Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Apás szülés - kicsit másként....

Apás szülés - kicsit másként. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Kiderült hogy terhes vagyok, nagyon örülök neki, már nagyon vártuk a babát.

Viszont a férjemmel itthon szinte naponta megy a vita azon hogy kinél szüljek. Ő ugyanis szülés-nőgyógyász és szeretné ha levezethetné a szülésem. Én viszont tartok egy kicsit ettől, mert elég sok rémhír kering erről hogy az apuka közös szülésélmény után kiábrándult, elhidegült stb. Tudom hogy neki ez a szakmája és ezer ilyet látott már (ő is mindig ezt mondogatja) viszont ez szerintem mégis csak egy teljesen más eset lenne.

Meg aztán rá ott nem mint szakember lenne inkább szükségem hanem mint férj és leendő apuka, és nem feltétlen a szakmai tanácsaira, utasításaira számítanék, hanem inkább a lelki támaszra. Viszont megbántani sem szeretném.

Szerintetek?

2013. márc. 22. 13:59
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
87%

Ha a párod jó szakember, miért nem?

Így legalább nem fognak feleslegesen hagyni szenvedni és ha a legapróbb komplikáció is fellép biztos lehetsz benne hogy felelős döntést fog hozni.

Illetve végig ott lesz veled a doki, azért ezt kevés nő mondhatja el magáról hogy a dokija a szülés első percétől az utolsóig ott volt vele.:)

Nekem a férjem plasztikai sebész és mikor megégettem magam akkor is ő műtött, illetve az elálló füleimet is ő hozta rendbe:)

Szerintem nem találsz még egy dokit aki annyira figyel majd rátok szülés közben mint a férjed!

2013. márc. 22. 14:03
 2/24 anonim ***** válasza:
17%
tudtommal rokon,hozzátartozó nem lehet paciens is egyben... ezt ő miért nem tudja?
2013. márc. 22. 14:03
 3/24 A kérdező kommentje:
Már miért ne lehetne? Nekem apu belgyógyász és mikor műteni kellet ő műtött, anyukám fogorvos csak hozzá járok mióta az eszem tudom, illetve a férjem kollégája a feleségének már 3 szülését vezette le..
2013. márc. 22. 14:06
 4/24 anonim ***** válasza:
83%
megkéred szimplán, hogy lelkileg is támogasson ne csak szülészként viselkedjen, mert arra van szükséged, de egyébként az csak jó, mert ha bízol benne, mint szakember, akkor tudod, hogy a legjobbat akarja neked. ő a férjed úgy fogja csinálni, ahogy nektek a legjobb gondolom ezért is szeretné. ő meg támogasson szépen emellett lelkileg is közben és ezt is értse meg
2013. márc. 22. 14:06
 5/24 anonim ***** válasza:
17%

Ennyire közeli rokon nem lehet az orvosnak páciense sem.

Köztes megoldás egy olyan kollégája akit ismer és megbízik. Mivel a felesége vagy így nem biztos, hogy mindig reális tudna maradni veled szembe. Én tuti nem a páromat választanám. Ápolónő vagyok de én a rokonaimat mégsem szúrom meg, hanem a kollégákra rábízom.

2013. márc. 22. 14:07
 6/24 anonim ***** válasza:
87%
Ez csak egy íratlan szabály az orvosok közt, hogy családtagot nem műtenek. Ha ő vezeti le a szülést, akkor vagy a munkájára nem tud majd odafigyelni, vagy nem tudja kellőképpen átérezni, amit az apukák éreznek amikor csak nézik. Én amúgy sem örültem, hogy a férjem benn volt. Legszívesebben megmarkoltam volna a golyóit és elküldtem volna a francba, hogy ilyet tett velem. :) Erre is elment elég sok energiám, hogy megpróbáljak úgy tenni, mintha ott sem lenne. Egyszerűen idegesített, ahogy nyugtatgatott. A doki amúgy ott sem volt. Fél óránként odajött, megvizsgált és elment. A szülésznő csinált mindent, majd jött a doki és a végén összevarrt. Most tényleg ott fog varrni téged, kitudja meddig, miközben a csecsemősök egyedül fürdetik, egyedül viszik ki megmutatni a családnak, már ha más is lesz ott? Nem értem, hogy egy apuka miért nem akar inkább apuka lenni a gyermeke születésénél? Nyilván a legjobbat akarja neked, és biztos, hogy jól végzi a munkáját, de itt Ő is fontos, hogy neki is szép emlék legyen, ne csak egy újabb szülés.
2013. márc. 22. 14:12
 7/24 anonim ***** válasza:
86%

