Téli-nyári szülés?
Mikor szülnétek legszívesebben, ha ezt tervezni tudnátok és miért?
Én májusban szültem, ennél jobb időpont szerintem nincs is, főleg, hogy a lányom napra pontosan az első házassági évfordulónk napján érkezett. :)
talán még a március, április, de főleg március április, de főleg második babának szerintem mindenképp könnyebb, ha jó időben születik, hiszen egy egész picivel alig lehet kimenni, a nagy pedig igényli a sok hógolyózást, a szánkózást, még húzni sem tudom ha tolom a hóban a babakocsit, na meg nem érzem ha bekakilt a kicsi, ki sem tudom venni a babakocsiból, beszívja a hideg nyirkos levegőt és az otthoni öltözésről, leizzadásról nem is beszélek... Kész káosznak érzem, mire mindenki felöltöztetek és elindulunk. Valakinek tuti vissza kell mennie valamiért és izzadunk, mint a ló, ráadául panel, szóval mire lift jön, lépcső és lent vagyunk, jöhetünk vissza a következő etetésre. :D
Ti hogyan éltétek ezt meg és mik a praktikák, ha télen szül valaki? :)
Én novemberben szültem először, hát az maga volt az álom. A nagy hőséget még jól viseltem, nem volt túl nagy a pocim, de még a nagy hideg előtt, nem kellett nagykabát, és télre már a pici is kicsit megerősödött. Tehát a november eleji szülésem nekem teljesen jó volt.
Most másodszor nyáron fogok szülni, konkrétan 1 hetem van még. Hát most már hetek óta minden bajom van, nem bírom a meleget, fulladok megfelé, pedig csak 65 kg vagyok, még nem is túlsúlyos. Nagyon nem tudtam a terhességem utolsó 8 hetét élvezni. Én a tavaszi és az őszi szülésre szavazom.
Én áprilisban szültem tavaly és abból a szempontból tényleg nagyon jó volt, hogy nem kellett nagyon öltöztetni a sétákra. Meg ugye az újszülötteknek állandóan cserélni kell a kakis pelust, és könnyebb volt, mert télen még ott a harisnya is. Akkora már nem volt olyan gyakran kakis a pelus. :-)
A kolléganőm mesélte, hogy a lánya decemberben született, a fia akkor volt 2 éves, és minden elindulás egy szenvedés volt nekik, mert először felötöztette a nagyot, aztán a kicsit, de közben a nagy már sírt mert melege volt...
De hát általában nem ez alapján tervezzük a gyerekeket, aki nagyon szeretné, annak teljesen mindegy mikor születik. Biztos van előnye a téli babáknak is. Pl. mire félévesek lesznek már vannak friss gyümölcsök, zöldségek.
November végén szültem, de így is szenvedtem a melegtől nyáron. Örültem, hogy nem akkor kell nagy pocakkal rohangálnom. Mire elkezdtük a hozzátáplálást volt friss gyümölcs, zöldség, szóval ilyen szempontból ez a legideálisabb. Annak is örülök, hogy amikor megszültetett nem volt dögmeleg, mert attól ő is szenvedett volna. Hideg ellen fel lehet öltöztetni, de a nagy meleggel nem tudok mit csinálni.
Járunk babaúszásra, ezt jobb volt már jó időben elkezdeni. Ha nyáron született volna, akkor télen kellett volna kezdeni, ami szerintem rosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!