Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért vált ki indulatokat a...

Miért vált ki indulatokat a császáros szülés?

Figyelt kérdés
Még nem szültem sehogyan sem. A net orvosilag tele van császár elriasztó cikkekkel. Pszichésen, fizikailag nehezebbnek mondják. Közben a kismamák négyszemközt tele vannak problémával a sima szülés után (repedés, hosszú órák vajúdása, inkontinencia, bababajok...stb...) Miért van az, hogy a celeb nők mégis szinte mind a császárt választják? Látszólag jól vannak, nincs összenövésük, szinte másnap felkelnek....problémamentesek. A tv-ben sem hallottam még komplikációt. Nem tervezek még babát, tanulok, de mint nőt teljesen elbizonytalanít az, amit látok. Orvosilag, ha a sima szülés indokolt, akkor a kirakat nők miért érzik magukat biztonságban a császárnál? Miért csinálja meg az orvos? Miért szül minden 3. nő Magyarországon császárral? Mindnek van problémája? Nem lehet, hogy minden a pénzről szól! Miért támadja sok szülő anyuka a császáros nőket (itt fent). Írna valaki problémákat, amik császár után tapasztalt?! Vagy sima szülés után maradt valami probléma? Miért ölik egymást az anyák, ha csak ez a két lehetőség van a gyermeküket világra hozni? Bocsánat, lehet, hogy butaság, de minket huszonévesen ez érdekel, téma, és tanácstalanok vagyunk. Anyukám szerint régen jó volt, nem volt kérdés, hogy hogyan szül a nő és nem is féltek ennyire az anyák. Ez igaz?

#császár?
2013. júl. 19. 09:45
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
15-ös! Valamit nagyon félreértesz. Nem ez alapján szeretnénk eldönteni, hogy szülünk e gyermeket, vagy sem. Egyszerűen csak a korunk béli lányokat ez foglalkoztatja a divat ,tanulás és fiúk mellett. A korban benne vagyunk, de még nem aktuális. Nem érdekel a sablon szakcikk...ott az van, hogy császár CSAK indokoltan! Erre bebilleg Majka felesége és közölte, hogy kérte a progi császárt. Jól van, remekül! A szomszédom pedig a kisfiát évek óta hordja fejlesztésre, mert nem császározták, elakadt és oxigénhiányos lesz. Te is azt a tábort erősíted, akiből indulatot vált ki a császár? Miért? Ezt nem értjük? Miért kell "ölni" a császárosokat, vagy aki egyáltalán erről kérdez?
2013. júl. 19. 16:08
 22/33 anonim ***** válasza:
Hát teis nagyon félreértettél valamit kedves kérdező. Mivel öltem a császárosokat? A Majka felesége, az szempont?! Te kérdeztél, én válaszoltam, de már megbántam.
2013. júl. 19. 16:12
 23/33 A kérdező kommentje:
17-19-20as hozzászóló! Na pont ilyen válaszok tudnak segíteni...őszinte, pro és kontra. Millió félék vagyunk, de csak kétféle képen szülhetünk :( bár ott van még a teljes érzéstelenítővel történő szülés...de az nem minden kórházban van :( bár sok anyuka azt is támadja :) néha az az érzésem, hogy azért, hogy "szenvedj te is, mint én " alapon :( 6 lány olvassa ezeket a válaszokat, és nem ez alapján döntünk, de akkor is jó tudni, hogy a nem celeb anyák mit éreznek!
2013. júl. 19. 16:16
 24/33 A kérdező kommentje:

15ös, nem , nem, nem az a celeb a szempont, a TE véleményedre jobban adok....egyszerűen meg kell érteni, hogy egy lány az ismeretlenről másképpen gondolkozik, mint egy anya. Az én anyukám azt mondja, a probléma a szoptatásnál, éjszakázásnál kezdődik.....lehet. De mi akkor is 'félünk' valahol ettől az ismeretlentől. És sajnos a média a császárt élteti. Azt sugallja, hogy ez a divat. Ha van pénzed...stb. Panaszt császáros celebtől még nem olvasott senki! A sima szüléstől meg zeng a sajtó. Abban azért nem hisz senki, hogy a CELEB ORVOSOKNAK nem a beteg az első, hanem a pénz! Ez butaság! Tudni kellene miért kockáztat egy menő orvos egy császárt, ha az veszélyesebb? Nekem senki ne mondja, hogy az ideje miatt.....náluk a szülés nem 30.000-50.000 forint! Sokkal többszöröse! Tehát annyi pénzért akár órákig is ülhetne a vajúdó celebe mellett....

Szeretnénk a császár ELLEN értelmes érveket!

2013. júl. 19. 16:25
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

15-ös vagyok. Az egyik válaszomban leírtam, hogy a celeb, miért császároztat. A hüvelyi szülésnél nincs több komplikáció, mint császárnál a statisztikák szerint. Nekem 2 szülésből 2 volt komplikációmentes. Egyik barátnőm a héten szülte a második gyerekét, mindkét szülése komplikációmentes volt. A 3. Barátnőm 3x szült szintén komplikációmentesen. Ez mind csak véletlen lenne?

