Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akkor szültél, amikor akartál?...

Akkor szültél, amikor akartál? Olyan babád lett, amilyet szerettél volna? Magyarázat lent.

Figyelt kérdés
Hallottam egyszer, hogy van, aki eldönti terhessége során, hogy ekkor és ekkor szeretne szülni. Például én, eldöntöttem, és megbeszéltem a babámmal, hogy mihelyt betölti a 38. hetet, jöhet, vagy ha eléri a megfelelő súlyt (3.5kg), onnantól kezdve jöhet. Én keddi napon akartam szülni, kora reggel, vagy hajnalban (én akkor születtem, és nem tudom miért, de így akartam szülni) Eldöntöttem, hogy nem lesz fájdalomcsillapítás, természetes úton hozom a világra. Én nem egy csöndes kisbabát akartam, azt akartam, hogy "beszélgessen velem, mondja a magáét". És ami eddig történt, amit eddig tapasztaltam vele, az szintén úgy történt (na nem szóról szóra, de ő pont olyan, amilyet akartam) Még csak egy hónapos múlt.:D Remélem érthető, mire gondolok. Egyébként a babám pont 38. hetet betöltve született, kedden, kora reggel, nem volt fájdalomcsillapítás. Szóval én azt tapasztaltam, hogy amit agyban nagyon erősen eldöntöttem, az úgy is lett. Terhességem alatt is sokat kommunikáltunk a babámmal, volt, hogy egész nap nem mozdult meg, akkor kértem, hogy mozogjon, és megmozdult. Más is így van ezekkel?
2010. szept. 5. 12:23
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát, én nekem fixa ideálom volt hogy a kiirt előtt két héttel szülök....aztán nem jött össze, hiába is imádkoztam. a kiirt előt 8 héttel császároztak. 32 hetes voltam. (1980g volt a pici)

egyébként napközben akartam szülni, délelőtt, erre délután lett a császár. szerencse a szerencsétlenségben hogy sos volt, ha tudom pl. hogy mikorra programozzák be, addigra tuti lerágom a körmeimet. igy nem volt időm agyalni.

jó egészséget nektek

2010. szept. 5. 19:04
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem eldöntöttem, csak megéreztem...

November 29re voltam kiírva. Mindenkinek mondtam, hogy tuti a mikulás hozza majd. Így is lett. Igaz be kellett indítani, de pont mikulás napjára esett:)

Igen, olyan babám lett, amilyet szerettem volna:) gyönyörű eleven kis lurkó:) most 9 hónapos.

A nagyobbik 2 nappal előbb jött, mint ahogy megéreztem... Ő is ugyanolyan gyönyörű, most már igazi rosszaság:)

2010. szept. 5. 22:03
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem semmi nem jött be.:) Kikerülöm a kórházat, majd csak szülni megyek--> 37. héten befektettek.

2 hét bentlét alatt könyörögtem neki, h jöjjön, amíg helyben vagyunk--> nem jött

hazaengedtek, de másnap páromnak el kellett utaznia, amit nem tudott lemondani, kértem, h csak azt várja meg amíg hazaér--> hajnalban még indulás előtt elfolyt a magzatvíz

3. napon, h ne sárguljon be, h haza tudjunk menni, mindneki vár ránk-->besárgult, így csak a 4. napon jöhettünk haza

szép baba legyél-->nem szép, hanem gyönyörű lett. Nagyon formás.

Mendezeket összevetve imádom, bár már a hasamba is makacs volt és önfejű, de nagyon tud szeretetet adni:) Igazi rossz csont lesz:)

2010. szept. 5. 22:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Hát volt nekem is ideálom, mikor szeretnék sülni, de egyik babámnál sem vállt be. Talán csak annyi, hogy ne délidőben keljen, mert akkor a doki ebédel. És én mindenképpen szerettem volna 38. héten szülni, de nem jött be. Első fiamat, 8 nap túlhordással szültem, második kisfiam kiírt napra pontosan érkezett. Első babám egy angyal volt. Pedig felkészültem a legrosszabbra. (sírós, hasfájós, éjjel nem alvós babának képzeltem míg a pocakomban volt) Erre a szöges ellentettjét kaptam! Egy angyal volt végig. Sosem sírt (most sem sírós), türelmes volt végig, fürdeni is szeretett. 6 hetes korában már átaludta az éjszakákat meg hasonló. A fogzását észre sem vettük, csak az ömlő nyálából. Volt mikor elkaptam egyszer és belenéztem a szájába és teljesen elszörnyülködtem (mert addig én csak 4 fogáról tudtam) hogy te jó ég gyerek, neked kész fogsorod van már! Iszonyatos szerencsém volt vele. Felkészültem a második terhességem alatt, hogy kétszer ekkora mákom nem lehet. Kizárt, hogy még egy ilyen jó babám legyen, biztos az első csak a marketing fogás volt, amolyan kampány...De be kell lássam, tévedtem megint. Ismét egy angyalkám van, aki sír, még nagyobb türelme van, mint a bátyjának. Hasfájásnak nevezett valamin 1 hét alatt átestünk. A nyála ezerrel ömlik neki is, de még eddig nincsenek fogak. Éjszakákat átalussza, igaz nem 6 hetes kora óta, hanem 8.... Szóval nekem amit elképzeltem az nem vállt be. Szerencsés vagyok, hogy ilyen remek fiaim vannak.

Egy 25 hónapos, és egy 3 hónapos fiúk anyukája

2010. szept. 5. 23:41
 15/16 anonim ***** válasza:

az én lányom születési dátuma 09-06-09 :-)

Egyébként én is megbeszéltem a lányommal sokmindent, azok a dolgok szó szerint úgy is történtek, ahogy pocakos korban "egyeztettük". A szülés időpontját nem kötöttem ki, annyit mondtam 36 hét után jöhet, 40+1-re érkezett. Mondtam, hogy 3,5 kg felé ne menjen, mert meg is kéne anyának szülni, 3750 grammal jött. Na majd a suliban kijavítjuk a matekot :-)

Anno mondtam, hogy legyen erős akarata és céltudatos legyen, hát megkaptam, 13 hónapos korától megvan neki mindkettő, még a védőnőnk is megállapította, hogy igen hamar jött nálunk a "dackorszak".

Na de én kértem, megadatott :-)

Most 15 hónapos, egy tündér, a többi kívánságom teljesülése majd úgy 20-30 év múlva derül ki.

2010. szept. 6. 06:38
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat:D
2010. szept. 7. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!