Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor érdemes összecsomagolni...

Mikor érdemes összecsomagolni a kórházi cuccot?

Figyelt kérdés
Rengeteg babaruhám van már, szerencsére sokat kaptunk, mindet kimosva, de én azért átmosom, öblítem őket. Ezt mikor célszerű megtenni, hogy a szekrényben megőrizze a frissességét? Még csak a 32. hétben vagyok, de már úgy tennék-vennék a babaholmik között.
2008. okt. 4. 10:27
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem csináld nyugodtan. Úgy sem tudod annyira kiszámolni, hogy teljesen friss legyen. A 35. héten én mindennel kész voltam, és úgy voltam nyugodt. Akkor összepakoltam a kórházi csomagot is, elvégre a 36. hét után bármikor jöhet a baba. (Igaz az enyém olyan jól érzi magát, hogy még rá is húz néhány napot.) 40 hetes pocakos
2008. okt. 4. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Én a 36. héten összecsomagoltam. Tegnapra voltam kiirva, még mindig itthon vagyok.A 4 hét alatt kb. háromszor átpakoltam a táskát!
2008. okt. 4. 10:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor a jövő héten megcsinálom.

Az tényleg igaz, hogy minden babaruhát (aminek az anyaga engedi) mindig vasalni kell a fertőtlenítés miatt? Utálok vasalni. :-)

2008. okt. 4. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:
75%

Nyugodtan tegyél-vegyél.Legalább nem az utolsó pillanatban kell kapkodnod.A szekrényben nem lesz baja.Rakhatod zacskóba is és úgy a szekrénybe.Akkor tovább marad illatos.

Vasalással fertőtlenítesz.Én is utáltam vasalni,de valahogy a babaruhákat szeretem.Picikék és kettőt símítasz rajta már kész is.Úgy vagyok vele,hogy inkább a vasalás,mint a mosogatás:)

2008. okt. 4. 11:14
 5/6 anonim ***** válasza:
2008. okt. 4. 11:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a 33. hétben vagyok és kb két hét múlva kezdem el a mosást, vasalást. Egyrészt a frissesség miatt nem akarom elkapkodni, másrészt pedig így is nagy eséllyel unatkozni fogok az utolsó 2-3 hétben, ha csak 40. héten szülök, mert akkor már valószínűleg nem fogok hatalmas városnéző túrákra elindulni itthonról... Ezzel szemben most még mozgékony vagyok és a lakáson kívül érzem leginkább jól magam.

Akárhogy is számolom, egy hét alatt ki lehet mosni és vasalni, ha extra lassan csinálom és kimaradnak napok, akkor is maximum két hét. Attól én nem félek, hogy mi történik, ha 35-36. hét előtt jönne a baba, mert akkor azok a ruhák úgyis nagyok lennének rá, amiket újszölött és 0-3 hónapos babára vettünk, kaptunk.

A babaágyat és társait is csak akkor rakjuk össze, nem akarom, hogy itt porosodjon használatlanul, illetve, hogy egész nap azt nézegessem, mert akkor még türelmetlenebb lennék, mint így vagyok/leszek.

Egyébként meg akkor csináld meg, amikor jónak látod, illetve időd engedi. Ha már most tudsz ezzel foglalkozni és vágyat érzel iránta, akkor ess neki. Sokan már a második trimeszter végére összekészítik a komplett babaszobát és kimosnak mindent, illetve már az első trimeszterben elkezdik a bevásárlást, tehát ez tényleg mentalitás kérdése.

2008. okt. 6. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!