Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Téli-nyári szülés?

Téli-nyári szülés?

Figyelt kérdés

Mikor szülnétek legszívesebben, ha ezt tervezni tudnátok és miért?

Én májusban szültem, ennél jobb időpont szerintem nincs is, főleg, hogy a lányom napra pontosan az első házassági évfordulónk napján érkezett. :)

talán még a március, április, de főleg március április, de főleg második babának szerintem mindenképp könnyebb, ha jó időben születik, hiszen egy egész picivel alig lehet kimenni, a nagy pedig igényli a sok hógolyózást, a szánkózást, még húzni sem tudom ha tolom a hóban a babakocsit, na meg nem érzem ha bekakilt a kicsi, ki sem tudom venni a babakocsiból, beszívja a hideg nyirkos levegőt és az otthoni öltözésről, leizzadásról nem is beszélek... Kész káosznak érzem, mire mindenki felöltöztetek és elindulunk. Valakinek tuti vissza kell mennie valamiért és izzadunk, mint a ló, ráadául panel, szóval mire lift jön, lépcső és lent vagyunk, jöhetünk vissza a következő etetésre. :D

Ti hogyan éltétek ezt meg és mik a praktikák, ha télen szül valaki? :)

2013. júl. 19. 09:09
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:

Én novemberben szültem először, hát az maga volt az álom. A nagy hőséget még jól viseltem, nem volt túl nagy a pocim, de még a nagy hideg előtt, nem kellett nagykabát, és télre már a pici is kicsit megerősödött. Tehát a november eleji szülésem nekem teljesen jó volt.

Most másodszor nyáron fogok szülni, konkrétan 1 hetem van még. Hát most már hetek óta minden bajom van, nem bírom a meleget, fulladok megfelé, pedig csak 65 kg vagyok, még nem is túlsúlyos. Nagyon nem tudtam a terhességem utolsó 8 hetét élvezni. Én a tavaszi és az őszi szülésre szavazom.

2013. júl. 19. 09:14
 2/26 anonim ***** válasza:
Az első gyerkőcnél nem terveztük be, eldöntöttük, hogy most már jöhet. Júniusban lettem terhes, februárba szültem. Visszagondolva nem szerettem volna nyáron nagy pocival lenni. Én minden évszakba szülnék, kivéve a nyár.
2013. júl. 19. 09:20
 3/26 anonim ***** válasza:
Eddig már szültem télen(Dec.) tavasszal(máj.)és nyáron(augusztus) már csak az ősz hiányzik! :D A tél nem jött be,alig tudtunk kimenni a lányommal,elég kemény hidegek voltak akkor télen,kora baba is volt,óvtuk nagyon,és az öltöztetéstől sem volt oda,de én se. :) A nyári terhességemet alig bírtam ki,iszonyat melegem volt,viszont elég hamar ki tudtunk menni sétálni a fiammal.A 3. volt a nyerő.A tavaszi szülés.Az idő tökéletes,már nem kell nagykabát,de melegem sem volt.De hátha tudok egyet őszre is szülni! ;)
2013. júl. 19. 09:20
 4/26 anonim ***** válasza:

Én áprilisban szültem tavaly és abból a szempontból tényleg nagyon jó volt, hogy nem kellett nagyon öltöztetni a sétákra. Meg ugye az újszülötteknek állandóan cserélni kell a kakis pelust, és könnyebb volt, mert télen még ott a harisnya is. Akkora már nem volt olyan gyakran kakis a pelus. :-)

A kolléganőm mesélte, hogy a lánya decemberben született, a fia akkor volt 2 éves, és minden elindulás egy szenvedés volt nekik, mert először felötöztette a nagyot, aztán a kicsit, de közben a nagy már sírt mert melege volt...

De hát általában nem ez alapján tervezzük a gyerekeket, aki nagyon szeretné, annak teljesen mindegy mikor születik. Biztos van előnye a téli babáknak is. Pl. mire félévesek lesznek már vannak friss gyümölcsök, zöldségek.

2013. júl. 19. 09:23
 5/26 anonim ***** válasza:
Mi inszemináció segítségével lettünk szülők, így nekem már édes egy mindegy volt, hogy mikor, csak legyen :) októberi a lányom, nyáron nagyon megszenvedtem a sok vízzel, alapból rosszul viselem a meleget, de ez kész káosz volt nekem. Ráadásul akkor még ugye a szeptember is meleg, fülledt volt, így alig vártam, hogy Október 5.-legyen és megszülessen végre. Ha lehetett volna választani, akkor mondjuk Április vagy Május lett volna az ideális, hogy jobban viseljem :) annyit még leírnék, hogy ahogy megszületett a lánykám, másnap már jött a hűvös és végig, egész télen jobban éreztem magam :)
2013. júl. 19. 09:26
 6/26 anonim ***** válasza:

November végén szültem, de így is szenvedtem a melegtől nyáron. Örültem, hogy nem akkor kell nagy pocakkal rohangálnom. Mire elkezdtük a hozzátáplálást volt friss gyümölcs, zöldség, szóval ilyen szempontból ez a legideálisabb. Annak is örülök, hogy amikor megszültetett nem volt dögmeleg, mert attól ő is szenvedett volna. Hideg ellen fel lehet öltöztetni, de a nagy meleggel nem tudok mit csinálni.

Járunk babaúszásra, ezt jobb volt már jó időben elkezdeni. Ha nyáron született volna, akkor télen kellett volna kezdeni, ami szerintem rosszabb.

2013. júl. 19. 09:28
 7/26 anonim ***** válasza:
Én januárban szültem, és szerintem így pont jó volt. Az volt a terv, hogy február, március környékén szülessen, tavaszra. Aztán végül korábban jött 1 hónappal a fiam, de nem bánom. Mivel nagyobb tesó nincs, nem kellett hógolyózni menni. :) Télen megvoltunk a lakásban tökéletesen. Aztán tavaszra, nyárra már ő is nagyobb lett, lehetett vele menni sétálni jó sokat, és élvezte is. És persze jöhettek a friss gyümölcsök! Karácsonyra el is indult, szóval szerintem jól kitaláltuk!
2013. júl. 19. 09:30
 8/26 anonim ***** válasza:
Júliusban és októberben szültem,jobb időpontot el sem tudtam képzelni,nekem hatalmos volt a pocakom,és így is alig találtam magamra ruhát,de nyáron elég volt egy vékony kötős nadrág,és egy poló.
2013. júl. 19. 09:37
 9/26 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok,még annyit szerettem volna,hogy a cipővel nagy gondba lettem volna,mert annyira vizesedett a lábam,hogy a 38as lábamra,csak a 40es papucs ment rá!
2013. júl. 19. 09:37
 10/26 anonim ***** válasza:
Tavasz és ősz a legjobb szerintem. Először áprilisban szültem, másodszor május végén. Harmadszor ősszel szerettem volna, szeptemberben vagy októberben, de a 3. baba március eleji lesz:)
2013. júl. 19. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!