, hogy bemegyünk a kórházba, annak ellenére, hogy a fájásaim csak fél percig tartottak. az NST szerint csak '6 perces renyhe' jóslóim voltak, de azért megvizsgált az ügyeletes orvos, és meglepetten mondta, hogy bő két ujjnyira nyitva van a méhszájam. úgyhogy a szülésznőm adott beöntést (ha nem kértem volna, nem adott volna) és aztán nemsokára bementünk az alternatív szülőszobába, jött a párom is, és beültem a kádba, majd négykézláb álltam benne, és a párom meleg vízzel locsolta a derekam. nem tudom, mennyi idő telt el, észre sem vettem, mikor megérkezett az orvosom, és 15:32-kor megszületett a kislányunk. kikaptam a vízből és magamhoz öleltem, nem sírt, csak nyöszörgött kicsit, majd lefeküdtünk az ágyra és azonnal a cicimhez küzdötte magát és szopizott. :) a köldökzsinórt csak akkor vágta el a párom, amikor már nem pulzált, és nem vitték el méricskélni a babánkat, hanem békésen feküdtünk ott egy ideig, megettünk egy tábla csokit. :D aztán átmentünk egy "klasszikus" szülőszobába, hogy az orvosom kitisztítsa a méhem, szerencsére varrni semmit nem kellett. ekkor jött egy csecsemős nővér, aki megmérte és felöltöztette a kislányunkat, 53 cm és 3440 gramm volt. csodálatos volt, hasonlóan szépet kívánok neked is!
nekem egyébként azt mondta az orvosom, hogy akkor kell indulni, ha két órán keresztül már rendszeresek a fájások, vagy ha elfolyik a magzatvíz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!