Normális, h még 19 évesen is azt gondolom, h a szülés, a szoptatás undorító és én soha nem akarok ilyet csinálni?
Normális persze, én is így vagyok vele.
Ha később más lesz, akkor jöhet, ha nem, akkor se lesz semmi baj, mindenki más.
Azért meg ne szülj, mert mások beléd sulykolják, neked se lenne jó, meg a gyereknek se.
19 évesen még én sem tudtam volna elképzelni, hogy valaha gyereket fogok szülni. Most a másodikkal vagyok 22 hetes terhes. Pedig az első szülésem iszonyat nehéz volt, nem is hittem, hogy túlélem. Viszont sose tudnám végignézni, hogy valaki szül. Még tévében sem, nemhogy élőben. A szoptatástól is idegenkedtem, amíg meg nem született a lányom, aki aztán tovább, mint 2 éves koráig cicizett. Nem tartottam előtte sem undorítónak, csak valahogy úgy éreztem rettentő távol áll tőlem a dolog... és mégsem. :-) Ha örökbe fogadsz, nem biztos, hogy olyan önzetlenül tudod szeretni, mint a sajátodat. (Én legalábbis nem tudnám) A saját gyerek valahogy minden szenvedést feledtet, és szenvedés a másikkal is lenne, csak nem akkor, amikor megszületik.
Az örökbefogadásról még annyit, hogy ismerősöm csecsemőotthonban dolgozik és azt mondta, mostmár egyetlen egy fehér bőrű gyerek sincs az otthonban, pedig pár éve még volt...
Szia!
19 évesen elakartam magam köttetni mert undorom volt a gyerekektől. De nem a gyerekektől hanem nem volt megfelelő társam erre. Jött az életembe valaki aki megváltoztatott bennem mindent. Te is amikormegismered azt aki nélkül nem tudsz élni sok sok Babát szeretnél majd szülni neki. Én 21 vagyok 20 hetes terhes.
Az ok, hogy te így gondolod, érzel, jogod van hozzá.
De azért ez az örökbefogadás dolog nem olyan egyszerű, mint kimondani, vagy így határozni. Mi lesz, ha a párod saját gyereket akar? Főleg, ha mind a ketten egészségesek vagytok. Nincs jogod megfosztani tőle a saját gyermeket.
Örökbe fogadni sokkal nehezebb és körülményesebb. Vállalnád, hogy más valaki gyerekét bevedd a családodba, otthont teremts neki stb. Nem biztos, hogy újszülöttet vagy csecsemőt fogadhatsz örökbe. Nagyobb gyerekkel meg több a probléma, már eleve hordoz egy lelki terhet, amit neked is kezelni kell. Ha fel is kerülsz egy örökbefogadó listára, valószínűleg az utolsó leszel, azok is sokszor éveket várnak, akik betegség miatt nem szülhetnek. És persze, itt is megjelenik a kereslet-kínálat, a legtöbben egészséges, fehér bőrű, "magyar" babát akarnak, az "könnyebben" jut gyerekhez, aki bevállalja a beteg, fejlődési rendellenességgel született gyermeket.
Szerintem még gondold át, hogy valóban mit akarsz, ha megtalálod azt a férfit, akivel családot szeretnél alapítani, lehet, hogy megváltozik a véleményed. :)
Szia!
Az ha a hasad csíkos lesz vagy a feneked igazából nem számít! Ez jobb dolog attól. Ugyis változol ha meg nem akkor mindenki úgy csinálja az életét ahogy neki jó!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!