Egy 2 évesnek ártene, ha látná az anyukáját vajúdni?

Biztos, hogy nem vinném be!
Miért kéne szenvedni látnia a gyereknek az anyját? Megijed csak. Meg szerintem be sem engednék oda, mert nem ott van a helye.
Amúgy meg a vajúdás sem 2 óra hossza. Apuka a váróban addig kint lehet a gyerekkel, amíg megérkezik a nagymama, utána meg bemegy hozzád.
Amúgy a férjed nem dolgozik? Mert ha éppen úgy indulna meg a szülésed, hogy apuka éppen dolgozik, akkor mit csinálsz? Szerintem másfél-2 óra hosszára még egy jó barát vagy szomszéd vagy egy távolabbi rokon, ha van, az is elvállalná a kislányotokat, míg megérkezik a nagymama.

Szerintem be se engednék!!!
Egy 2 éves még nem fogja fel, hogy ez egy szép dolog, ő csak azt látja, hogy anyukája eltorzult arccal szenved, nyög, nagyon megijedne, talán még maradandó lelki károsodása is lenne, ki tudja.
Ha beindul a szülés, akkor hívom egyből a férjemet és 15 perc alatt hazaér.
Mindenképpen kocsival kell bemennünk, mert nem szeretnék a területileg illetékes kórházban szülni.
Van egy barátnőm aki itt lakik a közelben, de neki is van egy hasonló korú gyereke és nem terhelném ilyesmivel. Főleg, hogy nekik is van egy napirendjük, meg nekünk is.
Anyukám messze lakik, bonyolultabb lenne kocsival elvinni a lányomat hozzá, aztán meg visszahozni onnan. Egyszerűbb, ha egyből hozzánk mennének. Főleg ha az estébe is belenyúlik a szülés.
Nem egyszerű minden eshetőségre tervet készíteni. Mert ugye mi van, ha éjjal indul be... vagy a nappali alvásnál...

2. szülésed lesz, az is elképzelhető, hogy 1-2-3 óra alatt meg is szülsz.
Egy szülés sokszor nem úgy van, ahogy az ember előre eltervezi.
Anyukám még aktív dolgozó és tőlünk nem tudna bejárni reggel (csak nagy kerülővel). De igazából nagyon el sem tudnánk helyezni, meg a férjem is szabin lesz szülés előtt. Szóval túl sokan lennénk itthon. Na meg ugye kiszámítani sem lehet, hogy mikor jön. Az első 11 nappal a kiírt előtt jött.
És tényleg nem lehet kiszámítani semmit, ha az ember természetes szülést szeretne. Én örülnék amúgy a legjobban, ha 2-3 óra lenne csak az egész.
Akkor lehet, hogy az lesz (legoptimálisabb esetben), hogy bemegyünk 3man a kórházba, megvizsgál a szülésznő és úgyis megmondja, hogy kb mennyi még a szülésig. Ha kevés, akkor addig a közelben ellessz anyukám a kicsivel, a férjem meg bent tud maradni velem. Ha sok, akkor meg haza tudja vinni őket.
Mondjuk a legjobb az lenne, ha nem magzatvíz elfolyással indulna, hanem fájásokkal. És akkor hamarabb tudnék segítséget szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!