Apás szülés - kicsit másként. Ti mit gondoltok?
Kiderült hogy terhes vagyok, nagyon örülök neki, már nagyon vártuk a babát.
Viszont a férjemmel itthon szinte naponta megy a vita azon hogy kinél szüljek. Ő ugyanis szülés-nőgyógyász és szeretné ha levezethetné a szülésem. Én viszont tartok egy kicsit ettől, mert elég sok rémhír kering erről hogy az apuka közös szülésélmény után kiábrándult, elhidegült stb. Tudom hogy neki ez a szakmája és ezer ilyet látott már (ő is mindig ezt mondogatja) viszont ez szerintem mégis csak egy teljesen más eset lenne.
Meg aztán rá ott nem mint szakember lenne inkább szükségem hanem mint férj és leendő apuka, és nem feltétlen a szakmai tanácsaira, utasításaira számítanék, hanem inkább a lelki támaszra. Viszont megbántani sem szeretném.
Szerintetek?
Semmiképp nem szülnék a férjemnél,ne úgy legyen jelen,ha jelen akar lenni hogy ő szüleszt meg.
Gond,megbántás,sértettség közöttünk nem állna fent,mivel felnőtt emberek lévén meg tudnűjuk beszélni a dolgainkat.
Mivel 1001 érvet fel tudnék sorakoztatni ez ellen,ezért még plusszban megértené.
"normális gondolkodásu ember nem vezetné le" Olyan jó hogy ezen az oldalon akárki csak úgy nem normálisnak titulál valakit néhány sor alapján!
Gratulálok, aláírtad a saját szegénységi bizonyítványod!
Kérdező! Én hagynám, ha tényleg jó szakember, akkor simán, pont azért amiket az első leírt! :)
Nehéz kérdés...
Én elég erősnek, határozottnak és kitartónak tartom magam, de ha a Férjem okozna fájdalmat a szülés alatt és után pl a varrással, nem biztos, hogy annyira tudnám tartani magam, mintha egy szinte idegen ember csinálná...
Lehet kérném, hogy várjunk, pihenjünk, fáj nagyon, stb.. És ezen pedig jobb túl lenni és ha egy doki csinálja, akit nem ismersz annyira jól, jobban visszafogod magad pl.
Meg arra Ő mit mond, hogy lelkileg lenne Rá szükséged és arra, hogy a kezedet fogja, nem pedig arra, hogy alulról lessen és szakmailag legyen a topppon.. Nincs egy tuti kedves barátja a szakmában, akivel ketten csinálnák és ha szükséged van a férjedre magad mellett, akkor a másik doki átveszi.. Ez nem jöhet szóba? :)
Sok boldogságot és egészséget!
Jah és fotózzatok sokat a szülés előtt,alatt és után s, meg a kórházban is. :) Később aranyat ér és nem lehet eleget csinálni!! :)
10 hónapos tündérke anyukája. :)
Köszi a válaszokat, a 9-esnek nem, ha egyből csak "nemnormális"-ozni tudsz azt igazén megtarthattad volna magadnak!
# 16-os, ez a barát elég jó ötlet, talán még eddig a legjobb is, így végülis mindkettőnk kívánsága teljesülne, mert aktívan a szülésben is részt vehetne de ha kell, akkor oda tudna jönni mellém mert van, aki tartja helyette a frontot! Majd felvetem neki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!