Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 2 évesnek ártene, ha...

Egy 2 évesnek ártene, ha látná az anyukáját vajúdni?

Figyelt kérdés
Ismét apás szülést szeretnénk, de van egy lassan 2 éves lányom. Anyukám messze lakik. Egy megoldást találtam csak, bejön velünk a kórházba és ha megjött anyukám (legalább másfél-2 óra)akkor vele elmegy haza. Vagy ez nagyon rossz ötlet?
2013. márc. 24. 09:19
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:

Igen sajnos nem találtunk megfelelő megoldást mert végül a következtetésed az lett hogy bízol benne hogy akkor indul be a szülés amikorra megbeszéled a babáddal...na de ha mégse? :(

meg nekem ez is fura hogy ott van anyukád elvileg jóban vagytok gondolom és ezzel az egy alkalommal nem tud csapot papot otthagyni akár munkahelyen akár éjjel felkelve és menni hozzátok? Értem hogy dolgozó aktív ember és nem szeretik a '"lógást" a munkahelyeken, na de ez EGYETLEN alkalom , nem hiszem el hogy egyetlen egyszer nem nézik el neki...:(

2013. márc. 25. 18:35
 42/51 A kérdező kommentje:

Utolsó előtti, ne viccelj már! Szerinted én örülök neki, hogy ilyen problémás a helyzetem? Ha egyszerű lenne megoldnani, akkor valószínűleg nem tettem volna fel a kérdést.

Na akkor, hogy tisztán lásson mindenki: Anyukám Dabason lakik, mi Érden. Ahhoz, hogy eljusson hozzánk, először fel kell utaznia Pestre, átszállni egy másik buszra és már nálunk is van. Ez 2 óra utazást jelent. Nincs kocsija! Sokkal egyszerűbb és gyorsabb egyből az István kórházba mennie ami ott van majdnem a Népliget mellett (ide ér be a busz). Onnantól kezdve már meg is van oldva a helyzet, hiszen el tudnak menni Érdre is vagy Dabasra is busszal a lányommal. Mi meg maradhatunk a kórházban. Persze logikusabb lenne hozzánk Érdre menni, hiszen akkor a lányom a megszokott helyén lenne, főleg ha estére is maradnunk kell bent. Remélem így, városokkal leírva már értitek a helyzetet!

Utolsó: sajnos vannak olyan munkahelyek ahol nem tolerálják ezt. Mármint akármilyen vészhelyzet van, nem lehet otthagyni. Éjszaka nem tud hozzánk jönni, mert nincs kocsija, busz meg nem jár olyankor.

Inkább örülök, hogy legalább a férjemnek olyan a munkahelye, hogy el tud jönni majdnem bármikor. Azért sokkal jobban meg lennék lőve, ha ő nem jöhetne, hiszen akkor tényleg nem tudnám hova tenni szegény kislányomat.

Mint már korábban írtam, ha nem jön össze a "megbeszélés", akkor mentővel megyek be (az persze nem az Istvánba fog vinni) és a férjem lesz itthon a lányommal. Én meg egyedül szülök.

2013. márc. 25. 18:51
 43/51 A kérdező kommentje:
Amúgy az első szülésem éjjel indult. Felhívtam anyukámat, hogy mi a helyzet, de a lelkére kötöttem, hogy aludjon vissza, majd jelentkezem reggel. Hát ő már az első busszal fent volt Pesten és jött be a kórházba. Szóval ha tehetné otthagyna csapot-papot, de ez nem ilyen egyszerű.
2013. márc. 25. 18:53
 44/51 anonim ***** válasza:
Akkor anyukád menjen le hozzátok mondjuk és töltse ott az utolsó pár hetet hogy ha megindul a szülés akkor ott legyen és ti egyből indulhassatok a kórházba.
2013. márc. 25. 19:30
 45/51 anonim ***** válasza:
36-os vagyok. Anyukádnak is biztos van valami ismerőse, rokona, barátja akinek van autója. Nem tudna valakit megkérni mikor nálad beindul a szülés, hogy vigye el? 40 km azért nem olyan örült nagy távolság.
2013. márc. 25. 21:36
 46/51 anonim ***** válasza:

Megint ötlettel jöttem. Taxi!

Tudom, hogy drága, de éjjel csak így lehetne megoldani. Négyszer szültem, tudom milyen fontos az apa támogatása. Bár a Baross szerintem tök jó kórház, de ha az Istvánba szeretnéd, akkor azt meg kell oldani valahogy.

2013. márc. 25. 22:18
 47/51 anonim ***** válasza:
4%
Akkor is felelőtlen vagy és csak magadra gondolsz egyszerűen fel nem tudom fogni hogy tud a fejedben az megfordulni hogy bevinnéd a kicsit a szüléshez ???a vajúdás a vér a többi a többi milyen sérelmeket okozna egy 2 évesben,hogy tudsz ennyire bután gondolkozni esküszöm sajnálom a kicsidet:(((
2013. márc. 25. 22:59
 48/51 anonim ***** válasza:

Miért kell bántani a kérdezőt? Sehol nem írta, hogy be akarja vinni a szülőszobába. Azt írta, hogy ha nem tudja megoldani, akkor egyedül szül.

Miért kell ismeretlen emberről valótlant állítani és nem kicsit sértőt?

2013. márc. 25. 23:12
 49/51 anonim ***** válasza:
41 vagyok hát ez meg iszonyatosan szomorú akkor hogy egy munkahely ennyit nem képes megtenni, mert mennyi gyereke születik egy nőnek magyar átlag szerint 1.2. Ennyi napra kellene elengedni adott esetben anyukádat pl. (vagy a férjét valakinek) az ilyeneknél csak azt kívánom, kerüljenek ők, vagy hozzátartozójuk ilyen helyzetbe...az én férjem melóhelye is híresen rugalmatlan( évi szabadságait akkor adják ki mikor ők gondolják neki semmi beleszólása, és az apasági 5 nap szabit is többször próbálták rákényszeríteni hogy ne vegye ki egyáltalán stb.) de azért mikor szülni mentünk délelőtt betelefonált és mondta hogy nem megy mert szülni megyünk és mondták hogy jó. Nem lett belőle semmi.
2013. márc. 26. 07:45
 50/51 A kérdező kommentje:

77%-osnak

Sehol nem írtam, hogy bevinném a szülésre!

Amúgy meg pl az Istvánban van külön vajúdó szoba azoknak akik még az elején járnak.

Ha fájással indul a szülés, akkor úgyse mehetek be egyből a kórházba, hisz hazaküldenének. Meg kell várnom amíg sűrűsödnek egy kicsit. És azt akkor hol várjam meg, az udvarunkban, hogy a lányom ne lássa? Azért az még nem fáj annyira, vér sincs, meg semmi horrorisztikus dolog!

De amúgy neked hány gyereked van, hogy ennyire kioktatsz és lenézel, bántassz másokat?

2013. márc. 26. 10:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!