Lehet páciense, ezt nem tudom honnan veszitek hogy nem lehet.

Én szülésznőnek tanulok és a legutóbbi gyakorlatomon a rendes szülésznő a lánya szülésénél segédkezett, de volt már olyan is hogy a nőgyógyász a húgát vette terhesgondozásba és vezette le a szülését illetve igen, én is láttam már olyat hogy a doki a felesége szülését irányította.

Ugyan még nem szültem így erről az oldalról nem tudom megközelíteni a témát, de a fent említett esetek mind szépen végződtek, nem volt semmi probléma.:)

2013. márc. 22. 14:12
 8/24 anonim ***** válasza:
37%

úgy tudom -természetesen megeshet,hogy tévedek-, hogy épp a döntéshozatal miatt nem lehet rokon vagy közeli hozzátartozó a páciens. mert nem biztos,hogy objektív döntést tud hozni sürgős, vagy életveszélyt jelentő kérdésekben. pl. isten ne adja,de döntenie kell közted és a magzat között a szülőágyon. melyikőtöket választja? amíg őrlődik nem fut ki az időből? akkor is úgy döntene, ha nem rólatok lenne szó? persze ezekre könnyű most így, a jó választ megadni: "természetesen csak jó döntést hozna,mert megtanították neki az iskolában,milyen esetben mit kell tenni..." blablabla de stresszhelyzetben,mikor egy hozzátartozóról van szó,jelen esetben feleség,gyermek... hát nm tudom.

ez a te vagyis a ti döntésetek,én a helyedben minden esetre nem szülnék nála. járnék hozzá terhesgondozásra,de kérném,hogy a szülést ne ő vezesse, vagy legalábbis legyen ott egy másik kompetens személy.

2013. márc. 22. 14:14
 9/24 anonim ***** válasza:
22%

Èn külföldön élek és a férjem családja tele van orvosokkal, és más eüs emberekkel, de itt senki nem vezetgeti meg operálja a másikat.

Pl az egyik nagynéni belgyógyasz, és az édesapját eszébe sem jutott mütteni. ö is mütt is, ilyen dolgokat is, de habár másik klinikán is csinálták, simán behívhatta volna apját a sajátjára, és ö ott megmüthette volna, de nem tette. A mütét után megbeszélte az ottani orvossal mindent hogy folyt le, megnézte a papírjait és ennyi.

Aztán akinél szültem dokinak is volt 1 gyereke már, és kérdeztem, hogy ö vezette-e le, de azt mondta hogy nem , neki más feladata volt, vannak jó orvosok még rajta kívül.

A sógorom gyerekorvos és habár ö is más körzetben mint mi lakunk, de soha nem avatkozik a gyerekek bajaiba bele. Ha felhívom elmondja amit tud a betegségröl, vagy elváltozásról, olyan is volt, hogy ö keresett a neten a közelben jó szakorvost hozzá, de ö is elfogadja a másik orvsok döntését, és esze ágában sincs a gyerekeimet gyógyítani.

Szóval szerintem egy normális gondolkodásu ember nem vezetné le, hanem mint apa és gondos férj lenne ott.

2013. márc. 22. 14:15
 10/24 anonim ***** válasza:
85%
En azt gondolom nala jobb kezekben nem is lehetnetek.Barcsak az en parom lenne doki :)
2013. márc. 22. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!