Ha a terhesség elején megbeszélem az orvosommal, hogy császáros szülést szeretnék kizárólag a baba érdekében, elvégzi az orvos, úgy is, hogy semmi nem indokolná a szükségét?
Természetes szülésről rosszakat hallottam, hogy komplikációk léphetnek fel (oxigénhiány, köldökzsinór nyakra tekeredik, stb.)Jó pár ismerősöm a példa. :(
Nagyon félek, hogy megsérül. Császármetszésről még rosszat nem hallottam.
Ha a fizetsz értek, van aki elvégzi!
De általában nem! Ez nem kérésre megy! Nem hallottál rosszat császárról? Pedig lehet! A legjobb barátnőmnek pl. egy 5 cm-es heg van az arcán, mert belevágtak, amikor született!
Elvileg, ha olyan dokihoz mész, és jó vastag a borítékod, akkor biztosan.
Én császárral szültem, nagyon rossz volt. (előtte vajúdás, stb, már kék volt a gyerek, mire kiszedték) Én megértem a félelmeidet. Most úgy vagyok (39. hét), hogy nem tudom mi lenne a jó. Talán felgyógyulás miatt a sima. De rettegek tőle. És nem a fájdalomtól, hanem hogy a babával mi lesz.
Pontosan tudom én is, hogy az a természetes, de nekem mégis olyan idegen...
Igaz, én is császárral születtem. Elindultam ugyan kifele, de nem fértem ki... Majdnem mindketten ott maradtunk, lehet, hogy nálam ez is közrejátszik a félelemben.
Mindkettőnek meg vannak az előnyei, hátrányai. Olyan nincs, hogy a természetes szülés kizárólag rossz, a császár meg kizárólag jó. Ne alapozz csak mások véleményére!
Nekem császárom volt komplikáció miatt, és már belenyugodtam ebbe, mert szükséges volt. De csak úgy magamtól nem választottam volna a császárt.
Csak úgy nem fognak megcsászározni (bár a pénz az úr, ha fizetsz, akkor bizonyára megteszik neked).
Ha "kizárólag a baba érdekeit" nézed, nem kérsz császármetszést!
Ha egy kicsit gondolkodsz, vagy utánaolvasol, nem kérsz indokolatlan császármetszést.
Szerintem ha a babát féltenéd és nem magadat (fájdalom stb...) akkor nem kérnél császárt. Mondjuk szerencsére ezt nem is lehet kérni...egy becsületes orvosnál biztosan nem.
Olvass utánna a fiziológiás szülésnek és ne a rémtörténeteket keresd.
3 gyerekes anya
ui. a barátnőm lebénult a császáros érzéstelenítőtől :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!