Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Egy 2 évesnek ártene, ha...

Egy 2 évesnek ártene, ha látná az anyukáját vajúdni?

Figyelt kérdés
Ismét apás szülést szeretnénk, de van egy lassan 2 éves lányom. Anyukám messze lakik. Egy megoldást találtam csak, bejön velünk a kórházba és ha megjött anyukám (legalább másfél-2 óra)akkor vele elmegy haza. Vagy ez nagyon rossz ötlet?
2013. márc. 24. 09:19
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
73%

Kiindulva az én 2-ből,igen ártana!

Csak heccből,tégy úgy mintha valami fájna,vagy rosszul érzed magad,figyeld,hogy fog reagálni,aggódni fog és pánikba fog esni.

2013. márc. 24. 10:14
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Engem egyszer látott sírni a fiam, fogalma nem volt mi történik, ő is sírva fakadt, és rajtam csüngött, szeretgetett, hogy ne sírjak. Persze összeszedtem magam, de őt nagyon nehéz volt megvígasztalni, és utána napokig emlegette, hogy anya sírt.

Nem tenném ki többet a gyerekemet annak, hogy szenvedni lásson!!!

Ha tényleg veletek kell menjen, akkor az előtérben várjon apával, míg a nagyi megérkezik!

Azt viszont nem igazán értem miért ne lehetne a hasonló korú kisgyerekes barátnő segítségét igénybe venni (persze nem éjszaka). Az én fiamnak is van a közelben egy kis barátnője, és anyukával rendszeresen vigyázunk egymás gyerekeire egy-két órát. Olyan jót játszanak a gyerekek, hogy öröm nézni. Azért egy két éves gyereknél már nem kéne annyira szigorúan venni azt a napirendet, hogy egy-két óra csúszás ne férjen bele.

2013. márc. 24. 10:17
 13/51 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, írod, hogy van egy barátnőd, de neki is van gyereke, meg minden. Nekem is van egy 2 és fél éves fiam, de ha ilyennel állna elő a barátnőm, akkor simán bevállalnám pár órára a gyerekét.

De amúgy én a helyedben minden esetre csinálnék tervet és ha mégis úgy hozza a sors, akkor meg kihagynám az apás szülést. Fontosabb az, hogy a nagyobbik gyerek nem lásson téged olyan állapotban és az ő felügyelete meg legyen oldva, minthogy apás szülés legyen.

De amúgy ebben meg száz százalék biztos vagyok, ha be is engedik a 2 éves lányotokat a kórházba, de azért erre se vennék mérget, akkor a szülőszobára tuti, hogy nem engednék be!

2013. márc. 24. 10:17
 14/51 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy a párom vigyázna addig a nagyobb gyerekre, míg a nagymama megérkezik. Igazából eszembe se jutna, hogy a gyerekem nézze a vajúdásomat, akkor apa nem jön be, ennyi. Na, meg igen, be se engednék a szülőszobára.
2013. márc. 24. 10:18
 15/51 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igazából az első szülésemből indultam ki, ami magzatvíz elfolyással kezdődött. Bár jöttek egyből a fájások, de úgy 6 órán keresztül nem fájtak igazán. Szóval, ha ezt látta volna, akkor talán nem ijedt volna meg. Na de akkor ezt a lehetőséget kihúztam! Nem jön be a kórházba, csak bekísérnek, ha úgy alakul.

Bár amúgy kicsit félek az egyedül szüléstől, ugyanis ügyeletesnél tervezek szülni.

A barátnőm biztos elvállalná a lányomat, de nem szeretném ilyen tehernek kitenni. Ő is terhes, nehezebben bírja a dolgokat ugye. Ráadásul neki egy angyali gyereke van, az enyém meg egy kisördög :) Szóval nincs hozzászokva a rosszalkodáshoz. Arról már ne is beszéljünk, hogy egyik gyyerek sem alszik el magától, altatni kell őket (ha esetleg a délutáni alvás is beleesne). Meg nem is vigyázott még rá.

Remélem meg tudom majd beszélni a kicsi babámmal, hogy mikor jöjjön :)

2013. márc. 24. 10:35
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Először is megértem az aggodalmad nekünk pl. nincsen nagyszülő és 2 éves volt a fiam. Én is nagyon ragaszkodtam hozzá hogy a férjem ott legyen a második szülésemnél is, mégis ez eszembe se jutott hogy bevigyem a kórházba! Szerintem amúgy tuti be se engedik. Te bemehetsz a szülőszobára de a férjed a gyerekkel kint kell maradjon! Akkor meg inkább menjen és vigye el anyukádhoz.

Egyébként anyukád mekkora távolságra lakik? Valamint a másik dolog hogy tuti bekészítenék még vkit akár a gyerekes barátnőt akit írsz most 1.5-2 órára napirend ide vagy oda nem fog belehalni hogy vigyázzon a lányodra.

Vagy nem tudom én biztos bevállalnám még ismerősnek is, nem csak barátnak.

2013. márc. 24. 10:36
 17/51 anonim ***** válasza:
100%
16 vagyok pedig ezt valahogy rendezned kell mert mint írod ügyeletesnél készülsz szülni (én is annál szültem egyébként az orvosra nem volt panaszom, a szülésznők viszont nem foglalkoztak velem csak alig).Nálunk a férjem amikor kezdődött a vajúdás átvitte a fiamat a szomszédba, aztán kiment a vasútállomásra a barátnőmért aki pestről jött (másfél óra volt az út) és átadta neki a fiunkat, majd rohant vissza hozzám, addigra már célegyenesben voltam, 50 perc múlva megszületett a babánk szóval nagyon kiszámoltuk. De ha nem alakult volna így és nem ér vissza akkor ez van, inkább akkor egyedül szülök, de tudom hogy a nagyobb jó helyen van.
2013. márc. 24. 10:39
 18/51 anonim ***** válasza:
25%

Második gyerekem születése otthon indult meg és amíg megjött apa, hogy bevigyen a kórházba, addig a nagyobbik fiam látott vajúdni. Még él és nem okozott neki semmilyen traumát. Ezek csak fájások voltak, nem a vér ömlött. Nem üvöltöttem, nem örjöngtem, hanem csak vajúdtam.

Aztán pár óra múlva megjött apa és mentünk be. Estére meg is lett a tesó, akik azóta már 18 és 16 évesek.

2013. márc. 24. 10:49
 19/51 anonim ***** válasza:
100%
De most kicsit összemosódott 2 dolog, mert mi a kérdés?? Ott az szerepelt hogy BEVIGYE E A KÓRHÁZBA a gyereket hogy úgy látja anyát vajúdni. Nem pedig az hogy otthon. llletve a másik hogy a vajúdás eleje valószínűleg nem olyan mint a vége tehát az se mindegy melyiket látja a gyerek. A vajúdásom legelejét nekem is látták a gyerekeim, de egyáltalán nem látszott rajtam semmi. Az szerintem tök más mint ha mondjuk a kitolási szak előtt fél órával láttak volna (amikor már azt se tudtam merre az előre).
2013. márc. 24. 10:52
 20/51 anonim ***** válasza:
82%

No, hát ha a két perces résznél tükörbe néztem volna, akkor én is sérülök a látványtól, az tuti. A két éves meg biztos.

De a vajúdás az nem vészes. Másfél órát még otthon is ki lehet bírni, addig nagymama is meg tud érkezni és az édesanya pedig nem fog egyedül szülni.

2013. márc. 24. 10:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!