Téli-nyári szülés?
Mikor szülnétek legszívesebben, ha ezt tervezni tudnátok és miért?
Én májusban szültem, ennél jobb időpont szerintem nincs is, főleg, hogy a lányom napra pontosan az első házassági évfordulónk napján érkezett. :)
talán még a március, április, de főleg március április, de főleg második babának szerintem mindenképp könnyebb, ha jó időben születik, hiszen egy egész picivel alig lehet kimenni, a nagy pedig igényli a sok hógolyózást, a szánkózást, még húzni sem tudom ha tolom a hóban a babakocsit, na meg nem érzem ha bekakilt a kicsi, ki sem tudom venni a babakocsiból, beszívja a hideg nyirkos levegőt és az otthoni öltözésről, leizzadásról nem is beszélek... Kész káosznak érzem, mire mindenki felöltöztetek és elindulunk. Valakinek tuti vissza kell mennie valamiért és izzadunk, mint a ló, ráadául panel, szóval mire lift jön, lépcső és lent vagyunk, jöhetünk vissza a következő etetésre. :D
Ti hogyan éltétek ezt meg és mik a praktikák, ha télen szül valaki? :)
Igen, valóban érdekesek a válaszok, de úgy látom túlnyomó részt a nagyon hideget és a nagyon meleget gyűlöli mindenki. :)
Tudjátok a baj az, hogy szerintem a legkevesebb a szülés körüli időjárás. (OK, a 40 fokos kórház borzasztó lehet)
Főleg ha van nagy tesó, szerintem sokkal több dolgot "kell" átgondolni, hiszen egy egész picike babával segítség nélkül nagyon nehéz lehet otthon egyedül, hát még akkor ha van egy örökmozgó tesója. :)
Biztos maga a csoda a két gyerekes anyukaság, de tartanék ettől az időszaktól, hiszen egy kicsivel lehet nagyon könnyű, de nehéz is, ha hasfájós, nyűgös, sokat van cicin és esetleg keveset is alszik. :(
Jó időben annyi anyukát látok a játszótéren babakocsival, amiben nagyokat szundít a kicsi és Ő meg tud játszani a naggyal. Ha ébredezik, kicsit megtolja és már vissza is aludt. :)
Otthon talán más. NA meg amint írtam, kész káosznak érzem a sétához való előkészülést. :D
Biztos nem ennyire durva ha már benne van az ember, de néha tuti idegbajt kapnék. :)
És még a tesó féltékenységéről nem is beszéltünk... :D
(persze ez is kor(különbség) függő (is), hiszen egy nagyobb TALÁN jobban mert(heti), hogy a kicsinek mikre van szüksége, a kicsik még nem annyira empatikusak, de ez gondolom nagyban a temperamentumától, és a nevelésétől is függ.)
Én inkább még azon gondolkoztam, hogy mivel májusban szültem, szuper volt, hiszen csini, laza ruhákban járhattam én és a gyerek is, és mire hidegebb lett, már stramm kis csaj volt, akit lehetett hozni, vinni, ide-oda. Köv tavaszra pedig már mászott, felállt és már járkál is egy ideje, szóval ismét a jó időben lehet vinni bárhova. :)
Viszont ha télen szülném a következő babámat, akkor pont nyárra még semmit nem tudna csinálni a játszótéren, de a babakocsiban sem ücsörögne szívesen, azaz nehéz lenne mindkét gyerekem igényét kielégíteni, és játszani a naggyal valamint lefoglalni a kicsit... (Ha tud ülni, max hintázhat, de kb ennyi)
Tehát elnézve az én elgondolásomat és a Ti tapasztalataitokat, igyekeznünk kell majd. :D
Hiszen ha januárban megyek vissza dolgozni, (egyenlőre úgy tervezzük, hogy a kislányom két és fél éves korában mennék vissza, 4 órába, amíg Ő családi napköziben lenne) és hamarosan terhes leszek, akkor még szeptemberi lehet a kicsi. Persze ha összejön egyből. Vagy kicsit hamarabb adunk Neki esélyt. :)
Meg persze a munkáltatómmal is meg kell beszélni, Ők hogyan és mikortól tudnak visszavenni. :)
Összesítve HA minden jól megy és rajtunk múlik, akkor KB 3és fél év korkülönbség lesz a gyerekek között és ha sikerül, szeptember körül örülnék, ha megérkezne. :)
Így a következő nyárra már Ő is a játszótér oszlopos tagja lehet és a nagyon hideg időszakra már nem annyira picike, hogy alig merjem kivinni. :)
Hozzáteszem, szerencsémre van közeli segítségem is, szóval bármikor itt a Mami, így az akkor már nagylányom remélem nem érzi magát hanyagolva, mert tuti megyek Vele kettesben szánkózni, hógolyózni, labdázni, vásárolgatni, és ahova csak szeretne, amíg a kicsi alszik, vagy a Mamival "játszik".
