Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 2 évesnek ártene, ha...

Egy 2 évesnek ártene, ha látná az anyukáját vajúdni?

Figyelt kérdés
Ismét apás szülést szeretnénk, de van egy lassan 2 éves lányom. Anyukám messze lakik. Egy megoldást találtam csak, bejön velünk a kórházba és ha megjött anyukám (legalább másfél-2 óra)akkor vele elmegy haza. Vagy ez nagyon rossz ötlet?
2013. márc. 24. 09:19
1 2 3 4 5 6
 1/51 A kérdező kommentje:
*ártana
2013. márc. 24. 09:20
 2/51 anonim ***** válasza:
100%
Igen határozottan az. Nem kell egy ilyen korú gyereknek szenvedni látni a mamiját. Azt nem lehet hogy bevisznek a kôrházba és apu elviszi a lányod a mamához aztán rohan vissza hozzád???
2013. márc. 24. 09:21
 3/51 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem örülnék neki ha a gyerekem látná a szenvedésemet,szerintem nem túl jó ötlet!
2013. márc. 24. 09:22
 4/51 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ki az apas szulest. A gyerek csak fontosabb, apuka meg nyilvan egyszer mar atelte milyen a szules. A kisgyereknek nem kellene latni, hogy az anyja szenved. Mellesleg normalis korhazba be sem engednek 6 ev alattit plane nem a szuloszobara....
2013. márc. 24. 09:24
 5/51 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy nem vinném be!

Miért kéne szenvedni látnia a gyereknek az anyját? Megijed csak. Meg szerintem be sem engednék oda, mert nem ott van a helye.

Amúgy meg a vajúdás sem 2 óra hossza. Apuka a váróban addig kint lehet a gyerekkel, amíg megérkezik a nagymama, utána meg bemegy hozzád.

Amúgy a férjed nem dolgozik? Mert ha éppen úgy indulna meg a szülésed, hogy apuka éppen dolgozik, akkor mit csinálsz? Szerintem másfél-2 óra hosszára még egy jó barát vagy szomszéd vagy egy távolabbi rokon, ha van, az is elvállalná a kislányotokat, míg megérkezik a nagymama.

2013. márc. 24. 09:25
 6/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem be se engednék!!!

Egy 2 éves még nem fogja fel, hogy ez egy szép dolog, ő csak azt látja, hogy anyukája eltorzult arccal szenved, nyög, nagyon megijedne, talán még maradandó lelki károsodása is lenne, ki tudja.

2013. márc. 24. 09:33
 7/51 A kérdező kommentje:

Ha beindul a szülés, akkor hívom egyből a férjemet és 15 perc alatt hazaér.

Mindenképpen kocsival kell bemennünk, mert nem szeretnék a területileg illetékes kórházban szülni.

Van egy barátnőm aki itt lakik a közelben, de neki is van egy hasonló korú gyereke és nem terhelném ilyesmivel. Főleg, hogy nekik is van egy napirendjük, meg nekünk is.

Anyukám messze lakik, bonyolultabb lenne kocsival elvinni a lányomat hozzá, aztán meg visszahozni onnan. Egyszerűbb, ha egyből hozzánk mennének. Főleg ha az estébe is belenyúlik a szülés.

Nem egyszerű minden eshetőségre tervet készíteni. Mert ugye mi van, ha éjjal indul be... vagy a nappali alvásnál...

2013. márc. 24. 09:35
 8/51 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem tenném ki ennek a gyerekem! Anyukád nem tud már a lehetséges szülés előtt pár nappal elmenni hozzátok?
2013. márc. 24. 09:49
 9/51 anonim ***** válasza:
100%

2. szülésed lesz, az is elképzelhető, hogy 1-2-3 óra alatt meg is szülsz.

Egy szülés sokszor nem úgy van, ahogy az ember előre eltervezi.

2013. márc. 24. 09:55
 10/51 A kérdező kommentje:

Anyukám még aktív dolgozó és tőlünk nem tudna bejárni reggel (csak nagy kerülővel). De igazából nagyon el sem tudnánk helyezni, meg a férjem is szabin lesz szülés előtt. Szóval túl sokan lennénk itthon. Na meg ugye kiszámítani sem lehet, hogy mikor jön. Az első 11 nappal a kiírt előtt jött.

És tényleg nem lehet kiszámítani semmit, ha az ember természetes szülést szeretne. Én örülnék amúgy a legjobban, ha 2-3 óra lenne csak az egész.

Akkor lehet, hogy az lesz (legoptimálisabb esetben), hogy bemegyünk 3man a kórházba, megvizsgál a szülésznő és úgyis megmondja, hogy kb mennyi még a szülésig. Ha kevés, akkor addig a közelben ellessz anyukám a kicsivel, a férjem meg bent tud maradni velem. Ha sok, akkor meg haza tudja vinni őket.

Mondjuk a legjobb az lenne, ha nem magzatvíz elfolyással indulna, hanem fájásokkal. És akkor hamarabb tudnék segítséget szerezni.

2013. márc. 24. 10:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!