Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Még mindig nem vagyok túl a...

Még mindig nem vagyok túl a császáron? (magyarázat lent)

Figyelt kérdés

volt már egy kérdésem kb 4 hónapja: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

még mindig nem tettem magam túl rajta, sőőt, egyre rosszabb lesz. egyszerűen nem tudom elfogadni. folyton ezen jár az eszem, nem tudom elengedni.

lassan ott tarok, hogy orvoshoz kell fordulnom ezzel. az a baj, hogy nem is nagyon "merek" beszélni róla senkinek, mert nem akarom őket untatni, hogy már megint előhozakodom vele...

tudnátok segíteni? szerintetek is fel kéne keresnem egy orvost? de kineziológust, vagy pszichológust?

2013. aug. 1. 17:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző kérdésednél velem beszéltél priviben :)

Még mindig ugyanúgy megvan ez a rossz érzésed vagy már kezd enyhülni? Tehát arra gondolok,hogy folyamatosan ezt érzed vagy nem mindig foglalkoztat?

Nekem orvosi segítség nélkül sikerült feldolgoznom,igaz több mint 1 évbe tellett,majdnem 2-be...Pár nap múlva lesz 20 hónapos a fiam és most mondhatom el azt,hogy már nem bánt,hogy császárom lett!Próbálok a jövőbe a nézni!

Iskolába járok,lelkiekben készülök a munkába visszatérésre,viszont titkon remélem,hogy most sikerül természetes úton teherbe esnem (bár már 6 sikertelen hónapon vagyunk túl)...

Próbálj valami célt kitűzni magad elé vagy valami hobbival elterelni a figyelmed a szülésről.És imádjátok egymást a babáddal!Minden percét élvezd ki míg pici,mert nemsokára megnő és jó lesz visszagondolni a pici korra :)

Ha esetleg tudod valamiben segíteni nyugodtan írhatsz privit :)

2013. aug. 1. 22:00
 12/21 anonim ***** válasza:

szerintem 4 hónap még nem nagy idő. egyébként is dolgoznak a hormonok, sokkal érzékenyebbek vagyunk. én azt ajánlom kezdő lépésnek hogy beszélj erről a férjednek.

nekem 3 éves a lányom. sos császár koraszülöttként született. két éves volt mikor bizony még mindig sírtam ha megláttam a gyermekmentőt. no nem a császár miatt sírtam hanem amiket átéltem terhesség, szülés alatt majd szülés után. amikor azt sem tudtam életben marad e? szóval ezzel csak azt akarom írni hogy sok sok idő kell olykor hogy feldolgozzunk valamit. sőt, egy fél évvel ezelőtt is sírtam egy koraszülést mutató filmen! beszélj előbb a családnak, barátaidnak erről. esetleg más császáros anyukával is. s ha úgy látod nem tudsz szabadulni ettől, akkor kérj segítséget orvostól. sok sok éve én terapeutához jártam előző gondommal...

2013. aug. 1. 23:23
 13/21 anonim ***** válasza:
Mindenkèppen beszèlj a pàroddal legalàbb...5 hònapja szültem csàszàrral, borzasztò csalòdott voltam, mert vajùdni sr hagytak..ez csak a korhâzban volt bennem..amint hazajöttünk elmùlt.Ebben férjemnek nagy szerepe volt
2013. aug. 2. 08:20
 14/21 anonim ***** válasza:
Most volt a hIrekben, hogy egy ikres szülésnél az egyik baba elakadt és meghalt, nekem rögtön az ugrott be, hogy miért nem császározták szegény nőt. Inkább állItsd át a gondolkodásod arra, hogy szerencsés voltál és a babádra koncentrálj.
2013. aug. 2. 08:26
 15/21 anonim ***** válasza:
Bár én alapból sem voltam oda a természetes szülésért, miután SOS császárom volt a férjem azóta is azt mondja, hogy sokkal szebbek a császáros babák, szép kerek a fejük, és hogy milyen jó, hogy nem úgy nyomtam ki, így teljesen úgy néz rám, mint előtte. Persze szülés előtt nem mondta, hogy őt ez taszítaná, úgyhogy én áldom az eget, hogy császár volt.
2013. aug. 2. 08:41
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem nem tudtad megszülni, hanem nem tudott megszületni hagyományos, mert a körülmények nem voltak megfelelők hozzá. Megmentették az életét. Szerintem nem maradtál le semmiről.

Keress fel egy pszichológust, vagy kineziológust. Ők többet tudnak segíteni.

2013. aug. 2. 11:22
 17/21 anonim ***** válasza:
4éve szültem császárral, nagyon hosszú vajúdásom volt már csak a kitolás volt hátra mikor a műtőbe vittek, mai napig nem tettem magam túl rajta,és nem is fogom soha, azóta született egy lányom előre tudtam,hogy császár lesz és nem viselt meg egyáltalán!
2013. aug. 2. 12:05
 18/21 anonim ***** válasza:

én is császárral szültem, és büszke vagyok rá!!!!! soha egyetlen pillanatig nem gondolkodtam ilyeneken, bevallom őszintén, nem is értem a probléma lényegét, vagyis értem, csak átérezni nem tudom

a császár nem választás kérdése, és életet ment, mit kell ezen rágódni?

de igaza van az egyik válaszolónak, hogy ez annak a lelki terrornak a következménye amit az ősanyák nyomnak

meg azt gondolom, hogy veled, kedves kérdező nagy tragédia még nem történt az életben (hálaistennek) mert ha történt volna, akkor ilyeneken nem rágódnál, hanem hálát adnál a sorsnak, hogy van egy egészséges babád

2013. aug. 7. 22:04
 19/21 anonim ***** válasza:

3. és 7. válaszoló vagyok.

És Igen,csatlakozom az utolsó válaszolóhoz,büszke vagyok a császáros-szüléseimre!Emelt fővel,higgadtan viseltem minden vele járó(utána járó)fájdalmat,félelmet,a felkelés megpróbáltatásait!

Te is próbáld/próbálj meg más megközelítésből gondolni erre!

2013. aug. 9. 14:33
 20/21 A kérdező kommentje:

SIKERÜLT!!! túllendültem :D

marha egyszerű volt.... megnéztem egy szülésvideót (egy nagyon kínlódósat, sikítozik a nő hogy nem akarja, fáj, mikor a babát érzi, akkor a szülésznővel veszekszik, hogy vegye ki belőle azt a valamit... nem fogta föl, hogy a baba az...) egyszóval egy "csúnya" szülést láttam, és ez valahogy átlendített ezen a butaságomon-mert az volt, már látom :) valahogy belegondoltam, hogy így sokkal könnyebb volt a picinek is, nekem is. ennek ellenére a második babát megpróbálom mindenképp természetes úton megszülni, hátha :) de ahhoz már nem úgy állok hozzá, hogy mindenféle körülmények között természetesen kell szülnöm :D

2013. aug. 12. 20:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!