Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lanyok! MIT TENNETEK A HELYEMB...

Lanyok! MIT TENNETEK A HELYEMBEN? Bövebben lent.

Figyelt kérdés
Ausztriaban elek,itt is fogom meg szülni a picuromat.Ma 40+4 kismama vagyok.A picuromat tulhordom.Engem itt az zavar nagyon,hogy se magzatviz mintat,se mehszajat nem neznek,illetve NST-re is csak 5 naponta kell mennem.Nagyon felek,hogy a picuromnak valami baja lesz.Holnap megyek kontrollra.Azt mondtak pentekig varnak,aztan csaszar.Mert itt nem hasznaljak az oxitocint.Nagyon felek,hogy valami baja lesz a picurnak.Gondolkoztam azon is,hogy mi lenne ha Györbe mennek szülni,de a ferjem hallani sem akar rola.Nagyon tanacstalan vagyok.Feltem a picurt.Ha tudtok legalabb nyugtassatok meg!
2009. szept. 13. 11:37
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem olvasgass utána, milyen gyengéd lehetőségek vannak a szülés megindításának elősegítésére, ami nem jelenthet veszélyt sem rád, sem Picurra. Hátha segít, és mihamarabb beindul a szülés!

Szorítok Nektek :)

2009. szept. 13. 13:35
 12/29 anonim ***** válasza:

Divat szidni a magyar egészségügyet,és sóhajtozni,bezzeg külföldön mennyire jó.Hát egyáltalán nem az.Van több barátnőm külföldön,gazdag,nyugati,északi országokban,és csak panaszt hallottam tőlük a terhesség alatti gondozásra,szülésre,és a gyerekorvosi,háziorvosi hálózatra.Sokszor eszembe jutott,h a természetes kiválasztódás miatt egészségesebbek ott az emberek,aki nem hullott el magzat- aztán kisgyerekkorában,az kellően edzett lesz.:)

(Egyébként nemrég volt a hírekben,h Angliában egy nő az utcán szülte meg a gyerekét,mert a kórház nem volt hajlandó mentőt küldeni érte,gyalog kellett elindulnia,és csak a házból ért ki amikor megindult a szülés.)

2009. szept. 13. 14:27
 13/29 anonim ***** válasza:

Vannak kisebb trükkök, arra hogy a szervezetedet oxicotin termelésre késztesd: a mellbimbót kell bönyörgetni, masszírozgatni naponta 2-3-szor kb 15-20 percig. Ha van már előtejed, akkor próbálkozhatsz azzal is, ha elkezded fejni. Az orgazmus is beindíthatja, még akkor is ha egymagad csinálod!

Amúgy miért ellenzi a párod, hogy Itthon szülj? Szerintem beszéljétek majd meg, az a fontos, hogy biztonságban érezd magad, és a picit! Ha ott már eleve idegeskedve mész a kórházba, akkor az nem könnyíti meg a szülést!!

2009. szept. 14. 09:00
 14/29 anonim ***** válasza:

Szia

Nyugodj meg. Én angliában szültem császárral 40 plusz 15 napra. Nekem nem is csináltak nst-t. Megvolta 20 hetes ultrahang, meg a védőnő 2 hetente megnézte a szivhangot, aztán ennyi. Én is teljesen ki voltam akadva, de hát ez van. Akkor rakták rám először a gépet amikor befeküdtem a korházba, előtte soha. Mondjuk nálam probálták inditani, csak nem tágultam, ezért lett császár a vége. Hát igen ez anglia.

Nem lesz semmi baj.

2009. szept. 14. 11:08
 15/29 anonim ***** válasza:

Több külföldi országban kivárják a 42. hetet is a túlhordással, mindenféle baba "macerálása" nélkül. Sőt, sok esetben ekkor is magától és természetesen beindulhat a szülés.

Szerintem sétálj egy nagyot, és közben "beszélgess" a piciddel, hangolódjatok egymásra. Lehet bután hangzik, de én kétszer odasétáltam a kórházba és vissza haza, és közben semmi másra nem gondoltam, csak a pici babámra, és vele "beszélgettem" . Aznap éjszaka beindult a szülés.

Sokan butaságnak tartják az ilyen fajta rákészülést, én hiszek benne. Hogy lelkileg is el kell lazulnunk nekünk is, mert sok komplex hormonfolyamat indítja be a szülést, amihez a babának és nekünk is nyugodtnak, ellazultank és rákészültnek kell lennünk.

2009. szept. 14. 11:22
 16/29 anonim ***** válasza:
11:48as vagyok,én csak azt mondani,hogy ha nincs az NST akkor nekem most lehet hogy nincs lányom
2009. szept. 14. 11:56
 17/29 anonim ***** válasza:
Lehet venni olyan készüléket, hogy baby sound, azzal bármikor meghallgathatod a szívverését.
2009. szept. 14. 13:57
 18/29 anonim ***** válasza:
Ha tanácsolhatom(nem egy óriási kórház a Mosonmagyaróvári)de sztem az lenne neked a legközelebb...én is itt fogok szülni:)
2009. szept. 14. 16:25
 19/29 anonim ***** válasza:

Ha van rá lehetőséged akkor menj át Magyarországra szülni. Sokan szidják a magyar egészségügyet, és azt hiszik nyugatabbra, fejlettebb országokban sokkal jobb a helyzet.

Én Angliába jártam terhesgondozásra, de Magyarországon szültem. Sajnos az itteni ellátás ahogy elöttem már irta valaki nagyon rossz. Nem igazán foglalkoznak a kismamával és a babával. Nem egy kismamát láttam a közeli parkban sétálgatva vajúdni mert oda küldik ki őket, mivel amig nincs sűrű fájás addig nem foglalkoznak szintén a kismamával. Szóval én sem kértem ebből az egészből és haza mentem. Otthon nyugodt körülmények között megfelelő odafigyeléssel szültem. Pozitív élményként éltem meg. Neked is ezt kívánom bárhol is szülsz minden jót nektek! Ha megszülsz irhatnál ide hogy alakult! :)

2009. szept. 14. 18:33
 20/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm lanyok a valaszokat.Anglia ezek szerint meg borzalmasabb.Lassan 2 napja vajudom.Vasarnap eeste 11 kor elkezdödött,meg mindig itthon vagyok,meg mindig tart.A veget nem latom.Tegnap voltam a korhazban,vegre neztek mehszajat ,sajnos csak 1 ujnyira van nyitva,vagyis tegnap ota nem tudom ,hogy ällok.A fajasok 8-10 percenkent vannak,nyakdugo elment.Mar nagyon faradt vagyok.Neha pihengetek.Minden praktikat kiprobaltam,meg nincs eredmeny.Reggel megint megyek a korhazba,megirom majd,hogy mi lett a vege.Drukkoljatok!
2009. szept. 15. 19:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!