Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet az orvostól előre...

Lehet az orvostól előre császáros szülést kérni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 13. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
37%

Szia!

Miért akarsz császáros szülést??

Sokkal rosszabb ám mint a normál szülés.

Én az elsőt simán szültem,egy életre szóló szép emlék,a másodikkal és a harmadikkal viszont császározni kellett,hát mit mondjak,ez sokkal rosszabb.A kicsi mégcsak 2 hetes,és sokkal nehezebb a felépülés ezután mint normál esetben.Az első császárom után még 1 év múlva sem jöttem rendbe teljesen.Most kicsit jobban vagyok,de mégiscsak a sima szülés a legideálisabb,ha nincs semmi baj ami indokolná a császárt.A vajúdást pedig nem kell megúszni,mert arra nagy szüksége van a babának,és neked is.Ezzel a babámmal este 7-kor kezdődtek a fájások,10-kor már 5 percesek voltak,és másnap délután 3/4-ed kettőkor császároztak,pedig már majdnem meglett simán.

Csak elfordult a drágám,és nem tudott kibújni.

Ne félj a szüléstől,ha semmi komplikáció nincsen örülj ha szülhetsz természetes módon.

Minden jót,boldog babavárást,babázást.

2008. júl. 13. 16:03
 2/11 anonim ***** válasza:
37%

Még akartam írni,hogy nem mindenkinek húzódik el ennyire mint nekem.Van aki pár óra alatt túl van az egészen.

Csak nálam nagyon nehezen ment a tágulás.

De a nagytöbbség szerintem sokkal rövidebb idő alatt megszül.

Ne félj,tényleg nem kibírhatatlan.

Könnyű szülést kívánok.

Első válaszoló.

2008. júl. 13. 16:16
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Ha semmi egészségügyi ok nincs rá ( pl: a baba nem úgy fekszik, ahogy kell, vagy pl. neked van valami problémád, ami a szülés miatt visszafordíthatatlanná válik, pl. szemüveges vki és magas a dioptriája... stb ), akkor csak úgy nem lehe kérni a császáros szülést. Bár lehet, hogy pénzért mindent lehet. Boldog babavárást és rövid, problémamentes szülést kívánok!
2008. júl. 13. 16:42
 4/11 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Tőlem az orvosom megkérdezte, de én épp azért drukkolok, hogy nehogy császárral kelljen szülni. A doki is azt mondta, hogy ha császárral akarnék szülni, mindent megtenne, hogy lebeszéljen róla, mert az se nekem nem jó, se a babócának.

Nem gondolod, hogy nem azért csinálta így a természet, hogy évezredek óta spontán szülnek a nők, mert ez így jó?

A császár arra való, hogy az esetleges kockázatok megléte esetén csökkentse annak a valószínűségét, hogy bármi gond legyen.

2008. júl. 13. 17:04
 5/11 anonim ***** válasza:
46%

A szülés egész életre meghatározó élmény, maga a csoda, csacsiság lenne félni az élménytől, és emiatt császáros szülésen gondolkozni.

Kérni persze lehet, de kérdés hogy megéri-e? Ha a baba vagy az anyuka veszélyben van, akkor indokolt a császár, de egyébként nem. A természet rendje a síma szülés. A női test hihetetlenül át tud alakulni, a szülőcsatorna egy lágy " folyosó " a babának, melyen fokozatosan halad a külvilág felé, összegombócolódik, tüdejéből kipréselődik a magzatvíz mely megkönnyíti az első légvételt és megelőzi a későbbi léguti bajokat, fokozatosan hagyja el a meleg fészket melyben lakott kilenc hónapig, és akkor amikor eljön az idő, amikor felkészült anya és baba is. Császárnál, főleg programozott császár esetén anyuka be a műtőbe, pocak felhasít, babát ripsz-ropsz kihúzzák, lehet hogy a csöppség az igazak álmát aludta odabennt, esetleg még nem volt készen a megszületésre sem.

A has nehezebben gyógyul császár után ( a hugom császárral szült ), normál szülés esetén ha nincs szövődmény 1-2 hét és nem is fáj a gát.

A lelki jelentőségéről nem is lehet írni, mert azt nem is lehet megfogalmazni, az át kell élni.

