Mit gondoltok, eljön majd az az idő is amikor Magyarországon is végre hivatalosan opcionálissá válik a császármetszés?
Persze tudom, hogy így is elvégzik mindenkinek aki kéri, csak éppen extra pénzért és nem hivatalosan.
Én arra a verzióra gondoltam ami az USA-ban és egyes Európai országokban is teljesen normális és hétköznapi, azaz hogy nem susmorogva kell megbeszélni az orvossal hogy programozott császárt szeretnénk és nem tiltja a törvény.
Jól mondja az első válaszoló. Tényleg hihetetlen hogy itthon MINDENBEN megtagadják az emberektől a szabad választást ami ugyebár alapvető emberi jog(nak kellene hogy legyen).
Itthon nem kérheted a császárt, sőt egyes kórházak és orvosok még az EDA-t is elutasítják, gázt szívatnak a vajúdó kismamával.. Gázt! Melyik országban adnak még gázt Magyarországon kívül? Nem sokban..
Ez szomorú tényleg:(
Bár így is meg lehet oldani mert 1: vagy pénzt dugsz a doki zsebébe 2: vagy elmész pszichiátriára ahol elmondod hogy rettegsz a szüléstől, ott adnak egy meghatalmazást miszerint neked császárral KELL szülnöd és akkor azt mindegyik kórházban mindegyik orvosnak kutya kötelessége elfogadni!
Írjak Nektek egy nagyon jó véleményt a külföldi terhesgondozásról?
Tudjátok miből áll?
Angliában pl 1 db UH vizsgálatból. Van is annyi beteg gyerkőc. Még a rákszűrést nem doki veszi le!
Ha a természetes szülést választod:
Vajúdj amíg akarsz, doki nincs is veled!!! Nincs Oxytocin, nincs semmi segítség csinálhatod napokig ha tetszik. Ha meg repedsz, majd a bába bevarr.
Lehet szidni az elmaradt magyar egészségügyet, de elmondom, hogy az egyik legmagasabb színvonalon van a
Európában! A jobb gazdasági országok röhögnek rajtunk, hogy minden foglalkoznunk ennyit a kismamákkal.
Más sztori: Öcsémet agyonverték Angliában, szó szerint: elájult, bekakilt, a fejét úgy szétverték, hogy a monokli mellett a foga átszakította az arcát!
Bement az általatok istenített mángós fejlett nyugat-európai SBO-ra és mit csináltak vele?
Semmit! Szövetragasztóval látták el a sebét ugyan, ami modernebb, mint itthon, de basszus inkább CT-zték volna meg a fejét!!! Ehelyett kapott egy kártyát, majd felsorolták neki a koponyaűri nyomásfokozódás tüneteit (tehát arra az esetre, ha vérezne az agya), hogy akkor ha ezek jelentkeznek, majd menjen vissza és megnézik jobban!
Komolyan erre vágytok?
Ne aggódjatok olyan szar helyzetben van az egészségügy, hogy nem sokára itt is ez lesz! Több biztosítós rendszer, szegénykórházak stb. Nem tudom ezzel ki fog jól járni... Az orvosok, akiknek fele annyit kell majd dolgozni 5 ször ennyi fizuért, és tényleg csak súlyos esetet lát el, nos neki tuti jó lesz.
Ezt csak azért írtam, mert anyumék kint laknak lassan 6 éve és anyám inkább tőlem kér tanácsot, vagy gyógyszert, mert annyira katasztrófa, ami ott megy.
Természetesen az eszközparkjuk jóval felszereltebb, mint itthon ezt nem is vitatom, csak azt nem használják kivéve extrém indokolt esetben (pl.: biztos jobb a CT-jük, mint nekünk, de amikor mi már megcsináltunk volna egy vizsgálatot ők még a közelében sem járnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!