Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akkor szültél, amikor akartál?...

Akkor szültél, amikor akartál? Olyan babád lett, amilyet szerettél volna? Magyarázat lent.

Figyelt kérdés
Hallottam egyszer, hogy van, aki eldönti terhessége során, hogy ekkor és ekkor szeretne szülni. Például én, eldöntöttem, és megbeszéltem a babámmal, hogy mihelyt betölti a 38. hetet, jöhet, vagy ha eléri a megfelelő súlyt (3.5kg), onnantól kezdve jöhet. Én keddi napon akartam szülni, kora reggel, vagy hajnalban (én akkor születtem, és nem tudom miért, de így akartam szülni) Eldöntöttem, hogy nem lesz fájdalomcsillapítás, természetes úton hozom a világra. Én nem egy csöndes kisbabát akartam, azt akartam, hogy "beszélgessen velem, mondja a magáét". És ami eddig történt, amit eddig tapasztaltam vele, az szintén úgy történt (na nem szóról szóra, de ő pont olyan, amilyet akartam) Még csak egy hónapos múlt.:D Remélem érthető, mire gondolok. Egyébként a babám pont 38. hetet betöltve született, kedden, kora reggel, nem volt fájdalomcsillapítás. Szóval én azt tapasztaltam, hogy amit agyban nagyon erősen eldöntöttem, az úgy is lett. Terhességem alatt is sokat kommunikáltunk a babámmal, volt, hogy egész nap nem mozdult meg, akkor kértem, hogy mozogjon, és megmozdult. Más is így van ezekkel?
2010. szept. 5. 12:23
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja még lemaradt, hogy a babám csak pár grammot tévedett, mert 3460g-mal született:D
2010. szept. 5. 12:24
 2/16 anonim ***** válasza:
Én nem magamban döntöttem el,hanem a párommal beszéltük tavaly nyáron,hogy ha egyszer babánk lesz,az kinek a szemét,orrát,fogát,száját...stb örökölje :) Ma már itt szuszog mellettem a kisfiunk,és olyan amilyet szerettünk volna.Ami még plusz:nagyon rosszul viseltem a terhesség végét(beteg a gerincem),és "megbeszéltem" a babával,hogy ha megérik a kinti életre,jöjjön,és majd itt kint hízzon.36 hétre megszületett.2500grmal,mára 5 hónapos és 7400gr.Imádom!!!!!Mosolygós ,kedves kissrác!Amit benézett,azok a fogak.Mondtam,hogy minél később annál jobb,de már kettő kibújt. :)
2010. szept. 5. 12:29
 3/16 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. Én nem gondolkoztam ilyeneken a terhesség alatt. Persze vártuk őt nagyon, főleg a terhesség vége felé már, mivel nem voltak egyszerűek a mindennapok akkora pocakkal és bedagadt lábakkal, de nem próbáltam így szugerálni a gyereket. Annyi vágyam volt, hogy lehetőleg velem legyen az apukája amikor elfolyik a magzatvíz és lehetőség szerint itthon történjen mindez és ne nyilvános helyen. Ez a része mondjuk bejött.

A kisfiam is éppen olyan, amilyet szerettem volna. Eleven, izgő-mozgó, kíváncsi gyerkőc. Ha választani lehetett volna, akkor is őt választom. Nem egyszerűek vele a hétköznapok - most léptünk a hisztikorszakba -, de mellette mindent megtanulhatok és így a második babánál már nem érhet túl sok meglepetés.

A második babánál én is lehet, hogy kipróbálom azt, amit te is csináltál. :-) Ez viszont még 2-3 év múlva lesz csupán, úgyhogy addig még várni kell.

2010. szept. 5. 12:33
 4/16 anonim ***** válasza:
55%

Egy hónapos baba még elég kicsi, hogy azt mondd rá, hogy olyan, amilyet szerettél volna.

Nálunk a gyerekek akkor jöttek, amikor mi készen álltunk rá, kettőnket formázzák, s vannak hasonló vonásaik is.

Tökéletes gyerek nincs, úgy, mint tökéletes nevelés sem.

Mit ne mondjak, örülnék, ha nem lenne hiszti, ha egyszer nyugodtan alhatnék éjjel, ha úgy tudnánk elmenni vásárolni, hogy nem az egész bolt minket néz.

2010. szept. 5. 12:38
 5/16 A kérdező kommentje:
elsőnek: azt mi is töviről hegyire átrágtuk, hogy melyikünkből mit örököljön, kíváncsian várom, bejött e:D
2010. szept. 5. 13:24
 6/16 anonim ***** válasza:

Szia

09.16ra voltam kiírva, de én szerettem volna, hogy 09.10-én megszülessen, mert az tök jól néz ki, hogy 08.09.10. Meg is beszéltem a fiammal. Erre felrúgta a megállapodásunkat, mert csak 09.30-án született meg. Simán szerettem volna szülni, erre császár lett.

Apa szép kék szemét és arányos testalkatát terveztük neki. A testalkat stimmel, a kék szem nem jött be. Az én barna szememet örökölte. De evvel együtt is a leggyönyörűbb kisfiú akit valaha is láttam.

2010. szept. 5. 13:30
 7/16 A kérdező kommentje:
másodiknak: na azt én is kívántam, hogy itthon follyon el a magzatvíz (gondolom ezt mindenki így akarja), meg hogy itt legyen a párom. Tudni kell, hogy a párom 6 napot dolgozik a héten és 7-7-ig szinte minden nap. 2 hét szabija volt, és azt akartam én is, és ő is, hogy az alatt jöjjön, hogy így többet lehessünk együtt, mert a két hét szabi után még járt egy hét apasági járt. És bejött:D
2010. szept. 5. 13:32
 8/16 A kérdező kommentje:

harmadiknak: Vagy te értettél félre, vagy én értelek félre:

Nem azt kérdeztem, hogy olyan tökéletes lett e, ahogy elképzelted, én nem is akartam tökéletes gyereket, és egyébként tökéletes gyerek van, mert mindegyik úgy tökéletes, ahogy van:D

2010. szept. 5. 13:34
 9/16 anonim ***** válasza:
hát, a kisfiunk több is, mint amire számítottunk, csúnyábbnak képzeltük, ehhez képest olyan gyönyörű rózsaszín és síma volt a bőre, hogy az egész emelet csodájára járt. Hétfő reggel született, itthon folyt el a víz. Utólag azt mondanám, hogy el sem tudtam volna képzelni, hogy máshogy, már körülmények között szülessen, mint ahogyan jött.
2010. szept. 5. 13:50
 10/16 anonim ***** válasza:

Én június 11-re voltam kiírva nőgyógyász szerint, védőnő szerint júni 9-re... az érdekes dátum lett volna 2009,06,09 :) én csak annyit kértem a babámtól, hogy ne május 25-én és ne május 29-én szülessen, mert ezeket a napokat utálom. 2009,06,03-án érkezett. Nagyon fájt a szülés, de nem kértem, hogy ne fájjon, szenvedtünk 3 hónap hasfájással, bár nem kértem, hogy ne így legyen, kívántam, hogy tudjak szoptatni, igaz csak 3 hónapig sikerült, de tudtam szoptatni...

Szóval a születési időpontján kívül mást nem kértem tőle. :) Ma már 15 hónapos eleven, izgő-mozgó, állandóan beszélő, folyton mosolygós, néha duzzogós, kicsit akaratos.... én nagy zsivány fiam van :D és nagyon szeretjük Apával :D

2010. szept. 5. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!