És hidd el, a dokinak szempont, hogy pénzt is kapjon, és még gyorsan túl is legyen rajta. Mellesleg a médiból sem császáros, sem hüvelyi szüléses horrorsztorikat nem nagyon hallok.

A baba a szülés folyamán fontos bacikhoz jut a tápcsatornajába, amit császárnál nem kap meg, fontos hormonok szabadulnak fel a szervezetében, amik aztán a légzést segítik. Van átmenet a benti és a kinti élet között. Még sorolhatnám, de józan paraszti ésszel gondolkodva a természet nem véletlenül találta ezt az utat.

Akkor jöjjön ki a baba ahogy, és amikor akar, ne úgy és akkor, amikor eldönti az orvos vagy szülő.

Itt most nyilván csak komplikációmentes esetekról van szó.

Ha félsz a fajdalomtól, akkor kérj EDA- t, bár szerintem egy átlag szülés annélkülmis kibírható. A hüvely esetleges kitágulása egyszerű intimtornával korrigálható.

A babádat elöbb szoptathatod, dajkálhatod.

Megismerheted saját határaidat, tanulhatsz belőle.

Én nem agyaltam ennyit a szülésen úgy voltam vele, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. Eszembe sem jutott, hogy belavatkozzak a megindulásába.

És még egyszer, én nem bántom a császárosokat, de úgy gondolom, hogy jobbára divat lett az óhajcsászár, és figyelmen kívül hagyják a természetes szülés előnyeit, mert csak a hátrányait szajkózzák.

Ha én megalapozottan akarnék választani szülési módot, akkor nem ezen beszámolók alapján tennem, mert itt minden szubjektív, egyedi élmény, hanem szakmai fórumokon, stastisztakai adatokon rágnám át magam.

Amúgy olyan ez a kérdés, mintha nem " magáncélra" kellenének a válaszok, hanem valami dolgozathoz.

2013. júl. 19. 18:03
 26/33 A kérdező kommentje:

Na köszi...ez korrekt válasz volt!!! Tényleg nem ez alapján fogunk dönteni X év múlva.

Nálunk fiatalok körében is van ám vita! A természet amit megalkotott gondolatra sokan mondják, hogy nem lennénk ennyien, mert legalább a negyede meghalt volna szülés közben.....nem doga, de kimásolok mindent, hogy évek múlva újra feltegyem ezt a kérdést, ha majd már a kapuban állok :) (állunk) lehet, hogy a gyermekeink 30 év múlva már azt sem tudják mi a természetes szülés...vagy ki tudja?!

2013. júl. 19. 18:22
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

az a baj kedves kérdező hogy itt mindenki a saját oldalárol nézi a dolgokat szerintem,amugy én jol érzem hogy te császár párti vagy?nagyon kiállsz mellette.Amugy nekem semmi bajom azzal aki azt választja de én bszke vagyok rá hogy 23évesen,7ora alatt(első két orában egy szikra fájásom nem volt csak a viz ment el) kb 10-15perces kitolással megszültem a fiam,nagyon örültem hogy nem választottam félelmemben a császármetszést mert igy igazán csak 5orát kellett "szenvedjek",nekem nincs semmi panaszom szülés óta,a hüvelyem pedig szükebb lett igy az elején fájt a szex ugy éreztem nem fér belém,már bocs hogy igy irom le de aztán az is elmult.abba belegondoltál hányan fekszenek kés alá félelmükben(mert ez igy van akárhogy cifrázzuk,akinek nem indokolt a császármetszés az fél a vajudástol,szüléstől) pedig lehet fölösleges,lehet nekik is ilyen rövid könnyü szülésük lett volna mint nekem pl?!

császáros anyukák,senkit nem akartam megbántani,tudom sokszor életmentő beavatkozásrol van szo és szerintem ilyen esetben egyetle ember sem becsmérli azt az anyát akinek császármetszéssel születik a babája,inkább azokat szokták oltogatni akik csupán kényelemből választják ezt az utat.

2013. júl. 19. 21:39
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem azért választják a császárt,mert félnek,ami nem alaptalan.

Nekem eszembe sem jutott,hogy császár is lehet,de az lett.Összesen 8 órát vajúdtam ebből 4 óra tolófájások voltak,de a fiam nem akart kibújni,így toltak a műtőbe.Annyi szenvedés után csalódásként éltem meg hogy mégse, tudtam megszülni...

2013. júl. 19. 22:12
 29/33 A kérdező kommentje:
Majd akkor leszek valamilyen párti, ha babát várok és készül a testem...most csak véleményeket gyűjtök...ennyi.
2013. júl. 19. 22:38
 30/33 anonim ***** válasza:

Császárral születtem, bár anyám se tudja pontosan, hogy miért, nem volt annyira indokolt orvosilag.

Nem érzem hátrányát.

Orvosi szakvélemény a császár ellen inkább az, hogy gyors nyomásváltozásnak van kitéve a baba a sima szüléshez képest.

2013. júl. 20. 10:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!