Téli-nyári szülés?
Mikor szülnétek legszívesebben, ha ezt tervezni tudnátok és miért?
Én májusban szültem, ennél jobb időpont szerintem nincs is, főleg, hogy a lányom napra pontosan az első házassági évfordulónk napján érkezett. :)
talán még a március, április, de főleg március április, de főleg második babának szerintem mindenképp könnyebb, ha jó időben születik, hiszen egy egész picivel alig lehet kimenni, a nagy pedig igényli a sok hógolyózást, a szánkózást, még húzni sem tudom ha tolom a hóban a babakocsit, na meg nem érzem ha bekakilt a kicsi, ki sem tudom venni a babakocsiból, beszívja a hideg nyirkos levegőt és az otthoni öltözésről, leizzadásról nem is beszélek... Kész káosznak érzem, mire mindenki felöltöztetek és elindulunk. Valakinek tuti vissza kell mennie valamiért és izzadunk, mint a ló, ráadául panel, szóval mire lift jön, lépcső és lent vagyunk, jöhetünk vissza a következő etetésre. :D
Ti hogyan éltétek ezt meg és mik a praktikák, ha télen szül valaki? :)
Szerintem is a novembertől februárig lehet a legjobb. Mivel a hideget jobban bírom, ezért szerintem nem szülnék májusban vagy júniusban. Hisz én is úgy vagyok vele hogy hideg ellen lehet tenni, fel lehet öltözni, de a forrósággal nem lehet mit csinálni.
Ha meg nagyobb testvér is van aki játszani akar, és problémát jelent az öltöztetés akkor az megoldás lehet hogy a környéken lévő hasonló korú gyerekkel rendelkező anyukák összejárnak és egyszer ez viszi le a nagyobbat, máskor meg a másik, vagy más hasznos praktikát kitalálni.
De úgy vagyok vele hogy akkor jöjjön amikor szeretne, a nyári kismamaságot is ki tudnám bírni, de első szülésnek ha már praktikusság szempontjából nézzük, a novembertől februárig tartó hónapokat tartom a legjobbnak.
Elso babával április végén estem teherbe. Jó volt, mert a nagy nyári melegben nem volt nagy a hasam, konnyen dolgoztam, porogtem. Januárban megszuletett és márciusra már mehettunk is ki, mert nagyobbacska volt.
Most 26 hetes terhes vagyok. Október végére vagyok kiírva. Most már nagyobbacska pocakom van és nehezen bírom a meleget. Van, hogy alig kapok levegot.
Szerintem ennyi a nagy kulonbség.
14-es vagyok
Sogornom juliusban szult 3 éve a legnagyobb hoségben. Es azt mondta, hogy kegyetlen volt kibírni a kórházban. Ugye se ventilátor, se sotétíro stb.
Lányomat szeptember 18-án szültem,fiammal szeptember 4-re vagyok kiírva,én el sem tudom képzelni hogy télen menjek nagy pocakkal,teljesen új ruhatár,könnyebben eleshetek a jégen vagy hóban,nem beszélve arról,hogy a csizmába,cipőbe nem menne bele a lábam!Barátnőmet a párja öltöztette,már ami a cipőt illeti,mert egyrészt nagy hasa volt és nem bírt lehajolni,másrészt hogy belemenjen a lába a cipőbe az is kétemberes volt,novemberben szült 36. hétre,neki már megváltás volt a szülés!
Viszont én nagyon fitten viselem a terhességeket,lányommal 38 hetesen még túrázni mentem és a végére csak annyi bajom volt,hogy fájt a térdem!Most lehet,hogy fáradékonyabb vagyok,de itt a lányom akivel mindennap 3-4 órát játszóterezek...ő megy oviba novembertől,addigra a pici kicsit megerősödik és lesz időm vele külön amig a nagy ovizik!Így hogy itt van már egy gyerek,biztos hogy nem lennék terhes télen,be lennénk zárva, a nagy unatkozna,az idegeimre menne,ilyenkor amugy is feszült egy nő,tavasszal meg magyarázzam meg a nagynak hogy csak fél órát játszózunk mert a kicsinek enni kell,ide látom mekkora harc lenne,hogy felrángassam a térről!
Bár máskor még nem szültem csak nyár végén,így nem tudok a másikakról konkrétat mondani,de nekem a szeptember tökéletes!
Elég vegyes válaszok érkeztek. Látható hogy mindenki mást gondol hisz szinte ugyanolyan arányban vannak az évszakok :)
Egyet kivéve: Avval a legtöbb kismama egyetért, hogy hőségben rossz terhesnek lenni. Én és velem együtt az összes testvérem novemberi volt, és ezt pont megfelelőnek tartom, hisz nem kellett anyukámnak nagy hassal mennie nyáron, de még a téli nagy hideg előtt megjöttünk, szóval új ruhatár sem kell. Bár mint már írtam, a ruházkodás szerintem a legkisebb probléma amit praktikussággal meg lehet oldani. A fontos hogy egy baba hogy érzi magát. Ha az anyuka hidegtűrő akkor a baba is nagy eséllyel az lesz, de ha az anyuka a nyarat jól viseli és kimondottan bírja a májusban született gyermekkel való törődést akkor biztos hogy meg is tudja adni azt amire a babának szüksége van.
Ahány ember annyi szokás, ezek alapján is látszik hogy milyen sokszínűek az anyukák és nincs bevált recept a babócákra. A lényeg hogy az anya összhangban legyen a kicsivel és kismamaságával amikor a drága megérkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!