Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Máv kórházban fogok szülni....

Adri1616 kérdése:

Máv kórházban fogok szülni. Mi kell a csomagba a babának és nekem? Mikor érdemes összecsomagolni?

Figyelt kérdés

2013. júl. 17. 20:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Időben kb. a 32. héttől kezdve érdemes szépen kényelmesen összeszedni, bevásárolni a holmikból. Így kényelmesen van időd, és ha nem kapkodsz, egy-egy holmiból még akciósat is sikerül venned, megspórolva némi pénzt. Én most járok a 35. héten, a saját holmijaim össze vannak szedve 100%-ban, a kislányunk ruháit pénteken mosom és amit kell, fertőtlenítek. Ezzel készen is leszek.

Amiket én viszek, illetve ajánlottak:

- Eldobhatós bugyi: kb. 4-5 darabbal jó, ha készülsz. A sajátjaidat kár befogni, mert az erős gyermekágyi vérzés miatt előfordulhat, hogy összekenődnek, és akkor már végük is.

- Vastag betét: nekem konkrétan erős inkontinencia elleni betétet javasoltak (Pl. Tena Lady, Jessa, stb.), mert az első napokban állítólag olyan erős a vérzés, hogy a mezei egészségügyit állandóan cserélgetheted. Én ilyet vettem, de van a Tesco-ban saját márkás gyermekágyi betét. Ha úgy érzed, az első pár napra betét és eldobhatós bugyi helyett vehetsz Tena Lady inkontinencia elleni "beépített" betétes "bugyit".

Ezeken kívül:

- 3 pár zokni

- 3 db hálóing, amelyben tudsz szoptatni, de lehet 3 váltás pizsama is

- 1 db köntös (én pl. utálom a köntöst, helyette pulcsit viszek)

- 1 doboz melltartóbetét szoptatós kismamák részére

- 1 tubus testápoló (ha használsz)

- 1 tubus mellbimbó ápoló krém, ha kisebesedne a cici

- 1 szett bimbóvédő, ha szeretnél használni

- 2-3 db törölköző (sötétet vigyél, mert a világos könnyen összemaszatolódhat, ha intim helyen törölközöl)

- 1 csomag kézfertőtlenítő kendő

Fogkefe, fogkrém, sampon (+balzsam esetleg hajmosáshoz), 100 db-os papírzsepi, 1-2 tekercs wc-papír, 1 csomag eldobhatós papír wc-ülőke (nehogy elkapj valamit), saját szappan kézmosáshoz (egyéni igény, én viszek), saját evőeszközök, pohár/bögre, szalvéta, fésű, toll, gondozási kiskönyv, személyes iratok, apasági nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi kivonat hiteles másolata.

Ezen kívül: netán rejtvény, könyv, fényképezőgép, töltők, elemek

Babának:

(Én a Margit Kórházban szülök, de mindent viszek, nem bízom a véletlenre. Inkább megutaztatom, de nem szeretnék nélkülözni fontos dolgokat)

- 3 db textilpelus

- 1 csomag újszülött pelenka

- 1 csomag popsitörlő

- 3-4 db body

- 1 db cumisüveg

- 1 db cumi

- 1 üveg szaliciles, 70%-os alkohol, köldökápoláshoz

- 1 tubus gyógyszertári fürdetőkrém

- 1 tégely lanolinos popsikrém

(Utóbbi hármat majd az orvos is ki fogja írni, de előre recept nélkül is megvehetőek)

- 2 db kis sapi

- 1 csomag vattakorong köldökápoláshoz

- 1 doboz fültisztító pálcika, köldökápoláshoz

- 2 pár kis kesztyű, hogy ne karmolja magát

- Hazahozós ruha (Nálunk ez egy harisnya, egy kisruha, egy body, egy sapi és egy kis "kocsicipő" lesz)

- Hordozó (ezt ráér apa behozni majd, mikor viszitek haza)

Vajúdáshoz:

- 2-3 fél literes ásványvíz, lehetőleg buborékmentes

- Zokni (állítólag vajúdásnál szoktak fázni a kismamák)

- Hajpánt+hajgumi (hosszú hajú vagyok)

Apának:

- Innivaló

- Ropi, szőlőcukor

- Nagy adag nyugalom (Szólj, ilyet hol venni... :))

35 hkm

2013. júl. 17. 21:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Most jut eszembe:

Neked: papucs, vagy valami, amiben tudsz kényelmesen mászkálni. Esetleg pocakszorító szülés utánra. Vajúdáshoz vehetsz frissítőkendőt, de ne legyen illatos! Esetleg üres testpermetes flakonba tölthettek majd vizet, frissítőnek. És nem árt, ha a szennyesnek is visztek valami zacskót. Ha gondolod, vihetsz be homeopátiás, szülést könnyítő szereket is. Plusz esetleg alvós párna, vagy ami egyéb igényed van.

Babának:

Hazahozatalhoz egy pléd nem árt. Ha téli lesz, akkor overall.

Apának: Előfordulhat, hogy elhúzódik a szülés, így akár bedobhatsz neki is egy tiszta pólót, hogy ő is fel tudjon frissülni valamelyest.

2013. júl. 17. 21:37
 3/5 A kérdező kommentje:
Hát azt hiszem lassan elkezdem beszerezni a dolgokat. Hétfőn leszek 28 hetes :-)
2013. júl. 17. 22:02
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, érdemes nézelődnöd. Még ha éppen nem is veszel semmit, de jó, ha nézelődsz, tudod, mi milyen árban van, és hátha sikerül akciósan lecsapni rá. Ezt csak azért mondom, mert tényleg lehet így spórolni, és azt a pénzt lehet a babára költeni. Arra azonban egyébként is figyelj, hogy semmi drágát ne vegyél a kórházba! Nagyon gyakori, hogy eltűnnek holmik (Étel, innivaló, köntös, törölköző, de hallottam arról is, hogy bugyi és zokni tűnt el. Utóbbiak kínos apróságok, de mégis szükség van rájuk.)

1.

2013. júl. 17. 22:28
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is a Máv-ba szültem.

A nővérek nagyon rendesek, a csecsemősök nem annyira :(

Pelenkát nem adnak a babának azt vinned kell. Abban a ruhában van amit ők adnak, este elviszik őket fürödni akkor át is öltöztetik természetesen. Ha kifolyna a pisi kell kérni ruhát mert ha sajátot adsz rá nem kapod vissza.

A szobákban van popsitörlő és krém de érdemes azt is vinned mert ha pont elfogy nem biztos hogy azonnal tudják pótolni.

2013. júl. 18. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!