És ne félj, a legszebb pillanat mikor édesanya leszel, ott a szülőszobán.

Egy kétgyermekes anyuka

2008. júl. 13. 20:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Jó pénzért lehet már hallottam ilyenről, meg persze az orvostól is függ.

Hogyha nincs rá valamilyen nyomós ok akkor általában nem lehet kérni.

Nálam volt rá indok és annak ellenére,hogy volt szakértői javaslat a császárra ill.az orvosommal is megbeszéltük hogy nekem és a picinek is a császár lenne a biztonságosabb azért még össze kellett hívni egy orvoscsapatot ,hogy ők mit látnak jobbnak.

2008. júl. 14. 14:57
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
nekem programozott császárom volt, de indokkal. Szerencsére nem volt nehéz, semmi se fájt, csak utána 2 napig a méhösszehúzódásos görcsök, nameg az első 1-2 felkelés volt nehéz.1 hét múlva már kutya bajom se volt. Nem értem miért riogatnak sokan a császárral, szerintem sokkal könnyebben megúsztam mint egy normál szülést, bár az igaz, hogy a természetes út biztos előnyösebb, de ott is csak annak, akinél nincsenek komplikációk!A kérés meg orvosfüggő, de biztosan van olyan akitől lehet kérni!
2008. júl. 18. 15:18
 8/11 anonim ***** válasza:
19%

Hát én a programozott császárba bele nem egyeznék soha.

Ez csakis egyvalakinek jó,a dokinak,mert kényelmes és gyors neki.Semmi macera nincs vele,fél óra és mehet a dolgára.

De a gyereknek ez a lehető legrosszabb formája a születésének.A vajúdás nem hősködés,hanem élettani folyamat,amire szüksége van a babának,és a mamának is.

Engem még így 2 császár meg 1 természetes szülés után is nagyon felháborít a prog császár.

Én nagyon sajnálom,hogy nem tudtam simán megszülni mind a 3-at.Mert ez lett volna az érdekünk,de sajnos kettőnél komplikációk adódtak,és ki kellett venni.

Egyébként nem tartom elfogadhatónak,hogy választani lehessen.A császár nagyszerű találmány,de csakis arra a célra,ha a baba,vagy a mama életét egészségét kell menteni.Szerintem örüljön az,akinek nincs rá szüksége.

A legcsodásabb érzés az életben amikor kibújik a kisbabád,és odaadják a kezedbe.Minden fájdalmat feledtet.

A császár pedig egy műtét,lemarad az ember a szülés élményéről.Amúgy nekem igaz nagyon fájdalmas és hosszú volt a vajúdás,főleg a harmadik mert nem akartam hogy vágjanak,de az is egy élmény,a szüléshez tartozik,az életadás része.És aki valóban akarta,vágyott a kisbabájára az elsősorban az ő érdekeit nézi,és nem hisztizik a szülés miatt.A babának pedig ha minden rendben van,akkor a természetes szülés a legjobb.

2008. júl. 19. 09:21
 9/11 anonim ***** válasza:
73%

Az utolsó válaszolónak üzenem,hogy a programozott császár akkor van ,hogyha a baba vagy a mama élete veszélyeztetve van,valamilyen már szülés előtt fennálló probléma miatt.

De hogyha te nem egyeznél bele...

2008. júl. 19. 13:14
 10/11 anonim ***** válasza:
31%

utolsó válaszolónak!

Igen,a programozott császár kb 10%-ának valós oka van.

A többi kényelmi ok,sőt nagyrészben egyáltalán nem biztos,hogy császárra lenne szükség.De ez ugye most nagy divat,és ez motívál jobban.

Én akkor is azt mondom,hogy a császárt oda kellene visszahelyezni,amire feltalálták.

A baba,és a mama élete egészsége megóvása érdekében.

És ne választási lehetőség legyen,akár kényelmi akár más okok miatt,mert ez nem normális dolog.

A prog császárt pedig nem nagyon indokolja semmi,csak nagyon ritka és kivételes esetben.

Vajúdni akkor is hagynak,ha kéri a mama,ha már előre láthatólag császár lesz.

2008. júl. 19. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!