Szuper lesz így és már alig várom!!!! ;)
Köszönöm a válaszokat és ha valakinek még van véleménye, örömmel olvasom, csak most leírtam az enyémet is kicsit hosszan, elnézést a terjedelméért! ;)
Szép estét mindenkinek!
Igen, igazad van, kérdező, elnagyolt példa erre: gondoljunk csak a szülésre: nem mindig kellemes, felelősséggel jár (sőt fájdalmas sokszor) de mégis egy csoda és a legnagyobb öröm tud lenni. Az anyaság pedig végig ezután erről szól, felelősség és öröm egyben és az külön tetszik ahogy leírod a gondolatokat. Nem panaszkodsz, hanem a véleményed kifejezed.
A tesó féltékenysége tényleg gond lehet néha, de mégis megéri, hisz a nagycsaládos, több testvérrel rendelkező gyerekekre még irigykednek is egyke társaik, egy testvért más nem tud pótolni. És ezt nem az egykék ellen mondom, nekem a legtöbb barátom egyke, érdekes, de a sok testvér mégis más.
És kétgyerekes anyaként, ráadásul munka mellett minden elismerésem a tied, hisz mint tudjuk, eggyel sem könnyű néha, te meg még dolgozni is fogsz rögtön utána.
De valamiért úgy érzem hogy nem minden félelmed megalapozott, pl azt írod, hogy ha télen szülnél akkor nyárra a baba semmit se tudna csinálni a játszótéren. Na igen lehet, de télre már együtt játszhatnának, és mindegy mikor születnek, felöltöztetni fel kell őket télen. Ráadásul az első babád is nyáron szülted, attól függetlenül hogy tudna e nyáron játszani vagy sem, figyelni kell rá, sőt ha a második babád télen születne, akkor nyáron már nagyobb lenne mint az első gyereked az ő első nyarán. Lehet hogy nem jól fogalmaztam meg, de szerintem a munka miatt se aggódj. Szinte biztos vagyok abban hogy a főnöködnek avval sem lesz problémája ha egy hónappal később érkezik. Ha pedig mégis annyira problémázna hogy kirúgjon, akkor lehet hogy még jobb munkát is találsz. Ezt tapasztalatból írom, sok barátom csak akkor jött rá hogy rossz helyen volt, mikor kirúgták és jobbat talált, de persze nem úgy értem hogy te rossz helyen lennél, csak hogy a főnöködnek evvel nem lesz gondja szerintem. Amúgy meg ember tervez, Isten végez. Szerintem jól kigondoltad, de ne legyen nagy félelmed a téli szüléstől sem. Amúgy nem gondoltál véletlenül medencés (vizes) szülésre bábával? A víz elvileg minimum negyedére csökkenti a fájdalmakat, mivel könnyebb a babáknak kijönni, és ha pl télen szülnél, akkor ez szerintem kellemesebb. De most így belegondolva nyáron sem lehet rossz a vizes szülés. Előre nem lehet kiszámítani hogy a lányod hanyagolva érzi e majd magát. Szerintem nem fogja, főleg ha van segítséged, egy kis féltékenység meg természetes. Sok sikert és boldogságot kívánok
Köszönöm a véleményed!
De vajúdtam kádban is, de szülni nem szeretnék ott, nekem nagyon jó élmény volt a szülőágyon is és összességében legalábbis. :)
Örülök, hogy sok mindenben egyetértesz velem, és igen, annyi, annyi mindentől függhet ez az egész tesó kérdés, de a munkáltatómtól egyébként nem "tartok", mert nagyon családbarát cég, és az egyik kolléganőmet terhesen 5 hónapra is visszavették volna, de nem bírta a kiképzést és nem volt ereje visszajönni. :)
Meglátjuk mi hogy alakul, de jó lenne, ha minden a terv szerint jönne össze és mindenki így érezné. :)
Szia! Én mind a 4 évszakban szültem,ráadásul olyan sorban születtek,ahogy vannak az évszakok. Mindegyiknek meg vannak a maga szépségei :-)
Tavasszal szülni jó,mert télire nagyobb,erősebb a gyermek,viszont hozzátáplálás szempontjából nem szerencsés.
A negyedik a téli gyerkőc,a 2 . gyereknek kellett segíteni kabátot gombolni és sapit kötni,a 3. gyerkőcöt öltöztetni kellett,de nem volt semmi gáz! Nem volt praktikám,igaz mi kertes házban lakunk.
Téli panelos babánál arra érdemes odafigyelni,hogy csak előkészítve felöltöztetni,tehát nem húzzuk fel a cipzárt pl az overálnál,nem takarjuk be fullra,így nem melegszik rá,míg a földszintre értek,akkor lehet befejezni az öltözést. A téli levegő kifejezetten egészséges :-) már ahol nem szmog takarja a várost.
Szerintem tavasszal és télen a legjobb szülni :-) bár utolsó órásnak lenni télen nem jó (mire felöltözöl,nehogy elcsússz,ha a hidegben állva folyik el a magzatvíz,azt sem tudtam mit vegyek majd fel,ha indulni kell :-) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!