Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit gondoltok erről a két...

Mit gondoltok erről a két névről, ikerlányoknak lenne. (? )

Figyelt kérdés
Párommal azt beszéltük meg, hogy az egyiknek ő nevezi el a másikat én. Sikerült nevet találni, kíváncsi lennék mit gondoltok erről a két névről. Sokat gondolkoztunk hogy olyan nevet kellene nekik adni, ami valamennyire passzol például : Maja és Molly, vagy Melodi és Meláni.. Végül két olyan nevet választottunk ami egyáltalán nem megy egymáshoz, szerintetek ez így nagyon fura lenne : Stefánia és Gyöngyvér.
2013. ápr. 5. 21:12
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
77%

Stefánia és Gyöngyvér...borzasztó,sose adnék ilyen nevet a lányaimnak!!!

De nektek kell hogy tetszen!

2013. ápr. 5. 21:59
 12/31 anonim ***** válasza:
65%

Az összecsengő nevek úgy hangzanak ikreknél mintha valami majmok lennének vagy mint Stan és Pan.

Én azt szeretem, hogy teljesen különböző nevük van, ergo nekem tetszik a Stefánia és a Gyöngyvér együtt.

Melodi és Meláni -- ez vicc, már bocs mint valami mesefigura-testvérpár.

Ez a Janka-Panka, amit meg olvastam az egyik válaszadónál, számomra a rémes kategória és elnézést is kérek miatta a válaszoló nővérétől.

2013. ápr. 5. 22:13
 13/31 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem meg jó ez így, attól, hogy ikrek nem kell, hogy a nevük is hasonlítson.
2013. ápr. 5. 22:29
 14/31 anonim ***** válasza:

Hú, hát a két utolsó névről valami idősebb nő jutna eszembe, és nagyon érdes a hangzásuk. Viszont a másik két névpár meg a másik véglet és nekem nagyon idegen hangzásúak, pedig nem vagyok nacionalista beütésű :). szóval bocsi, de persze a lényeg, hogy Nektek tetsszen, mivel Ti fogjátok őket így szólítani, a Ti gyerekeitek! Réka és Rita? Hajni és Helga? Helga és Hanga?

Kinga és Kitti? Lilla és Laura?

2013. ápr. 5. 22:29
 15/31 anonim válasza:
70%

Miért nem mindjárt Lolka és Bolka ?!

Azért ki ne ba*szatok már születésük előtt a gyerekekkel!

(ahogy Mucsi Zoli is mondja a "Villanyszerelés" videóban Róólandnak xĐ)

Az előző két hozzászóló véleményét "adom".

"Stefánia és Gyöngyvér" - előbbiről egy zuglói lebuj jut eszembe, másiknál pedig linguisztikai anomáliába ütközök.

Persze nem azt mondom, hogy egyikőjük legyen Sári baba, másik meg Katinka (bár egy név nem lehet unalmas; Katinka!=Katalin), de

semmiképp se legyen

- se magyar-fül sértő

- se összecsengő, tényleg mint a majmoké!

Nekem van egy ikertestvérem, és egy idősebb bátyánk (mind3an fiúk vagyunk). Eredetileg Péter és Pál lettünk volna, de a bátyám lebeszélte anyámékat -- s talán jobb is így. Nem tudnám elképzelni magam most Pálként :D

2013. ápr. 5. 22:30
 16/31 anonim válasza:

vagyis az előző előtti előtti, s az előttiét :D

*előző*

23/F

2013. ápr. 5. 22:31
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Nekem,semmi bajom azzal,ha nem egyforma hangzású nevük.Viszont én azért nem adnám a Stefániát,és a Gyöngyvért,mert nem tetszenek.Gyöngyvér valahogy öreges,és bocsi,de nekem kicsit fiús hangzású.Stefánia nevet meg valami középkorú,kemény,határozott,náci beállítottságú nőnek.Tudom,ez így durván hangzik,de ez van:(

Viszont nektek kell tetsszen.Én a Maját és a Melánit párosítanám.

2013. ápr. 5. 22:38
 18/31 anonim ***** válasza:
70%

Hát ha nektek tetszik...

Molly Magyarországon elvileg csak Molli lehet, kivétel a tesómék kutyája, na ő Molly volt.

Stefánia nekem is egy söröző jut eszembe róla a Gyöngyvér, pedig a vér miatt nem szimpatikus. :(

Sára és Gyöngyi akkor már inkább.

Az nekem sem tetszik, ha nagyon összecseng a két név.

Unokatesóm ikrei Dominik és Dominika...

Kérdésedre a válaszom, igen, ez így elég fura lenne, de a Ti gyerekeitek, nektek kell, hogy tetsszen. :)

Boldog Babavárást!

2013. ápr. 5. 23:58
 19/31 anonim ***** válasza:

Nekem sem tetszik, ha összecseng, az kicsinek biztos mókás, édes, hogy egyformák, egyformán felöltözteted őket, a nevük is összecseng, de a gyerekek nem vicces kiegészítők, szerintem nagyobb korukra a manóba kívánnák már ezt az egész hasonlósdit, mert a nevüket nem lehet levágatni, vagy más stílusba öltöztetni, márpedig sok ikert egy idő után inkább frusztrál, hogy nem tudják őket megkülönböztetni, meg minek egyforma ruhát vesznek folyton rájuk, akkor még a nevük is...

De a Stefánia az nekem sem tetszik. Stephanienak kiejtve külföldiesen egy kellemes név, de így, hogy Stefánia, nekem olyan szocreál vagy nem tudom. A Gyöngyvért én nem adnám, de végül is szép. De nektek kell, hogy tetsszen, meg úgyis a gyerekhez nő a neve és nem egy szocreál öregasszony fog senkinek eszébe jutni, hanem a szomszéd Stefike aztán ennyi. Úgyhogy mindenképpen inkább ez, mint az összecsengő nevek.

2013. ápr. 6. 03:50
 20/31 A kérdező kommentje:
A Stefánia nevet a férjem választotta, ő Német állampolgár, ott is él, ott a családja. Én viszont itt élek Magyaro.-n, A gyerekek itt fognak születni, mert áruljuk a házamat, aztán ha sikerül vevőt találni mi is kiköltözünk. A pénzből azért veszünk egy kis lakást itt Budapesten, amit amíg kint vagyunk anyukám akár ki is adhat albérletbe, de ha későbbiekben akármi történne így vissza tudunk költözni Mo.-ra. Nekem igazából tetszik a Gyöngyvér név, de legfőképp azért választottam, mert kint tuti nem futunk össze egy Gyöngyvérrel sem :)
2013. ápr. 6. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!