Miért ítélik el a császáros szülést?
Miért jó 10-12 órát vajúdni és szenvedni?
(Én sosem fogom tudni mert a 2. gyermekemet is császárral kell hogy a világra hozzam, sajnos a testi adottságaim miatt nem tudom megszülni rendesen. )
Nem a császáros szülést ítélik el, hanem azt ha valaki teljesen ok nélkül (saját kényelme, félelme miatt) kér császárt.
Én speciel nem ítélem el ezt sem, én egyedül az abortusz és a gyerekgyilkosokat ítélem el. Ezek mellett meg eltörpül az, hogy a Kati meg a Vali milyen módon hozza világra a gyermekét:)
Mert azt hiszik h felsőbbrendűek azért mert hüvelyi uton szültek. Mert az jobban fáj. De kiváncsi lennék mit szolnának h 20 centi szélesen felvágnák a hasfalukat és 8 orára rá lábra kéne álljanak...:D
Semmivel nem kevesebb a császár. Az ilyen nők mind fölényeskedő libák...nem kell velük foglalkozni. Ja és ezek azok akik azokat is lenézik akik nem tudnak szoptatni...
Miért,ki ítéli el??? Engem senki nem ítélt el!
Attól hogy valaki 10-12órát vajúdik még simán szülhetett császárral. Én 20órát vajúdtam mielőtt megcsászároztak!
4-es vagyok.
Ja igen az "óhajcsászárt" én is elítélem császárosként!
Szerintem félreértettél valamit... a császáros szülést nem hiszem hogy elítélnék.
Na az időzített császárt azt igen... bár én őket sem ítélem el akik így döntenek, de mi lesz az élet többi dolgával, azt is percre pontosan be akarják osztani?
10-12 órát nem jó vajúdni, ha így állunk hozzá. Ha azt veszem, hogy ez egy természetes folyamat, akkor a vajúdás is más értelmet nyerhet. Én azt mondom 3 óra ossza volt az a vajúdás, ami már fáj, és kellemetlen az első szülésemnél. Majdnem császár lett belőle, mert komplikációk adódtak, de rásegítéssel végül sikerült természetes úton szülnöm.
Mire gondolsz itt az elítélésnél? Több ismerősöm is van, akinek így született a babája, de még nem hallottam tőlük, hogy valaki is elítélné őket...
Szerintem, a legtöbben tán úgy érzik, hogy aki császárral szül, az nem szenvedi meg a szülést, hanem csak "milyen egyszerű dolga" van-alapon hozza világra a gyermekét. Legalábbis nekem nagyon ez jön le, mikor császáros és természetes módon szülő anyákat hallgatok beszélni. (De lehet, tévedek.)
Másodsorban a tudatos, programozott császár az, aminek nagyon nagy ellentábora van. Az érvek azok, hogy ez nem természetes, műtét, a babának sem jó, és minek műttesse meg magát egy egészséges nő, mikor van olyanja, ahol ki tud bújni a gyerkőc. (Nyilván, mert ott ment be. :))
Mikor én szóba hoztam, hogy tán tudatosan választanám a császárt (egészségügyi okai is vannak), vagyis csak gondolat szintjén játszadozom a dologgal, a természetesen szülő ismerősök minimum 2 órás előadást tartottak a természetes szülésről, hogy bár nagyon fáj, és mind belehaltak, óránként minimum 60-szor, de ezt át kell élni, mert nőből vagyok és kész. Ez a természet rendje.
Teszem hozzá, én még nem döntöttem, hogy fogok szülni, de mondta is az orvosom, hogy ne is nagyon tervezzek a 30. heti ultrahangig. Mivel a baba harántfekvéses, a lepény mélyen helyezkedik el, mondták, hogy szép eséllyel indulok a császármetszésre. De őszintén szólva, nem vagyok egyik oldal mellett sem. Majd kiderül. Ha szülhetek természetesen, akkor lehet válogatni, hogy mi legyen. Ha azt mondják császár lesz, akkor nem nagyon van választási lehetőség.
Nyilván sokan le fognak pontozni, hiszen nyíltan vállalom, hogy eljátszottam a császár gondolatával, az meg itt a GYK-n garancia a lepontozásra, de hazudni senki kedvéért nem fogok, sajnálom. Ez van.
29 hkm
Felsőbbrendűnek érezném magam, mert 2x szültem hüvelyi úton?
Hát ez még nem jutott eszembe!
szerintem inkább az érzi magát felsőbbrendűnek, aki orvosi indikáció nélkül eldönti a természet helyett, hogy mikor kell a gyereknek megszületnie!
A barati körömben kb. fele-fele arányban szültek császarral és hüvelyi úton, és ha szóba kerül senki nem érzi magát kényelmetlenül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!