Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet az orvostól előre...

Lehet az orvostól előre császáros szülést kérni?

Figyelt kérdés
2008. júl. 13. 15:30
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
El ne menjen az eszed!!! Én nagyon császár ellenes vagyok, bár tudom néha nincs más út. A helyén kezelem a dolgokat, s azt is tudom nem minden császárosnak egyformán rossz élmény. Valaki hamarabb épül fel, van aki csak nagyon nehezen. Én sajnos az utóbbiak közé tartozom, nekem egy borzalom volt, egy örök rossz élmény. Nagyon nehezen épültem fel, 2 hét után még mindig görnyedve jártam, pisilni hatalmas kínok között tudtam. Két és fél hét után éreztem kis javulást. De nem emiatt volt életem legrosszabb élménye, hanem mert a császár miatt a babámmal is gond lett. Semmi fájásom nem volt, semmi tágulásom, bementem a dokimhoz mert úgy éreztem pisiléskor azon kívül is szivárog valami. Ez volt a 37. héten, de mást semmit nem éreztem, babám rendesen mozgott.Gondoltam csak bemegyek az orvosomhoz, nézzen meg, fektessen be ha kell. Ez volt reggel 8-kor. 11-re minden tájékoztatás, bíztatás, magyarázat és egy szó nélkül, beleegyezésem nélkül megcsászároztak. Nem kaptam se oxitocint se egy kedves szót, még nst-re se tettek fel, az orvosom a páromnak ezt mondta: Hát akkor ma szerintem szülessen meg az a baba.Semmi indok nem volt, semmit sem vártak velem, gyerekkel minden rendben volt. Aztán a műtétkor is rendben volt, bár zokogtam mert nem mondtak semmit hogy miért kell ezt. Durván rám kiabáltak hogy kismama örülnie kéne, hogy gyereke lesz. Ezen kívül semmit se mondtak. Tudom nem minden császáros orvos ilyen, ez az én pechem. Kinyomták belőlem a gyereket, gyönyörűen felsírt, azonnal elvitték, nem tették, rám, a köldökszinórral se vártak egy percet sem, holott később olvastam az jót tenne a babának, ha akkor vágnák el, mikor az már nem lüktet. Szülésre semmi jelem nem utalt, a gyerek talán még aludt is. A magzatburkot az orvos csípte el fogóval, mikor felvágott, hallottam hogy mondja. Születéskor a baba agparja 10-es volt, zárójelentésében ez szerepelt. Aztán 5-perc múlva már csak 5-ös lett, állítólag légzészavara lett, elkékült. Intenzívre vitték, két hétig lélegeztették, nem találták a magyarázatot mi a baja, csak annyit: Magzati keringése maradt fenn a szülés után, nem állt át a kis vérkör a normális emberi légzésre.Korábban született de így is 3310 grammal, szóval nem volt kicsi. Tüdejének, szívének semmi baja sem volt, azóta sincs. Két hét alatt géppel állították be a légzését, s mikor meg kellett volna születnie, azon a napon jött rendbe a légzése, pont két hétre rá a kiírt nap táján. Nem hiszitek el, de így volt, attól kedve gyönyörűen lélegzett, gyönyörűen szopott pedig előtte csk orrszondán kapta a vizet, fiziológiás oldatot.Szerencsém, hogy tejem volt bőven a császár ellenére és végig fejtem a 2. naptól kezdve. Kisfiunknak semmi baja, iszonyú értelmes kisfiam van.Félreértés ne essék, elismerem hogy néha kell a császár, de nálam miért kellett arról senki sem tájékoztatott. A zárójelentésemet viszont úgy adták ki, hogy anyai javallatra volt a császár, holott pont hogy kértem az orvost, anélkül szüljek ha lehet. Terhesség alatt semmi komplikációm nem volt, az utolsó napig mászkáltam, s nem voltam túl koros sem, 27 voltam akkor, két éve.De még hagyján a császár, az egész alatt egyszer oda sem jött szólni hozzám két szót sem, mit miért csinál. És még a babám is élet halál közé került, hoha teljesen egészséges azóta is és nem is volt alacsony súlyú.Nembeszélve hogy az orvos jó sokat kért a "művéért" .Én azóta sem tudom feldolgozni a történteket, nem önmagában a császárt hanem azt milyen embertelenül bántak velem és a gyerekem életveszélyét sem lehet mással magyarázni.Azóta sem találok megynyugvást.
2009. dec. 3. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!