Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van itt olyan anyuka aki...

Van itt olyan anyuka aki kapott, vagy esetleg "kért" ajándékot a férjétől-szerelmétől a szülésre? Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Egy anyuka a szülés után arany gyűrűt kapott a kórházban- ezzel a férje-szerelme megköszönte hogy életet adott közös gyermeküknek.

Ti kértetek valami?kaptatok valamit?

2013. márc. 3. 12:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%
Én egy fehérarany gyűrűt kaptam a férjemtől:)Nem is számítottam rá,de örültem neki nagyon:)
2013. márc. 3. 12:18
 2/20 anonim ***** válasza:
75%
Kérni nem kértem, de a kedvenc bon-bonom megkaptam:) Bár ez nem aranygyűrű, nekem sokat jelentett:) Aranyos volt, nem számítottam rá:)
2013. márc. 3. 12:19
 3/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem kértem, de a legnagyobb ajándékot kaptam tőle a fiunkat, a legdrágább gyémánt gyűrű sem lett volna nagyobb ajándék egyébként rendszeresen kapok csak úgy ajándékot tőle, ékszereket stb.
2013. márc. 3. 12:20
 4/20 anonim ***** válasza:
92%
Én egy csokor virágnak örültem volna, de nem kaptam semmit. Szerintem szép dolog, ha a férfi meglepi a párját akár egy kis aprósággal is szülés után.
2013. márc. 3. 12:21
 5/20 anonim ***** válasza:
82%

Megkaptam azt a kocsit amit már régóta szerettem volna!

Viccelek csak, nem kaptam semmit. :) Én nem úgy voltam vele hogy ajándékért vagy egyéb juttatásért szülök, szerintem maga a baba az ajándék mind nekem mind neki. Ezzel az erővel én is vehettem volna neki valamit hiszen ha ő nem csinálja meg a gyereket akkor én nem tudom megszülni, nem? Csapatmunkát végeztünk, mindkettőnk feladata ugyanolyan fontos volt, én nem gondolom hogy az enyémért cserébe extra juttatás járt volna.

Ugyanakkor ha valahol ez a szokás, családi hagyomány vagy ilyesmi akkor nemes gesztus tud lenni egy kis jelképes ajándék, de nem gondolom hogy több százezret kellene erre költeni, az inkább menjen a babára!:)

2013. márc. 3. 12:21
 6/20 anonim ***** válasza:
80%

Ahol én szültem az első babámat ott ez nagyon szokás. (Békés megye)szinte mindenki arany láncot arany gyűrűt fülbevalót stb. kért és kapott a férjétől. Feltétlen vmi ékszert. Az egyik szobatársam vmi wellness nyaralást kapott:)

Én nem kértem semmit nem is gondoltam hogy ez így megy teljesen meglepődtem rajta pedig nem is vagyok/voltam annyira fiatal. Virágcsokrot természetesen hozott be a férjem de egyébként azt meg nem engedték be a kórterembe így kint volt a nővérpulton.

A második és harmadik babámat már máshol szültem (dunántúli megye) itt meg egyáltalán nem találkoztam ezzel a tendenciával hogy ékszer "jár" a szülésért.

2013. márc. 3. 12:22
 7/20 anonim ***** válasza:
54%

Nem kértem, de kaptam. Kórházból hazaérve fel volt díszítve az egész lakás, és egy 9 rózsából álló csokor várt, mert 9-én született a lányunk.

Amúgy kérni nem jutott volna eszembe, de az, hogy gondolt rám/ránk így a férjem, nagyon jól esett. Nem beszélve arról a sok ölelésről, és szeretetről amit tőle kapunk.

2013. márc. 3. 12:23
 8/20 anonim ***** válasza:
74%

A legnagyobb ajándékot kaptam, amit egy PÁRTÓL csak kaphat az ember. Végig mellettem volt a szülés alatt minden másodpecben (mindkét gyerkőcnél). Figyelte minden rezdülésemet, teljesítette minden kívánságomat. Miután megfürdették a gyerekekeket, ő hozta vissza a szülőszobára és az elégedett, boldog mosoly, amit az arcán láttam volt a legjobb a világon!

A gyűrűt én megkaptam 2 évvel az első gyerekünk születése előtt. Csodás gyémántgyűrű. Annak akkor és ott volt a helye! A szülésnél nem tudtam volna értékelni. :o)

2013. márc. 3. 12:26
 9/20 anonim ***** válasza:
65%

Soha nem kérnék ajándékot!

Egyébként nem kaptam, mármint konkrétan a szülésért. De sokszor kapok valami apróságot (szál rózsa, tábla csoki)

2013. márc. 3. 12:28
 10/20 anonim ***** válasza:
66%

En is úgy vagyok mint a 8-as.

Èn is egy jó apát kaptam.

föleg az elsö idökben minden pillanatban mellettem volt és megállás nélkül segített. Kb 2-3 hónap után mikor beleszoktunk mindenbe, már vissza állt (nem takarított, vagy mosott, csak ha kell), de apaként ugyan olyan jó maradt.

Nálunk nem szokás még egyetlen barátnöm vagy ismerösömtöl sem hallottam ezt.

nekem az is fura amikor gratulálnak egy gyerekhez. számomra egy gyerek természetes dolog, ahhoz én mindig sok boldogságot kívanok. vizsga letételéhez meg gratulálok.

2013. márc. 3. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!