Mit gondoltok, eljön majd az az idő is amikor Magyarországon is végre hivatalosan opcionálissá válik a császármetszés?
Figyelt kérdés
Persze tudom, hogy így is elvégzik mindenkinek aki kéri, csak éppen extra pénzért és nem hivatalosan.
Én arra a verzióra gondoltam ami az USA-ban és egyes Európai országokban is teljesen normális és hétköznapi, azaz hogy nem susmorogva kell megbeszélni az orvossal hogy programozott császárt szeretnénk és nem tiltja a törvény.
2013. márc. 1. 19:17
11/18 anonim válasza:
Köszönöm szépen! Pedig biztos voltam benne, hogy le leszek pontozva, de úgy voltam vele nem érdekel.
Ha olyan rendszert fognak bevezetni, mint külföldön, lesz itt nagy sírás-rívás.
12/18 anonim válasza:
Hát nem tudom, én Angliában szültem, oké hogy nem aggódták túl a dolgokat, de két uh van, ha minden rendben találnak terhesség alatt. Vizelet vizsgálat folyamatosan van, szívhangot is folyamatosan nézték, vért is vettek. A szülésnél először gázt adtak, de utána kértem inkább injekciót mert nagyon fájt. Nem szakadtam mert folyamatosan figyeltek a kitolásnál szóltak mikor álljak meg mikor nyomjak. Szülés után remekül elláttak engem is a kicsit is, kaptunk több mint egy órát amig a szülőszobában csak mi hárman voltunk. Párom ingyen kapott reggelit (oké pirítós nem nagy kunszt de akkor is) és kávét. Azért nem kell általánosítani. Ja és ez nem valami drága magánklinika volt hanem sima kórház.
13/18 anonim válasza:
Az egyik barátnőm bábának ment ki Angliába és ő mesélte, hogy ahol ő van ott hogy zajlik a terhesgondozás. Nem általánosítok, de sztem kint sincs kolbászból a kerítés.
14/18 anonim válasza:
Ezt én se állítottam, de amit leírtál az azért nem egészen úgy van, saját bőrömön tapasztaltam, nem mesélte valaki aki látott már olyat aki ült már olyan mellett aki kinn szült. De mégegyszer mondom nem istenítem az itteni egészségügyet, mindenhol vannak hülye dolgok és még hülyébb emberek.
15/18 anonim válasza:
Látod ebben teljesen igazad van! Természetesen az itthoni dolgokat sem fogom isteníteni, sőőt, de nem is szapulom, mert ennek is vannak előnyei.
16/18 anonim válasza:
Nekünk haza kellett költöznünk, mert Angliában 12 hetesen véreztem, nem adtak semmit és elvesztettem a babát. Itthon következő évben kaptam Duphastont és most van egy gyönyörű kisfiúnk. Én is jobban szeretem a magyarországi rendszert, mert kint le se sz.nak.
17/18 anonim válasza:
Sajnos pénz beszél kutya ugat. Az itthoni orvosoknak semmi sem elég jó indok a császármetszésre a pénzen kívül.Szerdán reggel megindult a magzatvizem de semmi több egész nap vártuk hátha lesz valami, másnap reggel infúziót kötöttek be de az sem hatott a fájások jöttek de nem tágultam péntek hajnalban császároztak meg mert addig a doki szerint nem volt indokolt és még én voltam a hibás, hogy miért nem tágulok.Hozzá teszem fogadott dokim volt de volt aki nálam többet tett le az asztalra és 39. héten egyik nap befektették indok nélkül másnap császárral meg lett a babája.Pénzért mindent lehet, de mi van azzal aki nem tudja megfizetni és tényleg szükséges a császármetszés?Egyik ismerősöm kisbabája szülés közben halt meg mert a doki ellenezte a császárt és kijelentette, hogy a gyerek csak természetes úton jöhet világra.Na az ilyen ember nem orvos hanem....
18/18 anonim válasza:
Azért ne istenítsük a császárt,mert ezerszer rosszabb mint egy sima szülés. Az első gyerekemet spontán szültem, fájdalomcsillapító nélkül,nem volt vészes,utána éled a világod, de császár után az is gondot okoz,hogy felkelj az ágyból,annyira fáj a műtéti heg, és ha a babád fuldoklik a büfijében,nem tudsz rögtön felugrani az ágyból,hogy felkapd,hanem eltart egy ideig mire kikelsz az ágyból. Százszor szülnék,mint még egy császár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!