Miért ítélik el a császáros szülést?
Miért jó 10-12 órát vajúdni és szenvedni?
(Én sosem fogom tudni mert a 2. gyermekemet is császárral kell hogy a világra hozzam, sajnos a testi adottságaim miatt nem tudom megszülni rendesen. )
Amennyiben nincs semmi gond, akkor a babának mindenképpen a sima szülés a jobb. Az ugyanis tulajdonképpen felkészíti őt a "kinti" életre és nem csak egyszerűen valaki "kiragadja" az ő kényelmes, biztonságos kis helyéről. Úgy alakította ki a természet/Isten (kinek-kinek hite szerint), hogy erre az "útra" szüksége van ahhoz, hogy minél zökkenőmentesebben alkalmazkodjon a kinti világhoz.
(Pl. bizonyították, hogy a bölcsőhalál -ami alapból nagyon-nagyon ritka, de sajnos létezik- gyakoribb a császáros babáknál. Valószínűsítik, hogy a fentebb leírtak miatt.)
Normális esetben az anyának is jobba sima szülés, könnyebben regenerálódik, valószínűleg könnyebben és hamarabb megindul a tejtermelés, tehát esélyesebb,. hogy rendben megy a szoptatás, a hormonok is így működnek a leginkább természetesen, normálisan.
21-es akkor leírom az esetemet:
Én akartam császárt (megérzés?), de mikor az orvos meglátta a viszonyokat odabent, mondta, h jól tettem, mert nem tudtam volna megszülni hüvelyen át egész biztos.
Akkor most szaranya vagyok?
Ezt most komolyan írtad, h a császár (után) nem fáj??????????? Remélem nem.
Én csak azt gondolom, h a császár az biztosabb a babára nézve és nem úgy fetrengek a fájdalomtól, h a babámmal azt se tudom, h mi van odabent vagy félúton, hanem akkor (műtét után), amikor már Ő biztonságban van kint a kiságyban.
Azért szokták a császárt választani, mert azt hiszik könnyebb, igen, nomeg azt hiszik jobb a babának, pedig nagyon nem!
A babára nézve már leírtam miért jobb a természetes szülés, engem nem tudsz az ellenkezőjéről meggyőzni úgysem.
Figyi itt megkérdezték, és én válaszoltam miért ítélem el az óhajcsászárt. Mi ezzel a gondod? Szégyelld Te Magad hogy már az elején nem akarod megadni a legjobbat a babádnak.
Csak meglehet a véleményem erről nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!